Δικοινοτική προεκλογική συγκέντρωση ΑΚΕΛ στο οδόφραγμα Δερύνειας

Δικοινοτική προεκλογική συγκέντρωση διοργάνωσε στο οδόφραγμα της Δερύνειας το ΑΚΕΛ Λάρνακας και το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, με ομιλητές τον ΓΓ του κόμματος Αντρο Κυπριανού, τον Επαρχιακό Γραμματέα Αμμοχώστου Χρύσανθο Ζαννέτο και τον Okan Dagli της Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου.

Σε ομιλία του ο κ. Ζαννέττου ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε ένα γεωγραφικό σημείο του νησιού μας, με πολλαπλούς συμβολισμούς, σε ένα σημείο που μέχρι πρότινος, στεκόταν ακόμα το συρματόπλεγμα».
 
Πρόσθεσε ότι αφαιρέσαμε το συρματόπλεγμα και «καταφέραμε μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να δημιουργήσουμε ακόμα μια σχισμή, μια ακόμα χαραμάδα στη διαχωριστική γραμμή, η οποία δημιούργησε καλύτερες προϋποθέσεις επαφής και συνεργασίας με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε ελάχιστα μέτρα μακριά από την πόλη της Αμμοχώστου, που για 45 χρόνια παραμένει βουβή και μας περιμένει να γυρίσουμε μαζί με τους Τουρκοκύπριους» και να κτίσουμε ένα κοινό ειρηνικό μέλλον.
 
Αναφερόμενος στην επιλογή του χώρου για την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας του ΑΚΕΛ, ο κ. Ζαννέττου είπε πως θέλουμε «να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα και στην Κύπρο και στην Ευρώπη, ότι είμαστε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, παλεύουμε μαζί και μαζί θα οικοδομήσουμε την Κύπρο της ειρήνης και της ευημερίας. Σήμερα εδώ χτυπά η καρδιά που αγωνιά για την Κύπρο και την Ευρώπη, εδώ  συναντιόμαστε ε/κ και τ/κ για να ξαναζωντανέψουμε τα οράματα και τις ελπίδες μας για ένα ειρηνικό μέλλον».
 
Οσον αφορά το δικοινοτικό ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές σημείωσε πως η απόφαση είναι «μια πολιτική πράξη που θέλει να στείλει το μήνυμα ότι Ε/κ και Τ/κ μπορούν να μοιράζονται την εξουσία και να εκπροσωπούν μαζί την κοινή τους πατρίδα. Είναι η συνέχεια των αγώνων μας για να ξεπεράσουμε την ιδεολογική και πολιτική διχοτόμηση που προσπαθούν να μας επιβάλουν εδώ και δεκαετίες και είναι η συνεχής προσπάθεια να καταξιωθεί η ιδέα ότι Ε/κ και Τ/κ μπορούν και πρέπει να κυβερνήσουν από κοινού την Κύπρο σε συνθήκες ισοτιμίας». 
 
Ανέφερε ακόμα ότι «οι Ευρωεκλογές της 26η του Μάη είναι εκλογές ορόσημο, στις οποίες οι πολίτες της Ευρώπης και μαζί τους οι Κύπριοι καλούνται να πάρουν θέση, να δώσουν τη δική τους απάντηση στα προβλήματα της καθημερινότητας και του μέλλοντος τους. Οι Ευρωεκλογές είναι η μεγάλη τους ευκαιρία, η ευκαιρία του κυπριακού λαού να στείλει το μήνυμα του στην κυβέρνηση, να παρέμβει στις εξελίξεις, να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, να ακουστεί δυνατά η φωνή όλων των Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ, η δική τους φωνή που είναι η φωνή του ΑΚΕΛ –Αριστερά – Νέες Δυνάμεις».
 
Στον δικό του χαιρετισμό ο Okan Dagli ανέφερε ότι από το χώρο του οδοφράγματος της Δερύνειας «γράφουμε ξανά την κοινή μας ιστορία, βγήκαμε σ αυτό το δρόμο για να σπάσουμε τις προκαταλήψεις ετών που επικράτησαν σε αυτό το νησί. Είπαμε ότι το κλειδί της λύσης είναι η επιστροφή των Βαρωσίων, η μετατροπή του λιμανιού της Αμμοχώστου και της εντός των τειχών πόλης σε κληρονομιά της UNESCO».
 
Πρόσθεσε πως μετά από 57 χρόνια άνοιξε ξανά η εκκλησία του Αγίου Εξορινού ενώ «σε καμιά περίπτωση δεν παραιτηθήκαμε» είπαμε πως εάν η Κύπρος θα επανενωθεί αυτό θα γίνει μέσα από την Αμμόχωστο και τη Δερύνεια, «επιμείναμε ότι η ενοποίηση της Αμμοχώστου με τη Δερύνεια δεν θα είναι το αδιέξοδο σε αυτή την περιοχή. Παρά τις καθυστερήσεις, τις δικαιολογίες του στρατού, τους πολιτικούς φόβους και τις φασιστικές φωνασκίες, τελικά καταφέραμε να επανενώσουμε την Αμμόχωστο με τη Δερύνεια».
 
Αφού ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο βήμα σε αυτό τον αγώνα θα το κάνουμε με την αποφασιστική στάση του ΑΚΕΛ» ο Okan Dagli είπε πως πριν από  μήνες «βγήκαμε στο δρόμο από την Καρπασία στην Πάφο, από την Κερύνεια στη Λεμεσό, σε ολόκληρο το νησί και χωρίς να αναγνωρίσουμε σύνορα για ένα κοινό στόχο. Στο μέλλον με την ομοσπονδιακή λύση, μαζί θα λαμβάναμε μέρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για να αποδείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι Κύπριοι είναι υπέρ ενός κοινού μέλλοντος. Ολο αυτό το διάστημα δεχτήκαμε την επίθεση των φανατικών στοιχείων και των δύο πλευρών, είδαμε πως με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν να μας επιτεθούν τα εθνικιστικά δεξιά στοιχεία» ανέφερε και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίσαμε αυτές τις επιθέσεις με τον κοινό μας αγώνα» και «μαζί θα αφαιρέσουμε ακόμα ένα τούβλο του στάτους κβο που δυστυχώς έγινε μέρος των κυττάρων πολλών και στις δύο πλευρές του νησιού».
 
Εμείς ανέφερε ο Okan Dagli «έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, είμαστε υπέρ της  ειρήνης, στηρίζουμε την ομοσπονδία» και «χωρίς κανένα διαχωρισμό δουλέψαμε για την ανθρωπότητα. Σε αυτές τις εκλογές  θα νικήσει η ειρήνη, θα επικρατήσει η συνεργασία και η προσέγγιση, θα νικήσει η Κύπρος, θα ηττηθούν ο εθνικισμός και ο σοβινισμός και χαμένες θα είναι οι διχαστικές πολιτικές».

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια