Σάββατο 4 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν χωνεύονται οι δηλώσεις Ντάνκαν-Μόλις η αρχή των διαβημάτων από Λευκωσία

  15/05/2019 21:03
Δεν χωνεύονται οι δηλώσεις Ντάνκαν-Μόλις η αρχή των διαβημάτων από Λευκωσία

Δεν χωνεύονται οι δηλώσεις Ντάνκαν-Μόλις η αρχή των διαβημάτων από Λευκωσία

  15/05/2019 21:03
Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε περαιτέρω διαβήματα, αναφορικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου Άλαν Ντάνκαν, και να μην αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά, άφησε ξεκάθαρα να νοηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης.
 
Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξε ανταπόκριση από τη βρετανική Κυβέρνηση για τις διπλωματικές κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μόλις έχουμε αρχίσει».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις της Λευκωσίας στην απαράδεκτη δήλωση, η οποία, ουσιαστικά, άφηνε να νοηθεί πως υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στην κυπριακή ΑΟΖ, γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απευθύνεται στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για εξηγήσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονη δυσφορία της Λευκωσίας-Κλήθηκε στο Υπ. Εξωτερικών ο Βρετανός Πρέσβης
 
Ο Πρόεδρος είχε δηλώσει πως «η όλη στάση του το μόνο που δεν αντικατοπτρίζει είναι την ορθή πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με τα όσα συμφέροντα έχει στην Κύπρο, και η στήριξη που έτυχε η Βρετανία στις κρίσιμες ώρες που περνά, υπήρξε χωρίς προηγούμενο, έστω και από τη μικρή μας χώρα η οποία έχει την ίδια ψήφο με τις υπόλοιπες».
 
Στο πλαίσιο των διαβημάτων, σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, έτσι ώστε να διαβιβαστεί η δυσφορία της Λευκωσίας για το γεγονός πως ένας Βρετανός Υπουργός άφησε να νοηθεί πως η κυπριακή ΑΟΖ είναι αμφισβητούμενη και να δοθούν εξηγήσεις ως προς την επίσημη στάση της χώρας για το ζήτημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας