Πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις τον σχηματισμό «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα

Σε χωριστές συνεδρίες των συλλογικών τους οργάνων σήμερα το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού αξιολογούν τα δεδομένα μπροστά τους για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» συνεργασίας, μετά την ακύρωση της χθεσινής συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών εξαιτίας της μη συμφωνίας στον διαμοιρασμό των «κυβερνητικών» τμημάτων, διευθύνσεων, ιδρυμάτων.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ δήλωσε σήμερα στο τ/κ «πρακτορείο» ειδήσεων, ότι δεν έχει ορισθεί καμία συνάντηση για σήμερα μεταξύ των δύο κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» έλαβε ο Ερσίν Τατάρ στις 14 Μαΐου. Η εντολή θα πρέπει να επιστραφεί σε 15 ημέρες με ή χωρίς αποτέλεσμα. Ο κ. Τατάρ είδε όλους τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων και έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τον Κουντρέτ Οζερσάι.
 
Σε δηλώσεις του χθες μετά την ανακοίνωση της αναβολής της χθεσινής συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι συζητούν τη σύνθεση του «υπουργικού» και των κρατικών «θεσμών», ενώ και ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι για το ΚΕΕ το ίδιο σημαντικό είναι σε μια πιθανή συνεργασία, η συμφωνία στα θέματα αρχών, αλλά και τα «υπουργεία» και οι «κρατικοί θεσμοί».
 
Για παζάρεμα που αφορά τις καρέκλες κάνει λόγο η πλειοψηφία των τ/κ εφημερίδων σήμερα με την Σταρ να έχει στο πρωτοσέλιδό της ότι το μήλο της έριδος φαίνεται να είναι το «τμήμα αθλητισμού» στο οποίο υπάγεται και το «κρατικό λαχείο». Το ΚΛ του Κουντρέτ Οζερσάι φαίνεται να επιμένει το συγκεκριμένο «τμήμα» να τεθεί υπό την επιρροή του, πράγμα στο οποίο δεν συμφωνούσε το ΚΕΕ. Σύμφωνα με την Σταρ ο Ερσίν Τατάρ φέρεται να έστειλε το μήνυμα στον κ. Οζερσάι ότι θα του δώσει το «τμήμα αθλητισμού» εάν το ΚΛ αφήσει το «υπουργείο εσωτερικών», όπου τώρα βρίσκεται η Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς που προέρχεται από το κόμμα του Κουντρέτ Οζερσάι. Σε περίπτωση που το «υπουργείο εσωτερικών» δοθεί στο ΚΕΕ, γράφει η Σταρ, το κόμμα του Λαού θα πάρει το «υπουργείο παιδείας».
 
Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι το κόμμα του Λαού θέλει και το «υπουργείο υγείας», εκτός των τριών που έχει σήμερα («υπεξ», «υπεσ», «υπουργείο μεταφορών»). Θέλει επίσης την «τράπεζα αναπτύξεως», την τράπεζα βακουφίων, το ευρωπαϊκό «πανεπιστήμιο» της Λεύκας, τη «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων», το «τμήμα αθλητισμού». Η ίδια εφημερίδα σημειώνει τη δήλωση του Ερσίν Τατάρ ότι ο καθένας στην «κυβέρνηση» θα πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει με βάση τον αριθμό των «βουλευτών» του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα