Δευτέρα 21 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα επίθεση Άντρου σε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ- «Ξεχνούν μετεκλογικά, τα προεκλογικά ”δεσμεύομαι”»

  22/05/2019 12:36
Νέα επίθεση Άντρου σε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ- «Ξεχνούν μετεκλογικά, τα προεκλογικά ”δεσμεύομαι”»

Νέα επίθεση Άντρου σε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ- «Ξεχνούν μετεκλογικά, τα προεκλογικά ”δεσμεύομαι”»

  22/05/2019 12:36
Το Προεδρικό Μέγαρο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, κατανοώντας ότι η υβριστική επίθεση τους ενάντια στο ΑΚΕΛ δεν πείθει, αναδιπλώθηκαν, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως «επιχειρούν να προσπεράσουν τα όσα προσβλητικά είπαν τις τελευταίες μέρες και να προβάλουν το έργο που τάχα παρήγαγαν».
 
Σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού διερωτήθηκε ποιο είναι το κυβερνητικό έργο που μηδενίζει το ΑΚΕΛ και κάνει περήφανο τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ. «Τα προεκλογικά «δεσμεύομαι» του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών που ξεχνιούνται μετεκλογικά; Ο διορισμός ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα του «άριστου των αρίστων» Ρίκκου Ερωτοκρίτου; Η υπονόμευση δημοκρατικών θεσμών και Ανεξάρτητων Αρχών;».
 
Αναφέρθηκε ακόμα σε παρεμβάσεις δικηγορικών γραφείων στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον Υπουργό Οικονομικών που ελέγχεται «για την κακοδιαχείριση και τη διάλυση του Συνεργατισμού», επιλέγοντας ο ίδιος αν και πότε θα παραιτηθεί. Παράλληλα έκανε λόγο για «φέσι» των 8 δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση φόρεσε στον κύπριο φορολογούμενο για να ξεπουλήσει το Συνεργατισμό σε φίλους της.
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα ότι χιλιάδες πολίτες «δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις τους, αγωνιούν αν θα τους φτάσει ο κουτσουρεμένος μισθός για ολόκληρο το μήνα και δίνουν αγώνα για να μπορέσουν να πληρώσουν τα πανάκριβα ενοίκια, τα καύσιμα, τους λογαριασμούς που πάνε στα ύψη και άλλα πολλά». Υπενθύμισε επίσης την απώλεια της κατοχύρωσης του κυπριακού χαλουμιού «που ο υπεύθυνος υπουργός χρέωσε σε υπαλλήλους του» και έκανε λόγο για «αντιμεταρρύθμιση» στην Παιδεία και κρίση στην εκπαίδευση.
 
Αναφέρθηκε επίσης σε «εθνικιστικές θέσεις για τα σχολικά προγράμματα μιας κυβέρνησης που κατά τα άλλα εμφανίζεται να διαφωνεί με την ακροδεξιά», σε αποδιοργάνωση της Αστυνομίας και «ντροπή για το θεσμικό ρατσισμό του ίδιου του κ. Αναστασιάδη που επιδείχτηκε στην περίπτωση του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε επίσης για μεγέθυνση μιας οικονομίας – καζίνο χωρίς παραγωγικά αντικρίσματα που εκτινάσσει στα ύψη την κερδοσκοπία και τις τιμές των ακινήτων αφήνοντας χωρίς στέγη νέα ζευγάρια και οικογένειες και εκποίηση πρώτων κατοικιών και επαγγελματικών υποστατικών ως αποτέλεσμα των νομοθεσιών που υπερψήφισαν στη Βουλή ο ΔΗΣΥ μαζί με το ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ.
 
Επίσης αναφέρθηκε σε «διεθνές ρεζιλίκι με τα χρυσά διαβατήρια και την παροχή υπηκοότητας σε διωκόμενους από τις χώρες τους για οικονομικά εγκλήματα», πλουτισμό συγκεκριμένων γραφείων συγγενών, φίλων και κολλητών του Προέδρου από αυτό το εμπόριο και διαμοιρασμό δισεκατομμυρίων κερδών μεταξύ μιας μικρής ομάδας και η διοχέτευσή τους σε φορολογικούς παραδείσους. Σκανδαλώδεις αγοραπωλησίες οικοπέδων της Αρχιεπισκοπής, μετονομασία της φούσκας και της αρπαχτής σε αναπτυξιακές επενδύσεις και πανάκριβοι πύργοι που χτίζονται χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες στην άμμο της ευκαιριακής ανάπτυξης, πρόσθεσε.
 
Ο κ. Κυπριανού κάλεσε τους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΥ να κατανοήσουν ότι «οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι μαζί τους όχι επειδή τους ασκεί αντιπολίτευση το ΑΚΕΛ αλλά επειδή αυτοί οι ίδιοι τους απογοήτευσαν. Επειδή απέδειξαν αυτά τα έξι χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία ότι κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές τάζουν λαγούς με πετραχήλια, επιστρατεύουν το Υπουργικό να κάνει εξαγγελίες, να πείσει το λαό με τα μεγάλα «θα» και την επομένη των εκλογών ξεχνούν τα πάντα».
 
Καταλήγοντας ανέφερε πως το ΑΚΕΛ δεν αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού για χάριν της αντιπολίτευσης, αλλά ασκεί κριτική, προβάλλει θέσεις και προτάσεις επειδή απηχεί την αγωνία και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κυπριακής κοινωνίας ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, και στην Κύπρο και στην Ευρώπη.
 
«Το Κυπριακό πρέπει να ξαναμπεί σε τροχιά επίλυσης, η προοπτική της επανένωσης του τόπου πρέπει να ζωντανέψει ξανά. Η ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να μπει σε γερές βάσεις, να βασιστεί σε μακρόπνοη στρατηγική και να αποβεί προς όφελος των πολλών. Η Κύπρος πρέπει να γυρίσει σελίδα με πολιτικές που θα ωφελούν τους πολλούς και όχι τους λίγους. Με πολιτικές που να δίνουν ελπίδα ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και στην Κύπρο και στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κυπριανού.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας