Ευχαρίστησε τον Μενέντεζ ο Παυλόπουλος

Τον Αμερικανό Γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Ρόμπερτ Μενέντεζ υποδέχθηκε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μενέντεζ για τη στάση που έχει κρατήσει και τις θέσεις που έχει εκφράσει διαχρονικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο. «Ο ελληνικός λαός σάς το αναγνωρίζει. Και επιπλέον θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι αυτές οι υποστηρικτικές θέσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο –ιδίως αυτήν την περίοδο– στην ουσία αφορούν την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και ιδίως στην τόσο ταλαιπωρημένη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Αμερικανό Γερουσιαστή.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες θέσεις που εξέφρασε ο Αμερικανός γερουσιαστής σχετικά με τις υποχρεώσεις των συμμάχων μέσα στον χώρο του ΝΑΤΟ, οι οποίες, όπως εκτίμησε ο ίδιος, αφορούν την ισχύ του ΝΑΤΟ και την επιτέλεση της αποστολής του. «Συμφωνούμε απόλυτα, κ. Γερουσιαστά, ότι για να είσαι συνεπής σύμμαχος μέσα στο ΝΑΤΟ –όπως λέμε εμείς οι Έλληνες με μια παροιμία– δεν μπορείς να βαδίζεις πάνω σε δύο βάρκες. Και ο νοών νοείτω», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, κάνοντας εμμέσως αναφορά στο ζήτημα του εξοπλισμού της Τουρκίας με το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα των S-400.

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος ανέδειξε τις ανθρωπιστικές θέσεις, τις οποίες έχει εκφράσει, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Μενέντεζ, υπογραμμίζοντας ότι «οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει από κοινού να υπερασπισθούν τις θεμελιώδεις αξίες υπέρ του ανθρώπου, τις αρχές της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του τόσο πολύπαθου πλανήτη μας».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Γερουσιαστής αναφέρθηκε στη σημαντική σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αυτή η σχέση «ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει εμβαθυνθεί και έχει γίνει πιο σημαντική και για τις δύο χώρες».

Ο κ. Μενέντεζ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως έναν πολύ ισχυρό και σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο οποίος έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του, μια στάση που θα πρέπει να τηρηθεί και από τους υπόλοιπους συμμάχους, όπως είπε ο ίδιος. Όπως σημείωσε ο Αμερικανός Γερουσιαστής, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διμερής σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι` αυτά τα οποία μας παρέχετε στη Σούδα, όπως επίσης και για τη σχέση που έχουμε στον τομέα της ασφάλειας. Θα ήθελα να προσθέσω ότι υπάρχει και μια σημαντική ελληνική διασπορά στις ΗΠΑ, η οποία όλο και περισσότερο επιστρέφει και επενδύει στην πατρίδα της», ανέφερε ο ίδιος.
 

Δειτε Επισης

Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ