Προεκλογικές αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους

Αναζωπυρώθηκαν οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις σήμερα, με επιθέσεις που ξεκάθαρο στόχο έχουν να συσπειρώσουν δυνάμεις ενόψει του ραντεβού με την κάλπη την Κυριακή.
 
Την αρχή έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος υποστήριξε ότι «το Προεδρικό Μέγαρο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, κατανοώντας ότι η υβριστική επίθεση τους ενάντια στο ΑΚΕΛ δεν πείθει, αναδιπλώθηκαν. Επιχειρούν να προσπεράσουν τα όσα προσβλητικά είπαν τις τελευταίες μέρες και να προβάλουν το έργο που τάχα παρήγαγαν».
 
Ο κ. Κυπριανού έθεσε σειρά ερωτημάτων για το κυβερνητικό έργο που μηδενίζει το ΑΚΕΛ και κάνει περήφανο τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
  • Τα προεκλογικά «δεσμεύομαι» του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών που ξεχνιούνται μετεκλογικά;
  • Ο διορισμός ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα του «άριστου των αρίστων» Ρίκου Ερωτοκρίτου;
  • Η υπονόμευση δημοκρατικών θεσμών και Ανεξάρτητων Αρχών;
  • Οι παρεμβάσεις δικηγορικών γραφείων στην απονομή της Δικαιοσύνης;
  • Τα εγκώμια στον Υπουργό Οικονομικών που ελέγχεται για την κακοδιαχείριση και τη διάλυση του Συνεργατισμού και ο οποίος επιλέγει αν και πότε θα παραιτηθεί;
  • Το «φέσι» των 8 δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση φόρεσε στον κύπριο φορολογούμενο για να ξεπουλήσει το Συνεργατισμό σε φίλους της;

 «Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες και ο Συναγερμός είναι ότι οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι μαζί τους όχι επειδή τους ασκεί αντιπολίτευση το ΑΚΕΛ αλλά επειδή αυτοί οι ίδιοι τους απογοήτευσαν. Επειδή απέδειξαν αυτά τα έξι χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία ότι κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές τάζουν λαγούς με πετραχήλια, επιστρατεύουν το Υπουργικό να κάνει εξαγγελίες, να πείσει το λαό με τα μεγάλα «θα» και την επομένη των εκλογών ξεχνούν τα πάντα», τόνισε ο κ. Κυπριανού.
 
«Το ΑΚΕΛ δεν αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού για χάριν της αντιπολίτευσης», σημείωσε.
 
 Το ΑΚΕΛ, είπε ο Γενικός Γραμματέας του, ασκεί κριτική, προβάλλει θέσεις και προτάσεις επειδή απηχεί την αγωνία και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κυπριακής κοινωνίας ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν..
 
«Το Κυπριακό πρέπει να ξαναμπεί σε τροχιά επίλυσης, η προοπτική της επανένωσης του τόπου πρέπει να ζωντανέψει ξανά. Η ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να μπει σε γερές βάσεις, να βασιστεί σε μακρόπνοη στρατηγική και να αποβεί προς όφελος των πολλών. Η Κύπρος πρέπει να γυρίσει σελίδα με πολιτικές που θα ωφελούν τους πολλούς και όχι τους λίγους. Με πολιτικές που να δίνουν ελπίδα ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και στην Κύπρο και στην Ευρώπη», κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού.

«Μειώνει τις ευθύνες της Τουρκίας»
Η Κυβέρνηση σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. «Mε σημερινή δήλωσή του ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού επικρίνει και πάλι για "υβριστική επίθεση ενάντια στο ΑΚΕΛ"», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

«Δεν είναι όμως ο κ. Κυπριανού εκείνος που την περασμένη Κυριακή εκστόμισε τη μεγαλύτερη ύβρη που μπορεί να υπάρξει στην πολιτική, κατηγορώντας ψευδώς και δυσφημίζοντας σκαιότατα τον Πρόεδρο ότι μαζί με την Τουρκία «έθεσε θέμα δυο κρατών»; Πρόκειται για ύβριν η οποία πέραν από την αδίστακτη συκοφάντηση του προσώπου του Προέδρου προσβάλλει συλλήβδην και ζημιώνει την ελληνοκυπριακή πλευρά», τόνισε.

«Αυτό κάνει εδώ και μήνες: δεν διστάζει, για λόγους ευτελούς κομματικού συμφέροντος, όχι μόνο να συκοφαντεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και να διαβάλλει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σπεύδει συστηματικά να επιμερίζει και να μειώνει τις ευθύνες της Τουρκίας –αν δεν τη δικαιολογεί κιόλας- προκειμένου να αποδίδει ευθύνες στον Πρόεδρο», ανέφερε περαιτέρω ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Την Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές. Όμως μέσα σε δήλωση 582 λέξεων ο κ. Κυπριανού εκτός από επιθέσεις στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, δεν λέει ούτε μια λέξη για τις εκλογές και τις ευρωπαϊκές πολιτικές, σημείωσε. «Αυτό είναι όμως κατανοητό, αφού εκπροσωπεί τις πολιτικές και τη γενική στάση του ΑΚΕΛ απέναντι στην Ευρώπη, που αφού πρώτα προκάλεσε την οικονομική καταστροφή στην Κύπρο, παρουσίασε ως «λύση» να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη και το Ευρώ, να φύγει δηλαδή η Κύπρος από την Ε.Ε.!», κατέληξε.  

Τι μήνυμα στέλνουμε στην Ευρώπη;
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται ακόμη μια φορά υπό τουρκική απειλή και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολίτες, ολόκληρη η κοινωνία και η κυπριακή πολιτεία στρέφουμε τα βλέμματα προς την Ευρώπη. Και είναι φυσιολογικό. Εκεί είναι το σπίτι μας και από αυτούς ζητούμε και θα συνεχίσουμε να ζητούμε στήριξη και αλληλεγγύη.
 
«Αυτό που θέλω να προβληματιστούμε όλοι είναι τι μήνυμα θα πάει στην Ευρώπη, την ερχόμενη Κυριακή, αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει πολιτικές δυνάμεις όπως είναι η Αριστερά με τις γνωστές ευρωσκεπτικιστικές θέσεις αλλά και περιθωριακές και παράλληλα πάει στην Ευρωβουλή, Ευρωβουλευτής που θα ανήκει σε κόμμα των άκρων που μαζί με την Αριστερά πολεμούν την Ευρώπη», είπε ο κ. Νεοφύτου.
 
«Θα το ξαναπώ ξεκάθαρα. Την ώρα που εμείς που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα θα στείλουμε στην Ευρώπη αν η κυπριακή κοινωνία ενισχύσει δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ με τις γνωστές αντιευρωπαϊκές θέσεις αλλά και την ομάδα των ακραίων, που μαζί τα δυο άκρα, αριστερά και εθνικιστές πολεμούν λυσσαλέα την Ευρώπη;», διερωτήθηκε.
 
«Φανταστήκαμε την ερχόμενη Δευτέρα, να είναι ενδεχομένως η μόνη χώρα στην Ευρώπη η Κύπρος, που το 50% των Ευρωβουλευτών της θα είναι διακηρυγμένα ενάντια στην Ευρώπη;», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι είναι οι μικρές χώρες όπως η δική μας που θέλουν τη στήριξη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. «Θα ήθελα οι απλοί πολίτες να κάνουν αυτό τον προβληματισμό γιατί έχει να κάνει με τη χώρα μας. Ενίσχυση του Δημοκρατικού Συναγερμού με τις θέσεις που έχουμε στην Ευρώπη, σημαίνει πιο δυνατή Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τους Τ/κ ψηφοφόρους, ο κ. Νεοφύτου είπε: «Θα βάλουμε τα δεδομένα κάτω. Εάν οι Ε/κ ψηφοφόροι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές και θα είναι ψηλή η αποχή μεταξύ των Ε/κ ψηφοφόρων, η βαρύτητα του Τ/κ ψήφου θα αυξηθεί. Και ξέρετε υπάρχει μια δεξαμενή 81.000 ψήφων. Αν θα υπάρχει ψηλή αποχή από τους Ε/κ και σημαντική συμμετοχή Τ/κ, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν, αλλά να καθορίσουν το αποτέλεσμα αλλά και την πρωτιά σε αυτές τις εκλογές. Είναι γι’ αυτό που κάνουμε το κάλεσμα προς τους πολίτες. Να πάνε στην κάλπη. Έχει σημασία να πάμε στην κάλπη για πολλούς λόγους. Και το συνδέω και με το πρώτο».
 
«Πέραν του μηνύματος του λανθασμένου κατά την άποψή μας, την ώρα που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης να στέλνουμε στην Ευρώπη ενισχυμένους αυτούς που θέλουν να τη διαλύσουν, από την άλλη, την ώρα που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης η ψηλή αποχή της κοινωνίας δε στέλνει εξίσου ένα αρνητικό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες; Την ώρα που ζητάμε τη βοήθειά τους; Γι’ αυτό καλώ τον κόσμο να παρουσιαστεί στην κάλπη. Είναι έκκληση που κάνουμε. Η ψήφος μετρά. Και πρέπει να την αξιοποιούμε για τη χώρα μας», κατέληξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Θέτει ψευδή διλήμματα
Απάντηση στον κ. Νεοφύτου έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, λέγοντας ότι «προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματός του, τούς θέτει ψευδή διλήμματα».

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η ΕΕ συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, οι οποίες οδηγούν στη διάλυσή της, ή αν θα αλλάξει πορεία υιοθετώντας πολιτικές που πολεμούν τη φτωχοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου, την αύξηση των κοινωνικών και δημοκρατικών ελλειμμάτων. Είναι αυτά τα ελλείμματα που αξιοποιεί η ακροδεξιά για να λαϊκίζει και να σηκώνει κεφάλι, είπε ο κ. Στεφάνου.

«Θυμίζουμε στον κ. Νεοφύτου, ο οποίος όψιμα επικαλείται τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, ότι ομογάλακτα κόμματα του ΔΗΣΥ συγκυβερνούν με ακροδεξιά κόμματα σε ευρωπαϊκές χώρες προωθώντας αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιες είναι οι συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών. Τις γνωρίζουν πολύ καλά από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών στην Κύπρο, από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ», πρόσθεσε.

«Οι πολιτικές κρίνονται από το αποτέλεσμά τους και όχι από τις διακηρύξεις. Θυμίζουμε απλά ότι το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ, έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης της ομοφωνίας στις αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιβάλλουν τη θέλησή τους σε βάρος των μικρότερων, στις οποίες ανήκει η Κύπρος. Έτσι είναι που υπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου στην Ευρώπη ο ΔΗΣΥ; Ή πάλι θα μας πουν ότι έχουν φίλους στην Ευρώπη, για να αποδειχθεί μετά από τις εκλογές ότι μάς βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο, όπως έγινε το 2013;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

«Το δίλημμα, λοιπόν, των εκλογών της Κυριακής, είναι το ίδιο για την Κύπρο και την Ευρώπη. Ή συνεχίζουμε στον ίδιο κατήφορο ή αλλάζουμε πορεία ξαναγεννώντας την ελπίδα», κατέληξε.
Μόνος σκοπός η κομματική συσπείρωση
Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, λέγοντας ότι το κυβερνητικό έργο που αποτυπώνεται:
 -στην ανάκαμψη της πορείας της οικονομίας,
-στην είσοδο της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα,
-στο διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της ΕΕ,
-στη μείωση της ανεργίας από το 16% στο 7%,
 είναι έργο τα οφέλη του οποίου βιώνουν σίγουρα όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλην όπως φαίνεται της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.
 
«Η Κύπρος όχι μόνο δεν είναι πλέον μια οικονομικά προβληματική χώρα όπως ήταν μετά το τέλος της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, χρεωκοπημένη και με την κοινωνία να έχει χάσει την αξιοπρέπειά της, αλλά συνεχίζει στο δρόμο του εξορθολογισμού πέραν του τι λέει η αντιπολίτευση», ανέφερε.
 
«Μόνο σκοπός σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία για το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει η κομματική συσπείρωση και η ικανοποίηση του κομματικού ακροατηρίου με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε θέμα», είπε ο κ. Δημητρίου.
 
Σήμερα η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει αναβαθμιστεί, η ανάπτυξη περνάει στην πραγματική οικονομία και η κοινωνία, οι πολίτες, το αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά τους. Από την πλευρά μας, όχι μόνο δεν πανηγυρίζουμε αλλά συνεχίζουμε στην πορεία της ορθής ανάπτυξης, κατέληξε.
 
«Πολιτική κοροϊδία»
Επίθεση τόσο προς τον ΔΗΣΥ όσο και προς το ΑΚΕΛ εξαπέλυσε και το ΔΗΚΟ. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άθως Αντωνιάδης, δήλωσε ότι «την Κυριακή ο λαός θα τιμωρήσει την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για την πολιτική εξαπάτηση».
 
Πρόσθεσε ότι ενώ έχει ξεκινήσει η ποινική διερεύνηση για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού, η οποία θα καλύψει και πτυχές που αφορούν αποφάσεις και πράξεις του Υπουργείου και του Υπουργού Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομικών παραμένει ακόμα στη θέση του.

«Δυστυχώς, μετά την αποποίηση της πολιτικής ευθύνης που με σαφήνεια αποδίδει στην κυβέρνηση του ΔΗΣΥ το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, η πολιτική κοροϊδία και ο απροκάλυπτος εμπαιγμός του λαού και των θεσμών από τους κυβερνώντες, συνεχίζεται», είπε ο κ. Αντωνιάδης.

«Την Κυριακή, ο λαός θα τιμωρήσει την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για την πολιτική εξαπάτηση. Την Κυριακή, ο λαός θα επιβραβεύσει την ορθότητα θέσεων και τη συνέπεια του Δημοκρατικού Κόμματος και θα στείλει μήνυμα για λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας, τιμωρία όσων ευθύνονται και σεβασμό στους θεσμούς», κατέληξε.
 
Σε ό,τι αφορά στο ΑΚΕΛ, ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι ή διαθέτει κοντή μνήμη ή επιλέγει να λέει τις μισές αλήθειες. Το ΔΗΚΟ «θέλει να υπενθυμίσει στην ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι είναι η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, που κατέθεσε στη Βουλή - και το ΑΚΕΛ υπερψήφισε - μεταξύ άλλων σωρεία μνημονιακών νομοσχεδίων που αφορούσαν περικοπές επιδομάτων, μισθών και αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων», είπε, απαριθμώντας σειρά νομοθετημάτων.   

«Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, ότι το κόμμα τους υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, αλλά δεν ψήφισε τα νομοσχέδια του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, που παρέχουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να αποτρέψουν εκποιήσεις και προστατεύσουν νόμιμα, ειδικά την πρώτη κατοικία», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η θέση του δανειολήπτη έναντι των τραπεζών, όταν το ΑΚΕΛ επέλεγε να αφήσει τον κόσμο απροστάτευτο.
 

Να κάνουν αυτοκριτική
Απαντώντας στον κ. Αντωνιάδη εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε πως η προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να κατηγορήσει το κόμμα του για νεοφιλελεύθερη πολιτική προκαλεί θυμηδία.
 
«Ποιοι; Αυτοί που στήριξαν όλες τις βασικές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Αν το ΔΗΚΟ αποφάσισε προεκλογικά να τις αντιπολιτευτεί, καλό είναι να κάνει και την αυτοκριτική του. Πάντως, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», πρόσθεσε.

Με την ευκαιρία, θυμίζουμε τι έλεγε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Παπαδόπουλος στη Βουλή, εξηγώντας γιατί το κόμμα του υπερψήφισε τους νόμους για τις εκποιήσεις, είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ. «Έλεγε ότι με τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις αντιμετωπίζονται οι καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών και εξασφαλίζεται η προστασία της κύριας κατοικίας, η πρόσβαση των δανειοληπτών στα δικαστήρια και η προστασία των εγγυητών. Ας μην μιλούν, λοιπόν, για κοντή μνήμη. Τα γραπτά μένουν, όπως και οι συνέπειες των πολιτικών που στήριξαν», κατέληξε.
 

«Φάνηκε η πολιτική τους γύμνια»
Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με αποδέκτες ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ. Όπως ανέφεραν τα δύο συνεργαζόμενα κόμματα, «Σιζόπουλος και ΕΛΑΜ δεν θέλουν να κριθούν από τις πολιτικές τους θέσεις αλλά από ένα πλαστό ψευτοδίλημμα που προσπάθησαν να συντηρήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής».
 
Αυτό τους το ψευδοδίλημμα έχει ανατραπεί από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη συνεργασία Συμμαχία Οικολόγοι να είναι στο παιγνίδι διεκδίκησης της 6ης έδρας, τόνισαν τα δύο κόμματα.

«Τώρα που δεν μπορούν άλλο να κοροϊδεύουν το λαό με ψευδοδιλήμματα, φάνηκε η πολιτική τους "γύμνια". Από την μια ο κύριος Σιζόπουλος αρνείται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα σοβαρά πολιτικά ερωτήματα που του τίθενται. Τουλάχιστον σήμερα παραδέχτηκε ότι δεν θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
 «Από την άλλη το ΕΛΑΜ λιποταχτεί από όλες τις τηλεοπτικές συζητήσεις των Πολιτικών Αρχηγών που εξαρχής είχε δηλώσει πως θα συμμετέχει», προστίθεται.
 
Συμμαχία-Οικολόγοι ανέφεραν περαιτέρω πως μια ματιά στην παγκόσμια επικαιρότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ούτε η ακροδεξιά δίνει απαντήσεις στο κατεστημένο. Το σκάνδαλο με τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι – τον οποίο συχνά επικαλείται το ΕΛΑΜ – αλλά και οι καταγγελίες για συνεργασία της Κυβέρνησης της Αυστρίας με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων σε σκάνδαλο, αποδεικνύουν ότι η ακροδεξιά όταν παίρνει την εξουσία αποδεικνύεται διεφθαρμένη.
 
«Κόντρα στο λαϊκισμό, στα συνθήματα και τα ψευτοδιλήμματα η Συνεργασία Συμμαχία - Οικολόγοι αποτελούν την μοναδική ξεκάθαρη πολιτική επιλογή η οποία έχει την δυναμική να κερδίσει την 6η έδρα. Ούτε κατεστημένο, ούτε ακροδεξιά. Τους προσπερνάμε!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία