Κόμμα για τα ζώα: Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών το διακύβευμα των Ευρωεκλογών

Με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, τα ζώα και την φύση, και στόχο μια ευημερία και μια υγεία, πολιτεύεται και διεκδικεί θέση στην επόμενη Ευρωβουλή το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Κυριάκου.
 
Ο κ. Κυριάκου τόνισε πως το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι πώς θα πειστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και πώς θα επανακτηθεί η εμπιστοσύνη τους.
 
Παράλληλα, σημείωσε πως η αποχή δεν βοήθησε ποτέ τίποτε, και πως με τη ψήφο τους οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ισχυρά μηνύματα στους πολιτικούς ώστε να μην μιλούν με ξύλινα γλώσσα, πολιτικοί, να επικεντρωθούν στον άνθρωπο, τα ζώα και την φύση και να δώσουμε σημασία στα θέματα υγείας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Προέδρου του Κόμματος Για τα Ζώα Κύπρου στο ΚΥΠΕ:
 
ΕΡ.1 Με ποιες φιλοδοξίες και ποια πολιτική πρόταση διεκδικείτε τη ψήφο του λαού στις Ευρωεκλογές 2019;
 
Η πολιτική πρόταση του κόμματος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, τα ζώα και φύση για μία ευημερία και μία υγεία. Είναι πλέον σημαντικό η ανθρωπότητα να καταλάβει ότι χωρίς αυτά τα τρία συστατικά δεν πρόκειται να μπορέσει ούτε ο άνθρωπος ούτε η φύση ούτε και τα ζώα να επιζήσουν ακόμα δεν και ο ίδιος ο πλανήτης. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει σοβαρός και μεγάλος προβληματισμός και αυτό φαίνεται μέσα από της δημοσκοπήσεις αλλά και το ευρωβαρόμετρο ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες περισσότερο ενδιαφέρονται για τα θέματα υγείας, την φύση και το περιβάλλον πάρα για άλλες πολιτικές.
 
ΕΡ.2 Πόσο απέχει η Ευρώπη του σήμερα από την Ευρώπη που προσδοκάτε και σε ποιους βασικούς τομείς πιστεύετε ότι χρειάζονται να γίνουν βήματα προόδου;
 
Η Ευρώπη του αύριο είναι το διακύβευμα αυτών το ευρωεκλογών δεν είναι άλλο από το να καταφέρουμε ως πολιτικοί να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερα μέλλον από το χθες. Η Ευρώπη του χθες έχει βάλει τα θεμέλια τα γερά για την Ευρώπη του αύριο. Αυτά τα βήματα τα οποία αναμένουμε ότι θα γίνουν στην Ευρώπη του αύριο είναι περισσότερη ελευθερία του λόγου, μια Ευρώπη και απλή για τους πολίτες που να την καταλαβαίνουν, περισσότερη έμφαση στα θέματα ευημερίας, προστασίας και τα δικαιώματα των ζώων και μια οικονομία δυνατή η οποία θα προσφέρει στους Ευρωπαίους πολίτες ασφάλεια μέσα από έναν σταθερό και δυνατό σύστημα υγείας για όλους.
 
ΕΡ.3 Η αποχή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων στην Κύπρο και συνακόλουθα, των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Πώς εκτιμάτε ότι μπορεί να αντιστραφεί αυτό το φαινόμενο και ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους ώστε να προσέλθουν στις κάλπες;
 
Η αποχή δεν βοήθησε σε τίποτε και δεν έκανε την διαφορά όσον αφορά αυτούς του πολίτες που πιστεύουν ότι με την αποχή τιμωρούν. Αντίθετα βοηθούν στην εκλογή αυτών που θέλουν να τιμωρήσουν. Δηλαδή εάν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2014 με μία αποχή σχεδόν 43% τότε βλέπουμε ότι παρόλη την αποχή και πάλι εκλέγηκαν αυτοί που εκλέγηκαν με ακόμα λιγότερους ψήφους. Νίκησε στο τέλος η αποχή αλλά στην εξουσία έμειναν αυτοί με το μικρότερο ποσοστό όσον αφορά ψήφους. Για να αντιστραφεί αυτό θα πρέπει να σταλούν ισχυρά μηνύματα τα οποία να πείθουν, να μην μιλούν με ξύλινα γλώσσα οι πολιτικοί, να επικεντρωθούν στον άνθρωπο, τα ζώα και την φύση και να δώσουμε σημασία στα θέματα υγείας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»