Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής

«Το μεγαλύτερο προσκύνημα στην Αίγυπτο, είναι αυτό που επιτελούμε τώρα στην Αλεξάνδρεια, και το Παλαίφατο Πατριαρχείο», ήταν τα λόγια του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, κατά τη συγκινητική υποδοχή που του επεφύλαξε χθες αργά το μεσημέρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στην έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.
 
Συγκινητική, γιατί δεν περιορίστηκε μόνον στην επιβλητική Αίθουσα του Θρόνου και τα Μεγάλα Μουσεία της Πατριαρχικής έδρας με την παράλληλη ανάκρουση του ελληνικού και του αιγυπτιακού εθνικού ύμνου, αλλά γιατί επεκτάθηκε και στην αίθουσα που το Πατριαρχείο έχει αφιερώσει στον μακαριστό Κύπριο τη καταγωγή Πατριάρχη κυρό Πέτρο Ζ΄, που χάθηκε με τη συνοδεία του στα παγωμένα νερά του Αιγαίου στις 11 Σεπτεμβρίου του 2004.
 
Εκεί, με την κυπριακή σημαία να δεσπόζει του χώρου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε για τη μεγάλη προσωπικότητα του προκατόχου του.
 
Όμως, παράλληλα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε την πλαίρια ευγνωμοσύνη του τόσο στην Βουλή και γενικότερα στην Πολιτεία της Κύπρου όσο και στην Εκκλησία για ό,τι έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στο ιεραποστολικό πατριαρχείο.
 
Ένα Πατριαρχείο που αποτελεί προσωποποίηση της αυταπάρνησης, όπως περιγράφεται και στο εξώφυλλο του βιβλίου που χάρισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης στον κ. Συλλούρη, όπου ο κ. Θεόδωρος κρατάει στα χέρια του ένα μικρό παιδί χτυπημένο από τη μάστιγα του αιώνα, το AIDS.
 
«Εμείς», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, «δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε, Μακαριώτατε, τόσο για την προσφορά σας για την Κύπρο αλλά και να σας μεταφέρουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι κάνετε για όλη την ανθρωπότητα, και πολλές φορές με πενιχρά μέσα, ασχολούμενος με θέματα που θα έπρεπε να καταπιαστούν μεγάλοι οργανισμοί, όπως τα Ηνωμένα Έθνη».
 
Παράλληλα, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ότι στην επικείμενη για τον μήνα Ιούνιο πενταμερή Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, Ιορδανίας και Ιράκ, θα τεθεί και το θέμα του μέλλοντος του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι όλο το Σώμα των Βουλευτών στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όχι μόνον από τις χριστιανικές μας ρίζες αλλά και γιατί επιτελεί ένα τεράστιο έργο στην Αφρική που μας τιμά όλους.
 
«Τρεις λαμπάδες ανάβω ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες, για να ευχηθώ κάθε καλό στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο», κατέληξε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, μιλώντας στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Συλλούρη και την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, όπου σήμερα το βράδυ επιστρέφουν στη Λευκωσία.    
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας