Παρασκευή 10 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κήρυξε ανακωχή πυροβολώντας το ΑΚΕΛ το Προεδρικό

  21/05/2019 15:18
Κήρυξε ανακωχή πυροβολώντας το ΑΚΕΛ το Προεδρικό

Κήρυξε ανακωχή πυροβολώντας το ΑΚΕΛ το Προεδρικό

  21/05/2019 15:18
Τέλος στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών με το ΑΚΕΛ βάζει η Κυβέρνηση. Δια στόματος Πρόδρομου Προδρόμου, το Προεδρικό σημειώνει πως δεν έχει σκοπό τη συνέχιση της αντιπαράθεσης, ενώ υπογραμμίζει πως απάντηση της Κυβέρνησης είναι τα όσα έχει πετύχει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια.
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «δεν έχουμε πρόθεση να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση που ευνοεί τη μηδενιστική κριτική του ΑΚΕΛ. Αφήνουμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ να αποκαλεί την ανάπτυξη, την απασχόληση και τα έργα, «φούσκες».
 
Σημείωσε παράλληλα ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι για το οποίο όπως είπε, έχει αποφασίσει μόλις πριν από 14 μήνες το 56%, αλλά η εκλογή των εκπροσώπων των Κυπρίων πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
Η Κυβέρνηση, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ξανά την ανάγκη για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, στέλνει ένα θετικό μήνυμα για καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη. Ένα θετικό μήνυμα, όπως είπε, απέναντι σε εκείνους, όπως το ΑΚΕΛ, οι οποίοι με τον ίδιο τρόπο που είναι άρνηση στο εσωτερικό και για την ανάπτυξη της χώρας, είναι εξίσου άρνηση για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές, με ένα συγκεκαλυμμένο αντιευρωπαϊσμό.
 
«Το διακύβευμα της κάλπης είναι αν επιλέγουμε δυνάμεις και πολιτικές που πιστεύουν και στηρίζουν την ενεργητική και θετική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά δρώμενα προς όφελος των Κυπρίων πολιτών ή κάποιες δυνάμεις που αντιμάχονται την πορεία της Ευρώπης. Δυνάμεις, όπως το ΑΚΕΛ που είναι αντίθετες στη Συνθήκη της Λισσαβόνας και οι οποίες μπροστά στις δυσκολίες που προκάλεσαν οι πολιτικές τους στη χώρα, δεν δίστασαν να εισηγηθούν αποχώρηση από την Ευρωζώνη και συνεπακόλουθα έξοδο της Κύπρου από την Ε.Ε», είπε.
 
Ανέφερε ακόμα ότι κεντρικός άξονας της διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ενεργός συμμετοχή στα ευρωπαϊκά δρώμενα και η στήριξη μιας ενωμένης και ισχυρής Ε.Ε. που προχωρά μπροστά. Όπως είπε μέσα από τις Ευρωεκλογές πρέπει να δοθεί μήνυμα στήριξης για την ενωμένη Ευρώπη, η οποία με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις γίνεται καλύτερη και βελτιώνει τη ζωή των πολιτών.  Ένα μήνυμα, συμπλήρωσε, που θα φράξει το δρόμο των επικίνδυνων λαϊκισμών και τον συγκεκαλυμμένο αντιευρωπαϊσμό των άκρων.
 
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρεμβαίνει στα εσωκομματικά του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε την άγονη αντιπαράθεση. Την Κυριακή επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η επιλογή που έχουμε να κάνουμε είναι απέναντι στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές πολιτικές». Ο κόσμος, συμπλήρωσε, ξέρει ποιοι είναι αυτοί που μάχονται και προσπαθούν για μια καλύτερη Ευρώπη και ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι συνεχώς αντιστρατεύονται τις ευρωπαϊκές πολιτικές με διάφορα προσχήματα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας