Στο Καζακστάν αύριο ο ΥΠΕΞ για συνάντηση με τον ομόλογό του

Το Κυπριακό, σε συνάρτηση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, οι σχέσεις ΕΕ - Καζακστάν και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναμένεται να απασχολήσουν συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρσουλτάν, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του ομολόγου του Beibut Atamkulov. 
 
«Ο δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν το πρωί της Τετάρτης (15/5) κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στο πλαίσιο των οποίων αναμένεται να γίνει ανασκόπηση του φάσματος των διμερών σχέσεων Κύπρου – Καζακστάν και να εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών», αναφέρεται.
 
Στη συνάντηση, προστίθεται, αναμένεται να συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, σε συνάρτηση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Καζακστάν, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης στον Τομέα των Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, ενώ με το πέρας της συνάντησής τους θα προβούν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ, στις 09.00 ώρα Κύπρου.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών του Καζακστάν, Alikhan Smailov, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί διμερής Συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν.
 
Νωρίτερα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Γερουσίας (Άνω Βουλή) Dariga Nazarbayeva, και τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής (Mazhilis) του Κοινοβουλίου του Καζακστάν Nurlan Nigmatulin.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων