Ραδιουργίες και μυστικές συναντήσεις σε ξενοδοχεία για τη μοιρασιά των «υπουργείων» στα κατεχόμενα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη συνάντηση αντιπροσωπειών των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και του Λαού για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» συνεργασίας στα κατεχόμενα, ενώ δημοσιεύματα φέρουν τα δύο κόμματα και μάλιστα τους αρχηγούς τους να συναντώνται μυστικά χθες βράδυ για να προετοιμάσουν τις σημερινές διαπραγματεύσεις.
 
Σύμφωνα με τον Γκιοκχάν Αλτινέρ της Κίπρος Ποστασί, οι Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι συναντήθηκαν χθες σε ξενοδοχείο στην Κερύνεια και συζήτησαν κυρίως την κατανομή των «υπουργείων». Σύμφωνα με τον Αλτινέρ, που επικαλείται τηλεφωνική του επικοινωνία με πολιτικό αρχηγό ενός εκ των δύο κομμάτων που όμως δεν κατονομάζει, η συνάντηση διήρκησε μόλις 15 λεπτά και συμφωνήθηκε η σύνθεση ανάλογα και με τις «επαρχίες». Ο «υπουργικός» κατάλογος αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο αρθρογράφο, να ανακοινωθεί την Δευτέρα μαζί με το «κυβερνητικό» πρόγραμμα.
 
Ο διαμοιρασμός των «υπουργείων» ανάλογα με τις «επαρχίες» έχει ως εξής: στην Λευκωσία ένα «υπουργείο», στην Αμμόχωστο από δύο που είναι σήμερα (η προέλευση των «υπουργών» και η «βουλευτική τους έδρα») θα γίνουν τρία και από ένα «υπουργείο» θα δοθεί σε «βουλευτές» από τις «επαρχίες» Τρικώμου, Κερύνειας και Μόρφου.
 
Σύμφωνα με τον Αλτινέρ το κόμμα του Λαού στη σημερινή συνάντηση επρόκειτο να ζητήσει από το ΚΕΕ και κάποια άλλα «κυβερνητικά» τμήματα υπό την επιρροή του, που όμως θα δυσκολέψει την συνεργασία. Η «κυβέρνηση» αυτή, προσθέτει ο τ/κ αρθρογράφος, θα γίνει αλλά θα έχει πικρή γεύση, έτσι θα συνεχίσει και έτσι θα τελειώσει.
 
Στην εκπομπή του το πρωί στην διαδικτυακή τηλεόραση της Κίπρις ποστασία ο Γκιοκχάν Αλτινέρ πρόσθεσε δε «ας μην μου μιλήσει ξανά ο κ. Κουντρέτ, αλλά εγώ θα το πω, να βγει από μέσα μου. Ο κ. Οζερσάι είναι ο άνθρωπος της Άγκυρας. Είναι κακό αυτό; Εάν το δείτε από την καλή πλευρά είναι καλό. Η σοβαρή στήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας εξασφαλίζει και αναπτύσσει την χώρα (σσ: εννοεί το ψευδοκράτος). Αλλά όσον αφορά να μπορεί να κάνει ότι θέλει, πρέπει να ακούει, και αυτό είναι κακό».
 
Στη ίδια εφημερίδα, Κίπρις ποστασί, το πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι μπορεί να γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» αλλά υπάρχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα καθώς το ότι δεν έχει περάσει η «νομοθεσία για εκλογές και δημοψηφίσματα» το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» δυσκολεύεται να διεξάγει οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. Αλλωστε το είχε δηλώσει η «πρόεδρος» του «συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ, αμέσως μετά τις «βουλευτικές» του Ιανουαρίου του 2018, πως με το ίδιο σύστημα δεν θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν άλλες «εκλογές» και χρειαζόταν αλλαγή της σχετικής «νομοθεσίας» που όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
 
Δεν θα μπορούσαν να βρουν, είχε πει η Σιεφίκ, άτομα για να στελεχώσουν τις κάλπες ενώ για το νέο οπτικο-αναγνωστικό σύστημα που χρειάζεται για τις εκλογές, χρειάζονται 5 εκ ευρώ. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιεί με την μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών και το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο στην Τουρκία.

Δειτε Επισης

Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
ΑΚΕΛ για την έγκριση αιτήματος Κοσόβου για ένταξη στο ΣτΕ-«Καταψηφίσαμε την έκθεση Μπακογιάννη και ΕΛΚ»
Η Βουλή τίμησε τα θύματα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Γκάφα στο Υπουργείο Επικρατείας του ΗΒ-Κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου
Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Πίεση προς την Τουρκία για το θέμα των αγνοουμένων ζήτησε ο Μαυρίδης
Επιμένει για ανταλλαγή περιουσιών ο Τατάρ-«Μια μέρα, θα αξιολογηθούν και θα ανταλλαχθούν»