Πέμπτη 19 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Χάρης Γεωργιάδης: Προφανώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει πάθει αμνησία

  19/05/2019 15:49
Χάρης Γεωργιάδης: Προφανώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει πάθει αμνησία

Χάρης Γεωργιάδης: Προφανώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει πάθει αμνησία

  19/05/2019 15:49

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα, από τον DBRS. Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι εξέλιξη αυτή όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί σε εφησυχασμό επειδή αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια.

«Είχαμε πετύχει την επενδυτική βαθμίδα πριν από μερικούς μήνες, αυτή η θετική αξιολόγηση έχει επιβεβαιωθεί και είναι προφανώς μια εξέλιξη θετική , μας ικανοποιεί δεν μας οδηγεί όμως στον εφησυχασμό επειδή αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια». Όπως είπε, «υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανύσουμε και αν είναι κάτι θα με ανησυχούσε είναι το ενδεχόμενο να αποκτήσουν ξανά ρόλο και επιρροή αυτοί που μας είχαν οδηγήσει ευθύς εξαρχής στην οικονομική κατάρρευση».

Ο ΥΠΟΙΚ σχολίασε τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς το πρόσωπο του. Όπως είπε η επιλογή του είναι η οδός του μηδενισμού και της άρνησης. «είναι χρέος της Κυβέρνησης να δίνει απαντήσεις και θα δίνουμε απαντήσεις και θα θυμίζουμε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ που είχαν οδηγήσει τη χώρα, που είχαν οδηγήσει την οικονομία μας σε συνθήκες κατάρρευσης, πως είχαν φέρει στο όριο της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ε.Ε και που βρισκόμαστε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, μέσα από δύσκολες αποφάσεις σήμερα».

Προφανώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ, συνέχισε, «έχει πάθει αμνησία και νομίζει ότι την ίδια αμνησία έχουν πάθει και οι συμπολίτες μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι πολύ καλά κατανοούν οι συμπολίτες μας από πού ξεκινήσαμε, που έχουμε οδηγηθεί σήμερα και που μπορούμε να φτάσουμε αν συνεχίσουμε και κρατήσουμε σταθερή την πορεία».

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του ΑΚΕΛ, ότι συμμετέχει στον προεκλογικό του ΔΗΣΥ, ο Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι πράττει όπως και οι συνάδελφοι του υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε. μέσα από τις πολιτικές τους ομάδες, συνεπώς και εγώ μέσω του ΔΗΣΥ του οποίου είμαι στέλεχος και μέσω του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος μετέχω στον προεκλογικό και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά να παραμείνει η Ευρωπαική Ένωση σε μια πορεία σταθερότητας παρά τις αδυναμίες είναι η προοπτική και για τη χώρα μας και για το σύνολο των κρατών μελών και θα σταθούμε απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του δογματισμού, της άρνησης που δεν μπορούν να μας οδηγήσουν πουθενά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: DBRS: Στο «BBB» (χαμηλό) η αξιολόγηση της Κύπρου-Υπάρχει ανάγκη μείωσης των ΜΕΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας