Βγάζει μπροστά και τον Ομήρου η ΕΔΕΚ-Όλα για όλα για την συσπείρωση

Σε ψήφο για εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε ψήφο αποτροπής εκλογής εκπροσώπου του ακροδεξιού μορφώματος, κατά την έκφρασή του, κάλεσε τους πολίτες ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και τέως πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.
 
Σε γραπτή δήλωση του, αναφέρει πως η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαχρονικά υπηρέτησε το ευρωπαϊκό ιδεώδες, στήριξε την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Κύπρου και συμπαρατάσσεται στον αγώνα για λύση του Κυπριακού στη βάση του τερματισμού της τουρκικής κατοχής και αποκατάστασης της ενότητας, εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Χαρακτηρίζει τις εκλογές κρίσιμες, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα σε ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον, σημειώνοντας πως κύριος παράγοντας διαμόρφωσης αυτού του τοξικού περιβάλλοντος, είναι οι δυνάμεις που αντιμάχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση και εμφανίζονται ως θλιβεροί νοσταλγοί ολοκληρωτικών, μισαλλόδοξων και ρατσιστικών αντιλήψεων, που στο παρελθόν οδήγησαν την ανθρωπότητα σε ένα χωρίς προηγούμενο αιματοκύλισμα.
 
Ταυτόχρονα, συνεχίζει, στις προσεχείς ευρωεκλογές, κρίσιμο διακύβευμα αποτελεί η συνέχιση ή η ανακοπή μιας οικονομικής πολιτικής, με χαρακτηριστικά την ακραία λιτότητα, την κοινωνική περιθωριοποίηση ευρύτατων πληθυσμιακών ομάδων της Ευρώπης και το χάσμα ανισοτήτων μεταξύ το πλούσιου βορρά και του φτωχού νότου.
 
«Αυτές οι θεμελιώδεις παράμετροι, μετατρέπουν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στις πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε. Είναι χρέος των Κυπρίων πολιτών να τοποθετηθούν ενώπιον αυτών των δεδομένων, με υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης», δήλωσε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να απορρίψουν το μόρφωμα της Κυπριακής ακροδεξιάς που αποτελεί θλιβερό  νοσταλγό, εκείνων που οδήγησαν στην εθνική προδοσία του 1974».

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης