Παρασκευή 23 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Την 1η Ιουνίου παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Δικαιοσύνης ο Ιωνάς  

  15/05/2019 11:49
Την 1η Ιουνίου παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Δικαιοσύνης ο Ιωνάς   

Την 1η Ιουνίου παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Δικαιοσύνης ο Ιωνάς  

  15/05/2019 11:49
Μέχρι την 1η Ιουνίου θα παραμείνει στη θέση του και τότε θα παραδώσει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο Ιωνάς Νικολάου. Αυτό ξεκαθάρισε μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον κ. Νικολάου να παραμείνει στη θέση του για ακόμα 15 ημέρες.
 
Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε πολύ σημαντικά νομοσχέδια αφορούν την εθνική πολιτική για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την διαφθορά, σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
 
Ταυτόχρονα, ο Ιωνάς Νικολάου ενημέρωσε το Υπουργικό για την πρόοδο που υπάρχει στη μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο με σύμπτωση απόψεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.   
 
«Μετά από παράκληση που έχει υποβληθεί, τόσο από τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου όσο και από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, και ενόψει μιας τελικής σύσκεψης η οποία πρόκειται να γίνει την ερχόμενη βδομάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης με τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου να συμφωνηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάλεσε σήμερα τον υπουργό να παραμείνει στη θέση του για ακόμα δεκαπέντε μέρες. Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων αυτών και την κατάληξη των νομοσχεδίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα την 1η Ιουνίου», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας