Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Μαίνεται η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ

  19/05/2019 14:46
Μαίνεται η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ

Μαίνεται η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ

  19/05/2019 14:46
Αντί ο κύριος Αναστασιάδης να συμπεριφέρεται ως εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η πίεση που νοιώθει ότι του ασκείται τον ωθεί να συμπεριφέρεται ως ένας κομματάρχης και μάλιστα της χειρότερης εκδοχής, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι ο κύριος Αναστασιάδης βρίσκεται σε πάρα πολλά αδιέξοδα γι΄ αυτό και συμπεριφέρεται με τον συγκεκριμένο τρόπο».
 
Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι υπάρχουν προβλήματα και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την οικονομία και «αναμένεται ότι αυτά θα μεγεθυνθούν στην εξέλιξη των πραγμάτων», ενώ «υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα με τα σκάνδαλα, την διαφθορά και την διαπλοκή αλλά και με την υπόσκαψη ανεξάρτητων θεσμών  και αρχών στον τόπο μας» και πρόσθεσε πως «όλα αυτά ασκούν αφόρητη πίεση πάνω στον κ. Αναστασιάδη την οποία είναι προφανές ότι δεν μπορεί να την ελέγξει και έχει φθάσει στο σημείο όποιος του ασκεί κριτική, με ιδιαίτερη προτίμηση στο ΑΚΕΛ, να τον βρίζει, να επιχειρεί να τον απαξιώσει και να προσπαθεί να τον μειώσει».
 
Αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ δεν ζητεί άδεια από κανένα για να διατυπώνει δημόσια τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει σε αυτόν τον κατήφορο, στον οποίο προχωρούν, όπως είπε, και θα συνεχίσει την προβολή και την παρουσίαση των θέσεων του, προσθέτοντας ότι «αφήνουμε τον κ. Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ στην κρίση και στων ίδιων τους των οπαδών» και «στην κρίση του κυπριακού λαού».
 
«Ο κυπριακός λαός χρειάζεται να δει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα τα οποία των απασχολούν αλλά και στα μεγάλα εθνικά ζητήματα τα οποία δημιουργούν μια κατάσταση επικίνδυνη σε ό,τι αφορά το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας μας», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα παλέψει για όλα αυτά τα ζητήματα, «ασκώντας την πολιτική μας και την κριτική μας εκεί και όπου θεωρούμε ότι επιβάλλεται και από εκεί και πέρα, όπως είπε, «ο καθ΄ ένας θα μας κρίνει και για τον πολιτικό μας λόγο και για τα επιχειρήματα μας και για το πολιτικό μας ήθος».
 
Απαράδεκτη η επιστολή Τσαβούσογλου
 
Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα μόνιμα μέλη του ΟΗΕ και στην ΕΕ με την οποία χαρακτηρίζει την κυπριακή ΑΟΖ τουρκική υφαλοκρηπίδα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η επιστολή Τσαβούσογλου είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα», προσθέτοντας ωστόσο ότι αν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες καθώς δεν είναι αρκετό να επιχειρούμε την επιβολή κυρώσεων».
 
«Η επιβολή κυρώσεων δεν λύνει ούτε τα προβλήματα στην ΑΟΖ ούτε το κυπριακό πρόβλημα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες τέτοιες οι οποίες από τη μια θα τερματίζουν την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και από την άλλη θα διανοίγουν την προοπτική για επίλυση στο Κυπριακό».
 
 Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει υποβάλει πρόταση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κάλεσε να δει την πρόταση «με καλόπιστο φακό και με την λογική».
 
«Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιτασσόμαστε στις τουρκικές επιδιώξεις αλλά άλλος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», κατέληξε.
 
Π.Προδρόμου:Ο ΓΓ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, `Αντρο Κυπριανού, ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή του απάντηση προς τον κ. Κυπριανού.

"Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ μιλά για κατήφορο. Ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο: είναι αυτή που ακολουθεί καθημερινά όταν ενοχοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ελληνοκυπριακή πλευρά χωρίς να νοιάζεται αν έτσι δίνει «άλλοθι» στην επίθεση της Τουρκίας κατά της χώρας μας", σημειώνει ο κ. Προδρόμου.  
 
Προσθέτει πως "ο κομματικός ηγέτης που κατάντησε το κόμμα του να ταυτίζει το συμφέρον του με την προπαγάνδα του τουρκικού επεκτατισμού ξέρει καλά αυτή την πορεία κατρακύλας". 
 
"Μπορεί πάντως να είναι χρήσιμο που ο κ. Άντρος Κυπριανού, με την αναφορά του σε κατήφορο, θυμίζει στους πολίτες τον ατέλειωτο κατήφορο και τον εφιάλτη που έφεραν στη χώρα οι πολιτικές του ΑΚΕΛ", καταλήγει ο κ Προδρόμου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας