Την ψήφο των Ε/κ ενάντια στην κατοχή, ζητεί το Κίνημα «Γιασεμί»

Εάν δεν πάρουν ικανοποιητικές ψήφους στις Ευρωεκλογές από τους πολίτες, θα θεωρήσουν ότι είναι σε λάθος δρόμο, δήλωσε για το Kίνημα «Γιασεμί» ο επικεφαλής του Σενέρ Λεβέντ, λέγοντας ότι ζητούν την ψήφο των Ε/κ έχοντας στόχο τον τερματισμό της κατοχής, την επιστροφή των Βαρωσίων πριν από την λύση του Κυπριακού, τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ένας λαός και μία κοινή πατρίδα, χωρίς εγγυήσεις, ενάντια στη διαφθορά και υπέρ της αποπληρωμής των φόρων από όλους και όχι να διαγράφονται από κάποια κόμματα.
 
«Εάν δεν έχουμε επαρκή στήριξη σε αυτή την πλευρά (την ε/κ) τότε θα καταλάβουμε ότι είμαστε σε λάθος δρόμο» και ο κόσμος δεν θέλει μία Κύπρο, αλλά μισή, είπε σε διάσκεψη Τύπου σήμερα στη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι εάν ο κόσμος τον στηρίξει θεωρεί ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο και δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα κάνει ό,τι μπορεί στα πέντε χρόνια του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να επιστραφούν τα Βαρώσια.
 
Ο κ. Λεβέντ είπε ότι πρώτη φορά στις υπό κατοχή περιοχές υπάρχει μια ομάδα έξι Τ/κ που κατέρχονται υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές ενάντια στην κατοχή. Δεν έχουν κόμμα πίσω τους, δεν έχουν χρηματοδότηση, είναι η φωνή ενάντια στην κατοχή και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα κρίνει κατά πόσο αυτή η φωνή ακούγεται και στους Ε/κ, πρόσθεσε και διερωτήθηκε εάν οι Ε/κ έχουν καταλάβει τον αγώνα που η Αφρίκα και το «Γιασεμί» διεξάγουν.
 
H έκπληξη αυτών των Ευρωεκλογών θα είναι το κίνημα «Γιασεμί», ανέφερε ο κ. Λεβέντ κάνοντας λόγο για πληροφορίες του περί κρυφών δημοσκοπήσεων στην ε/κ πλευρά που δείχνουν το Κίνημα να λαμβάνει ακόμα και 13.000 ψήφους, 8.000 Ε/κ και 5.000 Τ/κ. Ο κ. Λεβέντ είπε ότι λιγότεροι από 10.000 ψήφους προς το Κίνημα, θα θεωρηθεί ότι «είμαστε σε λάθος δρόμο».
 
Σημαίνει, συνέχισε, ότι και ο ίδιος «όπως ο (Πρόεδρος) Αναστασιάδης και (ΓΓ ΑΚΕΛ) Κυπριανού θα πρέπει να γίνω φίλος με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την επόμενη φορά που ο Κυπριανού θα πάει στην Άγκυρα, να με πάρει κι εμένα».
 
Εάν αυτοί που θέλουν λύση με εγγυήσεις λαμβάνουν περισσότερες ψήφους από εμάς, τότε εμείς που θέλουμε λύση χωρίς εγγυήσεις, είμαστε σε λάθος δρόμο, πρόσθεσε.
 
Εμείς λέμε ότι είναι λανθασμένη η επιμονή της τ/κ πλευράς στην ισότητα στη λήψη αποφάσεων, πρόσθεσε, γιατί στην Κυπριακή Δημοκρατία προνοούνταν το 70:30. Αλλά εάν λάβουμε 1,5-2%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε θα σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε όπως οι Αναστασιάδης, Κυπριανού, Παπαδόπουλος και άλλοι, ανέφερε ο κ. Λεβέντ.

Εάν δεν θα έχουν τη στήριξη στον αγώνα τους ενάντια στην κατοχή, τότε η μοναδική φωνή στα κατεχόμενα ενάντια στην κατοχή, θα δεχθεί πολλές πιέσεις μετά τις Ευρωεκλογές ανέφερε, λέγοντας πως εάν δεν υπάρχει φωνή ενάντια στην κατοχή τότε "να πάμε όλοι μαζί στους βράχους στην Πάφο και να χαιρετάμε τα τουρκικά πλοία. Αυτό θέλουν; Γι αυτό είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές για εμάς".
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του «Γιασεμιού» το κλειδί της λύσης του Κυπριακού δεν είναι ούτε στους Τ/κ ούτε στους Ε/κ, ούτε καν στην Τουρκία, αλλά στις ΗΠΑ και την Βρετανία.
 
Εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος πάρει τον Τούρκο Πρόεδρο και του πει να ανοίξει τα Βαρώσια, ο κ. Ερντογάν δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο αίτημα, ανέφερε ο Σενέρ Λεβέντ διερωτούμενος γιατί, αφού το ξέρουμε αυτό, αλληλοκατηγορούμαστε για το ποιος φταίει που το Κυπριακό είναι άλυτο.
 

Δειτε Επισης

Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ