Λάβρος κατά του ΑΚΕΛ ο Προδρόμου-«Κλείνουμε ακόμη τρύπες που άφησαν»

Δριμεία επίθεση κατά του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενόψει και των επερχόμενων Ευρωεκλογών.
 
Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, «μπροστά μας έχουμε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν είναι βέβαια εκλογές για την Κυβέρνηση, αλλά για τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν παύει, όμως, να υπάρχει ένα διακύβευμα, διότι στην Κύπρο υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες επενδύουν και πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη και αποβλέπουν στη βελτίωση της, όπως και πολιτικές που δεν βλέπουν θετικά την ενωμένη Ευρώπη».
 
«Κάποιες, μάλιστα, πολιτικές είχαν φτάσει στο σημείο να προβάλλουν ιδέες για την αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη, δηλαδή από την ίδια την ΕΕ. Οι πολίτες, όμως, θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις στην κάλπη», σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου.
 
Φουλ επίθεση κατά του ΑΚΕΛ
για οικονομία
Αναφερόμενος στις θέσεις του κ. Κυπριανού για την κυπριακή οικονομία, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι δεν φαίνεται ότι μπορεί πειστικά ο ίδιος και το ΑΚΕΛ να αντιμετωπίσουν τα απτά αποτελέσματα τα οποία ζει ο κόσμος.
 
«Η εικόνα και η σύγκριση μπορεί να δοθεί απλά με δύο αριθμούς. Οι πολιτικές του ΑΚΕΛ έσπρωξαν πίσω την κυπριακή οικονομία με το ΑΕΠ να πέφτει κατά περίπου 11%. Χάθηκαν τότε από το ΑΕΠ περίπου 2 δις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι ι πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη αυτά τα χρόνια έφεραν ανάπτυξη περίπου 20%. Η χώρα σήμερα παράγει περισσότερα από 3 δις πιο πάνω από το 2013. Η σύγκριση είναι ανάμεσα στο -11 και το +20%».
 
Για να επισημάνει πως, «αν δεν μπόρεσαν ακόμα όλοι οι πολίτες να νιώσουν το εύρος αυτής της βελτίωσης είναι γιατί μέχρι πριν ακόμα ένα, δυο χρόνια προσπαθούσαμε να κλείσουμε τις τρύπες που άφησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και εκείνο που ζει ο κυπριακός λαός είναι ότι με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ είχαμε ύφεση, ασήκωτα χρέη, μαζική ανεργία που από 3,5%, έφτασε να ξεπεράσει το 16%, χιλιάδες δουλειές έκλειναν. Όχι μόνο έφεραν τη φτώχεια στην Κύπρο, αλλά με ένα κράτος χρεοκοπημένο οι άνθρωποι κατέφευγαν σε φιλανθρωπία για να επιβιώσουν. Την Κύπρο ολόκληρη μετέτρεψαν τότε σε ένα απέραντο κοινωνικό παντοπωλείο. Αυτές είναι οι πολιτικές του ΑΚΕΛ».
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ακόμη ότι, με τις πολιτικές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για οποιοδήποτε story. Έχουμε συνεχή ανάπτυξη, η ανεργία μειώνεται διαρκώς και σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε στατιστικά. Το κράτος μπορεί και μεριμνά ξανά για τις ευάλωτες ομάδες, δεν περιμένει τα κοινωνικά παντοπωλεία.
 
Καλό θα ήταν, μάλιστα όπως είπε, να σταματήσουν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να καταγγέλλουν προς τα έξω και να πλήττουν τη χώρα μας, επειδή εφαρμόζεται μια πολιτική κινήτρων η οποία έχει αναζωογονήσει και οδηγεί σε ανάκαμψη τον κατασκευαστικό τομέα. Τι θέλουν δηλαδή; Να επιστρέψει ο κατασκευαστικός τομέας εκεί που είχε πέσει;
 
«Μιλά ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ για φτωχοποίηση. Μα δεν ήταν η δική τους διακυβέρνηση που κατάργησε την ΑΤΑ; Δεν ήταν η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ που έκοψε μισθούς και επιδόματα στα τυφλά; Δεν ήταν η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ που αναξιόχρεη δανειζόταν ακόμα και από τα ταμεία συντάξεων των εργαζομένων, χωρίς να έχει να αποπληρώσει; Δεν ήταν η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ που παρακολούθησε τον αριθμό των ανέργων να εκτοξεύεται από περίπου 14 χιλιάδες το 2008 σε 69 χιλιάδες το 2013; Ποια ήταν τα εισοδήματα αυτών των 50 τόσων χιλιάδων ανθρώπων στην ανεργία;», επισήμανε ο κ. Προδρόμου.
 
Για τον Συνεργατισμό διερωτήθηκε αν το ΑΚΕΛ ξεχνά ότι και με τα ευρήματα της ερευνητικής επιτροπής φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι ο Συνεργατισμός είχε καταρρεύσει το 2012-2013. «Ο κ. Κυπριανού κάνει πως δεν θυμάται ότι με δικές τους αποφάσεις ο Συνεργατισμός έκλεισε και στη θέση του ήρθε μια κρατική τράπεζα φορτωμένη με τεράστια, ασήκωτα κακά δάνεια που μέσα από ένα πραγματικό όργιο κακοδιαχείρισης, δίδονταν στα χρόνια που το ΑΚΕΛ συμμετείχε ή ασκούσε διακυβέρνηση και που είχε μάλιστα και τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα Συνεργατικά. Τα ξεχνάμε όλα αυτά;»
 
Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στο θέμα των Ευρωεκλογών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η Κυβέρνηση απαντά σε επικρίσεις που έχει δεχθεί.
 
Όσον αφορά αυτή τη διακυβέρνηση, βεβαίως, ήταν μια Κυβέρνηση που επέλεξε ο κυπριακός λαός, προκειμένου να αποφύγουμε ιδέες εξόδου από το ευρώ. Και από τότε η Κύπρος ακολουθεί μια πορεία μέσα στην ΕΕ έχοντας αυξήσει το ειδικό της βάρος, τον λόγο και ρόλο της, έχοντας διορθώσει την κατάσταση της οικονομίας. Αυτή είναι η κατάσταση πραγμάτων για την οποία πρέπει να κάνει απολογισμό η Κυβέρνηση όταν κληθεί να το κάνει. Και όταν γίνονται επικρίσεις θα πρέπει η Κυβέρνηση να το κάνει, χωρίς να χρειάζεται να πει στους πολίτες τι και ποιον θα ψηφίσουν στις εκλογές».
 
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση απαντά μόνο στο ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι οι επικρίσεις προέρχονται από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, «και ήταν χθες βράδυ σε όλα τα δελτία ειδήσεων».
 
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων είναι χλιαρές, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε χλιαρές τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την ΕΕ και από κάποια κράτη τις οποίες προηγουμένως χαρακτήρισε θετικές.

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ