Στο μικροσκόπιο των Ισραηλινών η κατάσταση της υγείας του Δ. Χριστόφια

Διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή.
 
Το πρωί η κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια έτυχε επαναξιολόγησης από το ιατροσυμβούλιο το οποίο συνήλθε, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Δρος. Χριστίνας Γιαννάκη, καθώς και του Ισραηλινού λοιμωξιολόγου που έφθασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο.
 
Το ιατρικό ανακοινωθέν
Μετά το ιατροσυμβούλιο εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
 
«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.
 
Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.
 
Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση».
 
Εξετάζουν τις εξετάσεις στο Ισραήλ
Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και δεύτερο ιατροσυμβούλιο, χωρίς να υπάρξει οτιδήποτε καινούριο σε σχέση με την εξέλιξη της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια, ενώ αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή της οποίας ήδη τυγχάνει. 
 
Ακολούθως, ο Ισραηλινός λοιμωξιολόγος αναχώρησε για το Ισραήλ, όπου όλες οι εξετάσεις του Δημήτρη Χριστόφια θα τεθούν στο μικροσκόπιο των ειδικών και σε συνεννόηση με τους εδώ θεράποντες ιατρούς του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα ως προς τη διαχείριση της κατάστασης της υγείας του.
 
Όπως πληροφορούμαστε, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο μεταφοράς του Δημήτρη Χριστόφια στο Ισραήλ, αφού κρίνεται πως κάτι τέτοιο δεν θέτει σε εμπερικλείει κίνδυνο για την υγεία του.
 
Κύμα συμπαράστασης
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έτυχε ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, βρέθηκε το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
 
Εξερχόμενος του Νοσοκομείου, ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε πως ο λόγος για τον οποίο ο κ. Χριστόφιας διασωληνώθηκε, δεν είναι επειδή επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, αλλά για δική του άνεση και ξεκούραση, κατά την έκφρασή του. Ανέφερε ταυτόχρονα πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.
 
Τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Μάτσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης και ο τέως υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα