Την παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας ζητά o Θεμιστοκλέους

«Για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας Κύπρου αλλά και γιατί δεν ανεχόμαστε πλέον εγκληματικές ευθύνες να μην αναλαμβάνονται ζητούμε την παραίτηση ή την  παύση του Υπ. Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας», γράφει σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την Κύπρο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση:
Το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να νιώθουν οι πολίτες μιας ευνομούμενης πολιτείας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση.
Οι πολίτες ενός ευρωπαϊκού κράτους πρέπει να αντιμετωπίζονται ίσα ανεξαρτήτως της εθνικής τους καταβολής.

Τα όσα πρωτόγνωρα για την κυπριακή κοινωνία ζούμε τις τελευταίες ημέρες μας έχουν συγκλονίσει.

Αρχικά είχαμε δηλώσει πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εξιχνίαση των εγκλημάτων και στην συνέχεια να αναζητηθούν, να αποδοθούν και να αναληφθούν οι ευθύνες.

Για αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα διορίζοντας Ανεξάρτητη Επιτροπή για διερεύνηση των διαδικασιών και των ερευνών που ακολουθήθηκαν σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν μπορεί η ίδια η Αστυνομία να ερευνά τον εαυτό της.

Όμως, το μέγεθος και οι λεπτομέρειες που από χθες αναδείχθηκαν σχετικά με την δράση του εγκληματία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πλέον σε όσους είχαν και έχουν μέχρι σήμερα την ευθύνη για την ασφάλεια όλων των πολιτών που ζουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν οι διαδικασίες είχαν εφαρμοστεί και οι έρευνες είχαν διεξαχθεί ορθά σήμερα κάποια από τα θύματα θα βρίσκονταν στην ζωή. Τραγικότερο όλων είναι το γεγονός πως είναι από καθαρή τύχη και όχι μετά από την όποια έρευνα, ξετυλίχθηκε το κουβάρι της προφανούς αυτής υπόθεσης.

Η ηγεσία της Αστυνομίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκαν οι διαδικασίες όταν είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένες το 2016 η μητέρα και το παιδί. Πρόκειται για προσωπική επιλογή κάποιου αστυνομικού ή αξιωματικού ή πρόκειται για οδηγίες ανώτερων ή και του υπουργείου ο βαθμός  διερεύνησης μιας υπόθεσης εξαφάνισης να ποικίλει ανάλογα με την εθνικότητα του εξαφανισθεντος προσώπου;

Για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, για την τιμή των εκατοντάδων αστυνομικών που υπηρετούν με αυταπάρνηση και ζήλο τους Πολίτες, για την αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας Κύπρου αλλά και γιατί δεν ανεχόμαστε πλέον εγκληματικές ευθύνες να μην αναλαμβάνονται θεωρούμε πως η παραίτηση ή η παύση του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας αποτελούν μονόδρομο.
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών