Ν. Κουτσού: Για το ΕΥΡΩΚΟ ήταν πιο σημαντικό το βόλεμα

Με σκληρή γλώσσα απαντά στο ΕΥΡΩΚΟ ο Νίκος Κουτσού, κατηγορώντας το κόμμα ότι στην απόφαση για συμπόρευση με τον Νίκο Αναστασιάδη στις Προεδρικός του 2013 «βάρυναν τα Υπουργεία, τα Υφυπουργεία, οι θέσεις στους ημικρατικούς και γενικά το βόλεμα».
 
Με αφορμή την αναφορά του Μιχάλη Γιωργάλλα για διάσπαση του κόμματος, την οποία όπως όπως υποστήριξε, προκάλεσε ο κ. Κουτσού, ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών κατηγορεί το κόμμα για τον τρόπο που έλαβε την απόφαση για στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη, προσθέτοντας πως αυτός ήταν και ο λόγος της αποχώρησης του από το ΕΥΡΩΚΟ.
 
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του κ. Κουτσου
 
 "Είχα πει με δημόσια ανακοίνωση μου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, και ότι η συνένωση όλων προέχει για να σώσουμε ότι μπορούμε στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.
 
Αυτό δεν σημαίνει πολιτική αποστράτευση αλλά τρόπος υποστήριξης των θέσεων και απόψεων που κατά καιρούς υποστήριξα αλλά και των συναγωνιστών μου, που με υποστήριξαν διαχρονικά.
 
Αυτό δεν σημαίνει αλλαγή και ψευδή μετάφραση των πολιτικών δεδομένων και παραχάραξη της πολιτικής ιστορίας στα γεγονότα που έγιναν τελευταία, κάτι που επιχειρεί ο Μιχάλης Γιωργάλλας ,σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», στις 20 Μαρτίου 2016, λέγοντας ότι « Αν δεν βιώναμε την επώδυνη διάσπαση  που προκάλεσε ο κ. Κουτσού, που ήταν καταστροφική για το μέγεθος του ΕΥΡΩΚΟ, ίσως σήμερα να ήταν διαφορετική η κατάσταση του κόμματος».
 
Όπως όλοι θα θυμούνται  το 2013  εν  καιρώ προεδρικών εκλογών, υποστήριξα την λήψη απόφασης μέσω Συνεδρίου του ΕΥΡΩΚΟ, για το ποιον θα υποστηρίξει το κόμμα στις τότε προεδρικές εκλογές,  και όχι με απόφαση της Γραμματείας που ευκαιριακά είχε τοποθετηθεί υπέρ μία υποψηφιότητας. Αυτή ήταν και η αρχική απόφαση του Κόμματος, απόφαση από όλα τα μέλη σε Συνέδριο. Η άρνηση τους στις πολλές απαιτήσεις για διεξαγωγή του Συνεδρίου, γιατί διαφορετικά η απόφαση της Γραμματείας δεν θα περνούσε, με οδήγησε εις την αποχώρηση μου από το ΕΥΡΩΚΟ .
Η απόφαση της Γραμματείας, ήταν ολέθρια όπως σήμερα αντιλαμβάνεται ο Μιχάλης Γιωργάλλας. Τότε βάρυναν τα Υπουργεία, τα Υφυπουργεία, οι θέσεις στους ημικρατικούς και γενικά το βόλεμα.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που αποχώρησα από το ΕΥΡΩΚΟ μαζί με την πλειοψηφία. Το ότι είναι  η πλειοψηφία που αποχώρησε συνάγεται και από το γεγονός , ότι η παραμένουσα στο ΕΥΡΩΚΟ, ελάχιστη μειοψηφία, το οδήγησε σε διάλυση".
 
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας