Σάββατο 4 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ποδήλατα επιστρατεύει η UNPOL για τις περιπολίες στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία

  23/04/2019 09:42
Ποδήλατα επιστρατεύει η UNPOL για τις περιπολίες στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία

Ποδήλατα επιστρατεύει η UNPOL για τις περιπολίες στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία

  23/04/2019 09:42
Περιπολίες με τη χρήση ποδηλάτων άρχισαν να πραγματοποιούν στη νεκρή ζώνη, στη Λευκωσία, μέλη του αστυνομικού τμήματος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNPOL).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η πρώτη περιπολία με ποδήλατα έγινε στις 17 Απριλίου και σε αυτή συμμετείχαν τέσσερα άτομα, περιλαμβανομένου του εκτελούντα χρέη Ανώτερου Αστυνομικού Συμβούλου, Dongxu Su, που ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας και κατέληξαν στο σημείο διέλευσης στην οδό Λήδρας.
 
‘Όπως αναφέρεται σκοπός είναι αυτές οι περιπολίες να ενισχύσουν την ικανότητα της UNPOL να κάνει τις καθιερωμένες διαδρομές της στην πόλη της Λευκωσίας, σε στενούς δρόμους και παλιά κτίρια.  Λόγω της πυκνής βλάστησης και των στενών διόδων, η UNPOL επιτηρούσε αυτές τις περιοχές ως τώρα με πεζές περιπολίες.
 
Στόχος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι να διασφαλιστεί μεγαλύτερη ευελιξία για τους αξιωματικούς της UNPOL και αυτοί να μπορέσουν να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη νεκρή ζώνη και να περιπολούν μεγαλύτερες σε έκταση περιοχές.
 
«Αυτό αποτελεί μια ζωτική επιχειρησιακή ανάγκη», είπε ο Dongxu Su, σημειώνοντας πως ελπίζουν ακόμη πως οι περιπολίες με ποδήλατα θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο και από τις δυο πλευρές να έχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους αξιωματικούς της UNPOL.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας