Παρασκευή 10 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αγωνία για την υγεία του Δ. Χριστόφια-Επανεξετάζουν την κατάσταση οι γιατροί

  21/05/2019 07:00
Αγωνία για την υγεία του Δ. Χριστόφια-Επανεξετάζουν την κατάσταση οι γιατροί

Αγωνία για την υγεία του Δ. Χριστόφια-Επανεξετάζουν την κατάσταση οι γιατροί

  21/05/2019 07:00

Ώρες αγωνίας για την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που συνεχίζει να νοσηλεύεται κρίσιμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει ιατροσυμβούλιο με τη συμμετοχή των θεραπόντων ιατρών του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να επανεξεταστεί η κατάσταση και να ληφθεί η απόφαση, εάν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του για νοσηλεία στο εξωτερικό, ή η ενδεχόμενη πρόσκληση γιατρών από το εξωτερικό στην Κύπρο.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό, με την κατάσταση του να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισήχθη το περασμένο Σάββατο στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στην Εντατική.

Τον Δημήτρη Χριστόφια στο Νοσοκομείο επισκέφθηκαν το πρωί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Εξερχόμενος από το Νοσοκομείο ο Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την ευχή ο Δημήτρης Χριστόφιας να είναι ξανά ακμαίος και να σμίξει ξανά με την οικογένεια του.

Από την πλευρά του ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως το πρωί ο Δημήτρης Χριστόφιας υπεβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να φτάσει από το Ισραήλ ειδικός εντατικολόγος ο οποίος θα εξετάσει τον Δημήτρη Χριστόφια. Το απόγευμα, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, θα συνεδριάσει ιατροσυμβούλιο για να εξετάσει την κατάσταση της υγείας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Άντρος Κυπριανού ευχαρίστησε τον απλό κόσμο για το ενδιαφέρον του και ευχήθηκε εκ νέου ο τέως Πρόεδρος να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας. Πρόσθεσε πως χθες είδε τον Δημήτρη Χριστόφια, που έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες, η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Χθες τον τέως Πρόεδρο επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του, αλλά και την ετοιμότητα της πολιτείας να συνδράμει στη νοσηλεία του, εάν χρειαστεί, για μεταφορά του στο εξωτερικό, ή την κλήτευση ξένων γιατρών στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανώς συγκινημένος, επεσήμανε πως «καμιά φορά άμα αντικρύσεις την πραγματικότητα διερωτάσαι πόσο μικροί γινόμαστε πολλές φορές μέσα από εκφράσεις που μπορεί να ειπώθηκαν σαν αποτέλεσμα της αντιπαλότητας. Το πιο σημαντικό είναι πως τα αισθήματα παραμένουν αισθήματα και θα πρέπει να πω πως με τον Δημήτρη Χριστόφια έχουμε μια παράλληλη πολιτική διαδρομή».

Εξάλλου, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται παρά το πλευρό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια που περνά δύσκολες στιγμές, νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αρχηγοί κομμάτων και πολιτικά πρόσωπα εξέφρασαν μέσω του Twitter την συμπαράσταση του στον Πρόεδρο Χριστόφια.

 
 
Δείτε τις αναρτήσεις για τον Δημήτρη Χριστόφια 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας