M. Καρογιάν: Η Δημοκρατική Παράταξη πιστεύει στην πραγματική ενοποίηση της ΕΕ

Η Δημοκρατική Παράταξη πιστεύει στην πραγματική ενοποίηση της ΕΕ, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι συμμετέχοντας στις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου «ορίζουμε τη σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι αποφάσεις του οποίου θα καθορίσουν και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το μέλλον της Κύπρου και την καθημερινότητα του κάθε πολίτη».
 
Είπε, παράλληλα, ότι με την ψήφο του στις ευρωεκλογές, ο κυπριακός λαός καλείται να παρέμβει στις εξελίξεις, να στείλει το μήνυμά του και στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελών και στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα.
 
Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι με την παρέμβασή της στις Ευρωπαϊκές εκλογές η Δημοκρατική Παράταξη δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα μιας επιλογής που θα κάνει τη διαφορά.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης

 
* Με ποιες φιλοδοξίες και ποια πολιτική πρόταση διεκδικείτε την ψήφο του λαού στις Ευρωεκλογές 2019;
 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συμμετέχει στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου με στόχο να πάρει ένα ποσοστό που θα την καθιερώσει στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. Που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του ενδιάμεσου χώρου και επαναφορά του Κέντρου στο επίκεντρο της πολιτικής μας ζωής ως ισχυρής, σοβαρής ρυθμιστικής και μεταρρυθμιστικής δύναμης εξουσίας.
Το ελάχιστο που επιδιώκουμε είναι το ποσοστό που θα μας επιτρέψει να έχουμε συμμετοχή και ρόλο στο Εθνικό Συμβούλιο, να ακούγεται η φωνή της ΔΗΠΑ στα ΜΜΕ από τα οποία είναι σήμερα αποκλεισμένη λόγω μη κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει συμβάλλοντας στον πολιτικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση. 
 
Εμείς επιδιώκουμε να σπάσουμε τα παραδοσιακά στεγανά. Θέλουμε η σχέση μας με τους πολίτες να ξαναγίνει μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Θέλουμε να δώσουμε βήμα έκφρασης στους νέους, χώρο στις μετριοπαθείς, νούσιμες και συναινετικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, διέξοδο στον κουρασμένο και απογοητευμένο από τις άγονες αντιπαραθέσεις κυπριακό λαό.
 
* Πόσο απέχει η Ευρώπη του σήμερα από την Ευρώπη που προσδοκάτε και σε ποιους βασικούς τομείς πιστεύετε ότι χρειάζονται να γίνουν βήματα προόδου;
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση του σήμερα δεν είναι αυτή που οραματιστήκαμε. Δεν είναι η Ένωση της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της Κοινωνικής ευημερίας.
 
Θέλουμε μια Ευρώπη που θα αφουγκράζεται τις προσδοκίες των νέων, θα σχεδιάζει πολιτικές που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις, μια Ευρώπη που να προστατεύει τους συνταξιούχους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Θέλουμε μια Ευρώπη και μια Κύπρο με μικτή οικονομία και με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.
 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ πιστεύει στην πραγματική ενοποίηση της ΕΕ, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Θέλει μια Ευρώπη με αειφόρο ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και περισσότερη δημοκρατία. Μια ενοποιημένη Ευρώπη η άμυνα και η ασφάλεια της οποίας να συμπεριλαμβάνει πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Η Ευρώπη του μέλλοντος θα πρέπει να είναι μια Ευρώπη για τους πολίτες της. Μια Ευρώπη ανοικτή στην κοινωνία. Μια Ευρώπη που θα απλώνει χέρι βοηθείας στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Μια Ευρώπη που θα προάγει ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα σέβεται το περιβάλλον, την βιοποικιλότητα. Μια Ευρώπη στην οποία ο πολιτισμός θα αποτελεί βασικό αξιακό στοιχείο ταυτότητας.
 
* Η αποχή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων στην Κύπρο και συνακόλουθα, των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Πώς εκτιμάτε ότι μπορεί να αντιστραφεί αυτό το φαινόμενο και ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους ώστε να προσέλθουν στις κάλπες;
 
Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι συμμετέχοντας στις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου ορίζουμε τη σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι αποφάσεις του οποίου θα καθορίσουν και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και το μέλλον της Κύπρου και την καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
 
Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να αδιαφορεί για κάτι που τον αφορά άμεσα, που επηρεάζει τη ζωή του, που διαμορφώνει τον κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά του.
 
Με την ψήφο του στις ευρωεκλογές, ο κυπριακός λαός καλείται να παρέμβει στις εξελίξεις, να στείλει το μήνυμά του και στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών και στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα.
 
Ιδιαίτερα, τώρα που διακυβεύεται η τύχη, η ασφάλεια και η προοπτική της πατρίδας του τώρα που ο κίνδυνος της διάλυσης της ΕΕ έχει γίνει ορατός και η απειλή που αντιπροσωπεύει η άνοδος της ακροδεξιάς έχει μεγαλώσει.
 
Με την ψήφο των πολιτών μπορεί να αναστραφεί η παρακμή του κομματικού συστήματος. Να κερδηθεί η μάχη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του και την ανανέωσή του. Να δοθεί μια διέξοδος στα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί με ταχύτητα η απαξίωση της πολιτικής. Να μπει τέλος στην πόλωση των πολιτικών συγκρούσεων και στην πολυδιάσπαση του ενδιάμεσου χώρου.
 
Με την παρέμβασή της στις Ευρωπαϊκές εκλογές η Δημοκρατική Παράταξη δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα μιας επιλογής που θα κάνει τη διαφορά. Που θα προκαλέσει στα πολιτικά μας πράγματα την ανατροπή που απαιτείται για να ξαναγεννηθούν οι ελπίδες όλων όσων είναι σήμερα απογοητευμένοι, αποστασιοποιημένοι και θυμωμένοι με την πολιτική κατάσταση.
 
Γι’ αυτό και το μήνυμα μας ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι: «Ανατροπή Τώρα – Ελπίδα για το αύριο».

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»