Δευτέρα 25 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Υπογράφτηκε στο Παρίσι η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας

  15/05/2019 21:43
Υπογράφτηκε στο Παρίσι η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας

Υπογράφτηκε στο Παρίσι η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας

  15/05/2019 21:43
Εγγράφως επαναβεβαίωσαν την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών, οι Υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Γαλλίας, σε συνάντησή τους στο Παρίσι.
 
Η Γαλλίδα Υπουργός Φλοράνας Παρλί, καταδίκασε τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την παράνομη δραστηριότητα του «Πορθητή», επαναδιατυπώνοντας την σθεναρή στήριξη της χώρας της προς την Κύπρο.
  
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει λεπτομερώς την Γαλλίδα ομόλογο του, για την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και έγινε συζήτηση για τρόπους αντίδρασης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η Γαλλίδα Υπουργός επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς τη Κύπρο και καταδίκασε ταυτόχρονα τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, αναφέρεται. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας