Αφιέρωμα της Αλ Αχράμ στην επίσκεψη Συλλούρη στην Αίγυπτο

"Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι επαινεί τους ιστορικούς δεσμούς με την Κύπρο", γράφει η "Αλ Αχράμ", δημοσιεύοντας αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνάντηση του Προέδρου της κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη με τον Αιγύπτιο ηγέτη.
 
"Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι υπογράμμισε τους βαθιά ριζωμένους δεσμούς μεταξύ των δύο φίλων εθνών, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της Αιγύπτου να ενισχύσει αυτούς τους δεσμούς σε διάφορα επίπεδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας Μπάσαμ Ράντι", γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα.
 
Παράλληλα, η "Αλ Αχράμ" τονίζει ότι "ο Πρόεδρος Αλ Σίσι επαίνεσε τον συνεχή συντονισμό και τη διαβούλευση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για να διερευνήσει μέσα για την προώθηση της διμερούς και τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, η οποία αποτελεί πρότυπο εποικοδομητικής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο".
 
Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι "ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης μεταβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο Σίσι, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άαλ".
 
Επίσης, "χαιρετίζοντας την πρόσφατη ανάπτυξη των διμερών δεσμών, ο κ. Συλλούρης τόνισε τη δέσμευση της Κύπρου να τις προωθήσει".
 
Η εφημερίδα τονίζει εξάλλου ότι "η συνάντηση έλαβε υπόψη τις πτυχές της συνεργασίας καθώς και τα αποτελέσματα της πρώτης επίσημης συνάντησης μεταξύ των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου που διεξήχθησαν στην Κύπρο τον Φεβρουάριο με σκοπό την εμβάθυνση των τριμερών σχέσεων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας".
 
Τέλος, "οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε διάφορα περιφερειακά θέματα, παρουσία του Προέδρου του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Άλι Άμπντελ Άαλ, που παρέστη στη συνάντηση", καταλήγει η "Αλ Αχράμ".
 
Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφία του Προέδρου Αλ Σίσι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, την κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τους Βουλευτές, Γιώργο Λουκαΐδη, Ανδρέα Κυπριανού, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Κωστή Ευσταθίου, καθώς και τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Χάρη Μορίτση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Καταχωρείται τελικά τη Δευτέρα η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο