Οικειοποιείται απόφαση του υπ. Υγείας, καλεί τους φαρμακοποιούς να ενισχύσουν την ΕΔΕΚ ο Σιζόπουλος

Να οικειοποιηθεί την απόσυρση των κανονισμών για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των φαρμακείων εντός των Νοσοκομείων από τη Βουλή, την ίδια ώρα που τους καλεί να στηρίξουν ΕΔΕΚ στις Ευρωεκλογές προσπάθησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσαν Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή που αποκαλύπτουν τα δύο κόμματα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απέστειλε επιστολή προς τους φαρμακοποιούς, στην οποία τους ενημέρωνε ότι με δική του παρέμβαση αποσύρθηκαν οι κανονισμοί για τη λειτουργία των φαρμακείων εντός των Νοσοκομείων.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ τους καλεί να ενισχύσουν το κόμμα του στις Ευρωεκλογές, για να συνεχίσει να τους προστατεύει «σθεναρά και αποφασιστικά», όπως σημειώνει. 

Ωστόσο σύμφωνα με επιστολή που επίσης δημοσιεύεται από τα δύο κόμματα, οι εν λόγω κανονισμοί αποσύρθηκαν από τη Βουλή μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας ούτως ώστε να υπάρχει περαιτέρω χρόνο για διαβουλεύσεις μετά και από ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της βουλής.
 

Τροπολογίες πισώπλατη μαχαιριά στο ΓΕΣΥ 
Στην ανακοίνωση της Συμμαχίας και των Οικολόγων σημειώνεται πως η μανία του κ. Σιζόπουλου να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ, δεν έχει όρια, ενώ σημειώνει πως σε κάθε Ολομέλεια κατέθετε σειρά τροπολογιών επί των κανονισμών του ΓΕΣΥ που σκοπό είχαν να παρεμποδίσουν το ΓεΣΥ (και καταψηφίζονταν από το σύνολο των υπόλοιπων βουλευτών), τώρα προσπαθεί να παραπλανήσει τους φαρμακοποιούς με μοναδικό στόχο να υφαρπάξει τη ψήφο τους.
 
«Οι τροπολογίες που κατέθεσε ο κ. Σιζόπουλος είναι πισώπλατη μαχαιριά στο ΓΕΣΥ και στους ίδιους τους φαρμακοποιούς που δημοκρατικά και με μεγάλη πλειοψηφία έχουν ενταχθεί στο ΓΕΣΥ», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Μάλιστα Συμμαχία και Οικολόγοι καλούν τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να απαντήσει εάν τελικά θα ενταχθεί στο ΓΕΣΥ. «Ο κ. Σιζόπουλος το μόνο που κάνει είναι να υποσκάπτει το ΓΕΣΥ. Ουδέποτε υπήρξε εποικοδομητικός και χρήσιμος για να εξευρεθούν λύσεις. Απλά καταγγέλλει και προσπαθεί να διαιωνίσει τα προβλήματα. Αν ήθελε να στηρίξει το ΓεΣΥ αυτό που πρέπει πρωτίστως να πράξει είναι να ενταχθεί ο ίδιος. Διερωτόμαστε αν αυτή την συμπεριφορά του κ. Σιζοπουλου την ενστερνίζονται οι χιλιάδες Εδεκίτες που έχουν εγγραφεί στο ΓΕΣΥ, είτε ως ιατροί, είτε ως φαρμακοποιοί, είτε ως απλοί πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση Σιζόπουλου 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας του ζητήματος, έκανε λόγο  για συστηματική επίθεση από το συνδυασμό Συμμαχία - Οικολόγοι, "που φαίνεται ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει, αντί να κερδίσει η ΕΔΕΚ την έδρα του ευρωβουλευτή, να την κερδίσει το ΕΛΑΜ".
 
Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως για την ΕΔΕΚ είναι σημαντική αυτή η εκλογική αναμέτρηση "γιατί θεωρούμε ότι η ψήφος προς την ΕΔΕΚ ενδυναμώνει ουσιαστικά τη φωνή της πατρίδας μας προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, λόγω και των κρίσιμων εξελίξεων που παρατηρούνται αυτήν την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, και με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας".
 
"Γι αυτό και η παρουσία της Κύπρου στην δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου, τη Σοσιαλιστική Ομάδα, στην ουσία ενδυναμώνει την προσπάθεια για λήψη αποφάσεων αναχαίτισης αυτής της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς", είπε και εξέφρασε τη λύπη του που "το τελευταίο χρονικό διάστημα  διαπιστώνεται μια συστηματική επίθεση", κυρίως από την ηγεσία του συνδυασμού Συμμαχία - Οικολόγοι".
 
Κατανοούμε, συνέχισε,  τους λόγους, "όμως δεν μπορούμε την ίδια στιγμή να μην σχολιάσουμε ότι αυτή η επίθεση ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνεργασία αποτυγχάνει στους εκλογικούς στόχους που έθεσε από την αρχή και φαίνεται ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει, αντί να κερδίσει η ΕΔΕΚ την έδρα του ευρωβουλευτή, να την κερδίσει το ΕΛΑΜ".

Δειτε Επισης

Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης