Δείπνο από Χριστοδουλίδη προς πρέσβεις μουσουλμανικών χωρών για το Ραμαζάνι

Την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών της Κύπρου με τις χώρες που εκπροσωπούν μετέφερε προς τους Πρέσβεις των χωρών αυτών ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δείπνο (Iftar dinner) χθες βράδυ με την ευκαιρία του Ραμαζανιού. Στο δείπνο παρακάθησαν πρέσβεις χωρών του μουσουλμανικού κόσμου με έδρα τη Λευκωσία.
 
Προσφωνώντας τους συμμετέχοντες Πρέσβεις, ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το δείπνο "αποτελεί ευκαιρία για επαναβεβαίωση, από πλευράς του καθενός ξεχωριστά, ανεξαρτήτως θρησκείας, αλλά και όλων μαζί από κοινού, της προσήλωσης στις πανανθρώπινες αξίες του αλληλοσεβασμού, της ομοψυχίας, της ανεκτικότητας και της αποδοχής των άλλων, καθώς και στην συλλογική μας υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για προαγωγή της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας".
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η παράθεση δείπνου με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και αποτελεί ετήσια παράδοση, καταδεικνύει το σεβασμό και την αναγνώριση από πλευράς των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας της σημασίας για τους Μουσουλμάνους ανά το παγκόσμιο του μηνύματος του Ραμαζανιού.
 
«Δράττομαι της ευκαιρίας για να σας εκφράσω την αποφασιστικότητά μας, εκ μέρους της κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, να εργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών φιλίας που συνδέουν την Κύπρο και το λαό της με τους λαούς των χωρών που εκπροσωπείτε», ανέφερε  ο Υπουργός Εξωτερικών, ευχόμενος υγεία, ευτυχία και πνευματική ηρεμία στους παρευρισκόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους με την ευκαιρία της εορτής του Ραμαζανιού.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία