Το ΑΚΕΛ παραβλέπει την τουρκική αυθαιρεσία, λέει ο Προδρόμου

Με τις τοποθετήσεις του, το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται ως μια από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη, πολιτική δύναμη στην Ευρώπη που παραβλέπει το παντελώς αυθαίρετο των επιθετικών κινήσεων και τον απολύτως αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς του τουρκικού καθεστώτος, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή απάντησή του προς το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Προδόμου σημειώνει πως για μια φορά ακόμα, με σημερινή δήλωση, το ΑΚΕΛ προκαλεί απογοήτευση και περίσκεψη ως προς τα βαθύτερα κίνητρα και τις σκοπιμότητές του.

"Αφιερώνει μόλις 12 λέξεις ως αντίδραση στην παράνομη και παντελώς απαράδεκτη επίθεση της Τουρκίας κατά της χώρας μας, προκειμένου στη συνέχεια το υπόλοιπο 90% της δήλωσης να αποτελεί επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις πολιτικές της Kυβέρνησής μας", αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Προσθέτει πως "με τις τοποθετήσεις του, το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται ως μια από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη, πολιτική δύναμη στην Ευρώπη που παραβλέπει το παντελώς αυθαίρετο των επιθετικών κινήσεων και τον απολύτως αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο δεν ενδιαφέρεται να έχει την παραμικρή συνάφεια με το δίκαιο ή τα διεθνή θέσμια, και σπεύδει να καταλογίσει ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!"

"Αντί να δει πώς κινείται γενικά η Τουρκία, σπεύδει να κατηγορεί τη δική μας πλευρά ότι `διευκόλυνε την τουρκική επιθετικότητα» ή και «απενοχοποίησε την Τουρκία`", είπε ο κ. Προδρόμου.
 
Πρόσθεσε πως διερωτάται κανείς με ποιο τρόπο μπορεί εξελίξεις, όπως π.χ. η σαφέστατη καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να αποτελεί για το ΑΚΕΛ «απενοχοποίηση της Τουρκίας»...
 
Προσθέτει πως "το ΑΚΕΛ αποτελεί και τη μοναδική πολιτική δύναμη σε Κύπρο και Ελλάδα που δεν θέλει να δει την απόλυτη ευθύνη της ίδιας της Τουρκίας για το αδιέξοδο στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά και εξακολουθεί να θεωρεί ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν `συνυπεύθυνη με την τουρκοκυπριακή για το ναυάγιο`".
 
Αναφέρει ακόμη πως "δεν θα άξιζε ίσως να ασχοληθούμε με τοποθετήσεις που πιθανώς να επηρεάζονται από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, αν δεν διερχόταν η ίδια η χώρα μας πραγματικά δύσκολες στιγμές μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα και αν μηνύματα όπως αυτά που στέλνει το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν ενισχύουν, αλλά ενδεχομένως εξασθενούν τις προσπάθειές μας να αποκρούσουμε την τουρκική επιθετικότητα."

"Την ώρα που το μόνο που έχει να προβάλει το ΑΚΕΛ είναι ότι θα έπρεπε να υπήρχαν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, πρέπει να επαναλάβουμε το ερώτημα που εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ αλλά εκείνη αποφεύγει να απαντήσει: - τι άλλο θεωρούν ότι έπρεπε να είχε γίνει προκειμένου η Τουρκία να εγκαταλείψει την άρνησή της να διαπραγματευτεί και τις προσπάθειες να επιβάλει τις δικές της αυθαίρετες βλέψεις;", καταλήγει ο κ. Προδρόμου.
 

Δειτε Επισης

Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές