Η κρίσιμη κατάσταση του Δ. Χριστόφια και το μήνυμα του γιου του Χρίστου

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ο κ. Χριστόφιας εισήχθη χθες στην Εντατική με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη.
 
Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει ιατροσυμβούλιο ενώπιον του οποίου θα τεθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και στο οποίο θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα για την περίθαλψη του.
 
Στο ιατροσυμβούλιο αναμένεται να συμμετέχει και ειδικός εντατικολόγος ο οποίος κλήθηκε από το Ισραήλ (σ.σ. αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο στις έξι το απόγευμα) και που θα εξετάσει τον κ. Χριστόφια, ενώ δεν αποκλείεται να εισηγηθεί τη μεταφορά του στο εξωτερικό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγωνία για την υγεία του Δ. Χριστόφια-Επανεξετάζουν την κατάσταση οι γιατροί

 
Για αυτό τον σκοπό ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ζήτησε να παραμένει ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.
 
Την ίδια ώρα τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, όσο και ο υιός του Δημήτρη Χριστόφια, Χρίστος Χριστόφιας, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κόσμο για το ενδιαφέρον και τις ευχές από πλήθος κόσμου τις τελευταίες ώρες.
 
Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Νοσοκομείο, ο Άντρος Κυπριανού ευχαρίστησε τον απλό κόσμο για το ενδιαφέρον του και ευχήθηκε εκ νέου ο τέως Πρόεδρος να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας. Όπως ανέφερε ο Γ.Γ., ο τέως Πρόεδρος παρουσιάζει αναπνευστικό πρόβλημα αλλά επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον.
 
Ο Χρίστος Χριστόφιας με ένα ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη ευχαρίστησε όλους για το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση που επέδειξαν για τον πατέρα του.

Υπενθυμίζεται πως από τη πρώτη στιγμή χθες, όταν δημοσιοποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος με μηνύματα, ανακοινώσεις και αναρτήσεις στάθηκε στο πλευρό του ιδίου και της οικογένειας του.
 
Σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας επισκέφθηκαν πλήθος αξιωματούχων μεταξύ των οποίων, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο
Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών.

Χθες τον τέως Πρόεδρο επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του, αλλά και την ετοιμότητα της πολιτείας να συνδράμει στη νοσηλεία του, εάν χρειαστεί, για μεταφορά του στο εξωτερικό, ή την κλήτευση ξένων γιατρών στην Κύπρο.

 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ