Ιατροσυμβούλιο για τα επόμενα βήματα για την υγεία του Δ. Χριστόφια

Την μεγαλύτερη και δυσκολότερη μάχη της ζωής δίνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος από χθες αργά το απόγευμα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη.
 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας μεταφέρθηκε από το Σάββατο εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν στο Νεφρολογικό τμήμα, ωστόσο λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, τη Δευτέρα κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς όπως μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο ιατρός λοιμοξιολόγος που μετακαλέστηκε από το Ισραήλ, έκρινε όπως ο Δημήτρης Χριστόφιας διασωληνωθεί.
 
Τόσο ο ιατρός από το Ισραήλ όσο και οι θεράποντες ιατροί του, αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις εννέα το πρωί νέο ιατροσυμβούλιο, κατά το οποίο θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου και θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.
 
Σε δηλώσεις της χθες η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία συνόδευσε τον λοιμοξιολόγο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάκλησης και άλλων γιατρών από το εξωτερικό, εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείο Υγείας για μεταφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν παραστεί ανάγκη, στο Ισραήλ.
 
Στο μεταξύ, χθες τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς του για την κατάσταση της υγείας του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα