Δευτέρα 16 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ιατροσυμβούλιο για τα επόμενα βήματα για την υγεία του Δ. Χριστόφια

  22/05/2019 06:44
Ιατροσυμβούλιο για τα επόμενα βήματα για την υγεία του Δ. Χριστόφια

Ιατροσυμβούλιο για τα επόμενα βήματα για την υγεία του Δ. Χριστόφια

  22/05/2019 06:44
Την μεγαλύτερη και δυσκολότερη μάχη της ζωής δίνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος από χθες αργά το απόγευμα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη.
 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας μεταφέρθηκε από το Σάββατο εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν στο Νεφρολογικό τμήμα, ωστόσο λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, τη Δευτέρα κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς όπως μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο ιατρός λοιμοξιολόγος που μετακαλέστηκε από το Ισραήλ, έκρινε όπως ο Δημήτρης Χριστόφιας διασωληνωθεί.
 
Τόσο ο ιατρός από το Ισραήλ όσο και οι θεράποντες ιατροί του, αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις εννέα το πρωί νέο ιατροσυμβούλιο, κατά το οποίο θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου και θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.
 
Σε δηλώσεις της χθες η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία συνόδευσε τον λοιμοξιολόγο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάκλησης και άλλων γιατρών από το εξωτερικό, εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείο Υγείας για μεταφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν παραστεί ανάγκη, στο Ισραήλ.
 
Στο μεταξύ, χθες τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς του για την κατάσταση της υγείας του.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας