Τετάρτη 26 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μπουρλότο στον προεκλογικό-Σκηνικό πόλωσης μια βδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές

  18/05/2019 14:22
Μπουρλότο στον προεκλογικό-Σκηνικό πόλωσης μια βδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές

Μπουρλότο στον προεκλογικό-Σκηνικό πόλωσης μια βδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές

  18/05/2019 14:22
Σε κόλαση μετατρέπεται ο δημόσιος πολιτικός διάλογος σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές, με τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους και να σέρνουν τον χορό της προεκλογικής αντιπαράθεσης.
 
Στον χορό της αντιπαράθεσης μπήκε για τα καλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μιλώντας χθες το βράδυ από το βήμα της πανεπαρχιακής συγκέντρωσης του ΔΗΣΥ Λεμεσού, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του ΑΚΕΛ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα.
 
«Θέλουν να μας φέρουν στο επίπεδο τους… Λυπούμαι που μιλώ έτσι και εκφράζομαι κατά τρόπον αυστηρό, αλλά δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν, ότι τάχα είναι ήδη μαζί τους», ανέφερε ανάμεσα σε πολλά άλλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαινόμενος Αναστασιάδης κατά ΑΚΕΛ-«Αφού θέλουν αντιπαράθεση, θα την έχουν» 
 
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε τους εκλογείς να μην επιβραβεύσουν ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις στις επικείμενες Ευρωεκλογές, διερωτώμενος τι μήνυμα στέλνουμε στις Βρυξέλλες όταν δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ, που πολεμούν την Ευρώπη, θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο.
 
«Μηνύματα προς την Ευρώπη ότι η κυπριακή κοινωνία επιβραβεύει πολιτικές και κόμματα που είναι ενάντια στην Ευρώπη, αποδυναμώνουν την Κύπρο», είπε, αναφερόμενος ειδικότερα στο ΑΚΕΛ και σε «δυνάμεις του εθνικισμού».
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε πως η Τουρκία επιτίθεται ακόμη μια φορά στην Κύπρο, η οποία τελεί υπό κίνδυνο και εξέφρασε λύπη για την «πολιτική συμπεριφορά του ΑΚΕΛ», το οποίο, όπως είπε, «μέσα από ένα κομματικό ρεβανσισμό, βρίσκει δήθεν αίτια και αιτιατά που στέλνουν ένα μήνυμα στο διεθνή παράγοντα ότι δικαιολογημένα η Τουρκία έχει επέμβει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη».
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές δεν βοηθούν τον τόπο, σημειώνοντας πως «είναι η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να βρούμε εκείνα τα στηρίγματα μέσα στην Ευρώπη αλλά και στον διεθνή παράγοντα που θα καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα».
 
Διερωτήθηκε πώς βοηθά η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ όταν προσπαθεί να βρει αιτιολογήσεις για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, την ώρα που η Κύπρος ζητά από την Ευρώπη να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα.
 
«Επαναλαμβάνω και το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Την ώρα που ως Κύπριοι θέλουμε και ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα στέλνουμε στις Βρυξέλλες όταν δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ που είναι οι ευρωσκεπτικιστές που πολεμούν την Ευρώπη θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο.
 
Αλλά και άλλες δυνάμεις του εθνικισμού, που στόχος τους είναι να διαλύσουν την Ευρώπη. Θα το επαναλάβω. Μηνύματα προς την Ευρώπη ότι η κυπριακή κοινωνία επιβραβεύει πολιτικές και κόμματα που είναι ενάντια στην Ευρώπη, αποδυναμώνουν την Κύπρο», υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου και κατέληξε λέγοντας πως «ψήφος στο Δημοκρατικό Συναγερμό είναι ψήφος που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Αλώβητος ο ΔΗΣΥ, ισορροπία τρόμου ΕΛΑΜ-ΕΔΕΚ
 
Στην αντεπίθεση το ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ πέρασε στην αντεπίθεση, με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Άντρο Κυπριανού, από το βήμα της σημερινής τελικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΑΚΕΛ  ενόψει Ευρωεκλογών, να εμφανίζεται καταπέλτης έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ, και να απαντά και στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη με εκτός κειμένου αναφορές.
 
«Επιτίθενται συνεχώς και αδίκως στο ΑΚΕΛ. Νομίζουν ότι έτσι θα συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Τους οπαδούς τους που, απογοητευμένοι και  απελπισμένοι με τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά τους, τούς γυρίζουν την πλάτη...», είπε στην ομιλία του ο Άντρος Κυπριανού.
 
«Αντιδρούν όπως ο κλέφτης που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Βρίσκονται σε ένα κατήφορο που δεν έχει τέλος. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Αλλά ούτε και θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν ανενόχλητοι.
 
Δεν θα τους επιτρέψουμε να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να υποσκάπτουν τους θεσμούς, να απαξιώνουν τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή στον τόπο μας.
Έφτασαν στο σημείο να χειρίζονται το κυπριακό σαν να είναι κομματική τους υπόθεση.
 
Να επικαλούνται τους κινδύνους που εγκυμονεί για την πατρίδα μας η τουρκική επιθετικότητα για να μας επιβάλουν τη σιωπή. Αμφισβητούν τον πατριωτισμό μας για να φορτώσουν σε εμάς τις δικές τους ευθύνες
 
Κλιμακώνουν την πόλωση για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. Για να ενσωματώσουν εκλογικά την ακροδεξιά. Την ίδια στιγμή κατηγορούν εμάς για μικροκομματισμό. Ποιοι; Αυτοί που σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και την υστερία  για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.
 
Για να υποδείξει πως «αν το πρόβλημά τους είναι να ανταγωνιστούν το ΕΛΑΜ σε εθνικιστική πλειοδοσία και ελληνοχριστιανικά κηρύγματα, ας ομολογήσουν ότι μεταξύ της λύσης του κυπριακού και του κομματικού συμφέροντός τους επιλέγουν το δεύτερο. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, εξάλλου. Το έκαναν πάντοτε όποτε είχαμε εκλογές».

Το ΔΗΚΟ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, σχολιάζοντας την σφοδρή αντιπαράθεση των δύο μεγάλων στρατοπέδων, υποστήριξε πως ο κυπριακός λαός παρακολουθεί τις τελευταίες βδομάδες τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καθιστά τον εαυτό του στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ, αλλά και να επιδίδεται σε τοξικό, διχαστικό και προσβλητικό λόγο εναντίον όσων διαφωνούν με το ΔΗΣΥ.
 
«Η πρωτοφανής κομματική δράση του Προέδρου Αναστασιάδη, πέρα από διχαστική, είναι και ενδεικτική της καθημερινής υπονόμευσης των θεσμών στην οποία δυστυχώς διαπρέπει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ», ισχυρίστηκε.
 
Και συνέχισε: «Μαζί με τον κ. Αναστασιάδη και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δημιουργούν τεχνητή πόλωση και ένταση, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, ενόψει ευρωεκλογών.
 
Οργανώνουν "κοκορομαχίες" επί των ερειπίων της αποτυχημένης πολιτικής στο Κυπριακό, την οποία από κοινού στήριξαν και εφάρμοσαν μέχρι την κατάρρευσή της.
 
Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί το λαό να κλείσει τα μάτια στις κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις και να στείλει στις 26 Μαΐου Μήνυμα για σωστή και διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, λύσεις στα προβλήματα της Οικονομίας, σεβασμό στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακόμα πιο ισχυρό και διεκδικητικό Δημοκρατικό Κόμμα».
 
«Κατάντια και κατρακύλα»
«Κατάντια και κατρακύλα του επιπέδου της πολιτικής ζωής του τόπου αποτελεί η στημένη αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΠτΔ-ΑΚΕΛ, ενόψει Ευρωεκλογών», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, Συμμαχία και Οικολόγοι»
 
«Πρόκειται για παλαιομοδίτικη και αναχρονιστική πρακτική του μαντρίσματος. Μαζί χέρι-χέρι μας έφεραν εδώ που μας έφεραν και στο κυπριακό και στην οικονομία την μια με τα δεκανίκια του ΔΗΚΟ, την άλλη με τα δεκανίκια της ΕΔΕΚ και άλλες φορές με την στήριξη του ΕΛΑΜ. Τώρα για ψηφοθηρικούς λόγους τσακώνονται ποιος φταίει περισσότερο», αναφέρουν.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας