Μαινόμενος Αναστασιάδης κατά ΑΚΕΛ-«Αφού θέλουν αντιπαράθεση, θα την έχουν»

Για μηδενισμό των επιτευγμάτων της κυβέρνησης και υπόσκαψη της Κύπρου από το ΑΚΕΛ, έκανε λόγο χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας ότι, εάν η ηγεσία του ΑΚΕΛ θέλει αντιπαράθεση αντί ενότητα  «θα την έχουν, αλλά όχι με τα δικά τους λόγια, αλλά με τα δικά μας έργα».
 
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της πανεπαρχιακής συγκέντρωσης του ΔΗΣΥ Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέκρινε έντονα το ΑΚΕΛ, λέγοντας πως, «από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα, θέλουν να μας φέρουν στο επίπεδο τους».
 
«Λυπούμαι που μιλώ έτσι και εκφράζομαι κατά τρόπον αυστηρό, αλλά δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν, ότι τάχα είναι ήδη μαζί τους», είπε και πρόσθεσε πως ο κυπριακός λαός έχει και μνήμη αλλά και γνώση.
 
Σχολιάζοντας αναφορές από πλευράς του ΑΚΕΛ «για παρέλαση των Υπουργών, για υποσχέσεις και εγκαίνια», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «θα ήταν ευτυχείς (στο ΑΚΕΛ) αν παρέλαυναν και οι δικοί τους Υπουργοί για να μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο όταν κυβερνούσαν».
 
Το μόνο που κατόρθωσαν να φέρουν, συνέχισε, ήταν τη δυστυχία, τη φτώχεια, τις αποκοπές στις συντάξεις, τις αποκοπές στους μισθούς, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, ενώ σημείωσε πως "όταν μια Κυβέρνηση, επιτυγχάνει τους στόχους της, τον έναν μετά τον άλλο, αυτοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας εμφανίσουν ότι τάχα φτωχοποιήσαμε τον κόσμο».
 
«Από το 16% ανεργία προχωρούμε σε πλήρη απασχόληση και σήμερα βρίσκεται στο 7% με πτωτικές τάσεις, εκεί που δεν υπήρχε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και είχαν μετατρέψει την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να έχει ανάγκες από κοινωνικά παντοπωλεία, ήρθε η παρούσα κυβέρνηση να δώσει το ΕΕΕ, να επιδοτήσει το ενοίκιο, τους άνεργους, τους έχοντας ανάγκη, να επαναφέρει επιδόματα της μάνας , να επαναφέρει και ν` αυξήσει επιδόματα που είχαν αποκόψει στις ομάδες ατόμων που υποφέρουν, στις ομάδες ατόμων που έχουν σωματική ή άλλη αναπηρία», συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε ακόμη πως στην εξαγγελία της κυβέρνησης για στεγαστική πολιτική «έχουν το θράσος να μιλούν ότι ενδεχόμενα την επομένη των εκλογών να την ανακαλέσουμε», και πρόσθεσε «ίσως δεν αντιλαμβάνονται, διότι ουδέποτε βίωσαν ανάλογα, ουδέποτε είχαν πολιτική να εξαγγείλουν και όταν ακούν να υλοποιούνται έργα παθαίνουν μαρασμό».
 
«Ενοχλούνται γιατί εγκαινιάζουμε έργα», ανέφερε, και σημείωσε πως «είμαστε η κυβέρνηση των έργων είτε το θέλουν είτε όχι», ενώ πρόσθεσε «παραλάβαμε μια Κύπρο που δεν διέφερε από τον (σκυβαλότοπο) Κοτσιάτη και τους ενοχλεί γιατί έχουμε δημιουργήσει πύργους και  ολόκληρα έργα στη Λεμεσό, στην Πάφο, στη Λάρνακα, στην Αμμόχωστο, στη Λευκωσία, ύψους 1 δισεκατομμυρίου 200 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν το θράσος να μιλούν».
 
«Μας έδωσαν μια οικονομία η οποία κατατασσόταν στα σκουπίδια και σήμερα είναι η πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και οι μόνοι που δεν το αναγνωρίζουν και μιλούν για φτώχεια είναι του ΑΚΕΛ», είπε ο Πρόεδρος, και διερωτήθηκε αν αντιλαμβάνονται πόσα μέλη της ΠΕΟ βρήκαν δουλειά εξαιτίας της ανάπτυξης που παρατηρείται.
 
Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για παράταση παραμονής του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στη θέση του  μέχρι την 1η Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αυτό έγινε ύστερα από παράκληση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου και του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να μην χαθεί περαιτέρω χρόνος στις διαβουλεύσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
 
«Και τους ακούμε να καταθέτουν και νομοσχέδιο μήπως έχει καμιά προοπτική ή μέλλον ο Ιωνάς. Τόσο πάθος, τόσο μένος που ειλικρινά μόνο στον μικρόκοσμο της ηγεσίας της Αριστεράς, γιατί σέβομαι απόλυτα τον κόσμο της Αριστεράς, ο οποίος δεν ταυτίζεται με όσα ακούει κάθε μέρα από εκείνους που τάχθηκαν να ηγούνται», συμπλήρωσε.
 
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη πως «αν παρέμεναν στην κριτική που αφορά το εσωτερικό μέτωπο θα ήταν ίσως συγχωρητέοι και θα έλεγε κανείς ότι οι άνθρωποι υποφέρουν διότι καταδικάστηκαν από τον κυπριακό λαό και θα παραμείνουν για πολλές δεκαετίες εκτός εξουσίας».
 
Αυτό που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, είπε, «είναι εν γνώση σου να υποσκάπτεις τη χώρα σου και έχω γνώση των όσων λέγω», προσθέτοντας πως , ενώ καταδικάζεται η καταδρομική επιδρομή της Τουρκίας έρχονται αμέσως να μιλήσουν για το αφήγημα του Αναστασιάδη που δεν γίνεται πιστευτό, γιατί δεν έπεισε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ να επαναρχίσουν οι συνομιλίες».
 
Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, είπε ο Πρόεδρος, γνωρίζει όμως πως «είναι δεκάδες οι επιστολές προς τον Γ.Γ., προς τα μόνιμα μέλη του Σ.Α., προς τους Ευρωπαίους εταίρους και δεκάδες είναι οι δημόσιες δηλώσεις που καλούσα για να επαναρχίσει από εκεί όπου έμεινε ο διάλογος. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις και οι ομιλίες μου στα Η.Ε. που ξεκάθαρα δήλωνα πως πρέπει επιτέλους, μέσα στις σωστές παραμέτρους, εκείνες του Γ.Γ., να επαναρχίσει ο διάλογος».
 
Αντί να δώσουν πίστη σε όσα καταγράφονται και τα όσα βλέπουν ιδίοις όμμασι, ανέφερε, «προσπαθούν με κάθε τρόπο να δικαιολογήσουν τη γαλάζια Τουρκία», και διερωτήθηκε αν στο ΑΚΕΛ διάβασαν και παρακολουθούν την επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι του συνόλου των γειτόνων της, αν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας και το γεγονός πως «αυτά που λένε τα ακούνε και τα καταγράφουν οι Πρέσβεις και τα στέλνουν στις κυβερνήσεις τους».
 
«Τι επιτέλους υπερέχει σε αυτόν τον τόπο, το καλό της πατρίδας ή το καλό του κόμματος; Να μηδενίσουμε για να πάρουμε κάποιες ψήφους; Να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους Τουρκοκύπριους ότι είμαστε πιο φιλότουρκοι μήπως και χάσουμε κάποιες ψήφους; Είναι σήμερα εποχή για να μιλούν και να διατυμπανίζουν ότι θα τους δικαιώσει ο λαός αποσπώντας κάποιες ψήφους Τουρκοκυπρίων;, διερωτήθηκε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Το χειρότερο όλων, πρόσθεσε, είναι πως αυτό που καλλιεργούν μέσα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα προκειμένου να κερδίσουν ψήφους είναι πως τάχα κατά αυτόν τον τρόπο η εκλογή τυχόν Τουρκοκύπριου, θα βοηθήσει έτσι ώστε να αρθεί η απομόνωσή τους.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε αν είναι οι Ελληνοκύπριοι που απομόνωσαν τους Τουρκοκύπριους και κατέλαβαν τις περιουσίες τους και κατέχουν το 37% του νησιού ή μήπως η απομόνωση οφείλεται στην κατοχή και στην εξάρτηση που επιβάλλει η Τουρκία.
 
Υπέδειξε πως ο ίδιος τηρούσε αυτή την περίοδο χαμηλούς τόνους σε μια προσπάθεια να δώσει το μήνυμα της ενότητας, αλλά όπως είπε «δεν υπάρχει άλλη υπομονή για να εξαντλήσει κανένας τα όσα απαράδεκτα, κάθε μέρα κυριολεκτικά, εκστομίζουν».
 
«Έφτασε πια η στιγμή, επιτέλους, να υπάρξει και ένα πολιτικό ήθος. Υπάρχει υπομονή, υπάρχει ανοχή,  έχουμε εφαρμόσει κανόνες αξιοκρατίας και δείγματα γραφής ότι αδιαφορούμε σε ποια πολιτική ομάδα ανήκει ο οποιοσδήποτε στη δημόσια υπηρεσία», ανέφερε.
 
Τόνισε ακόμη πως «ο μηδενισμός δεν επιβραβεύεται» και ότι «εκείνο που επιβραβεύεται είναι τα έργα και κυπριακός λαός ξέρει, γνωρίζει, πως είμαστε αποφασισμένοι μέσα από τα έργα να δικαιώσουμε τον κυπριακό λαό και όχι μέσα από τον μηδενισμό».
 
Λέγοντας ότι στις κρίσιμες ώρες επιβάλλεται ενότητα, εξέφρασε τη θέση πως στο ΑΚΕΛ αυτό δεν το αντιλαμβάνονται «δεν θέλουν την ενότητα, θέλουν την όξυνση, θέλουν την αντιπαράθεση και θα την έχουν, αλλά όχι με τα δικά τους λόγια, αλλά με τα δικά μας έργα».
 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική