Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Απάντηση στα όσα σχολίασε το ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, παραθέτοντας το ερώτημα «ποιο λόγο έχει το ΑΚΕΛ να κάνει πως δεν ακούει», δίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου στην γραπτή ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως, «το ΑΚΕΛ με ένα περίεργο τρόπο αντιστρατεύεται συνεχώς την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης για να ξεκινήσουν ξανά  οι διαπραγματεύσεις».

Αυτούσια η ανακοίνωση:
Για μια ακόμα φορά, μιλώντας για το Κυπριακό, το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά ως στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας.

Κάνει όμως λάθος στον στόχο, διότι ξεχνά ότι ο Πρόεδρος από την επαύριο του ναυαγίου που προκάλεσε η Τουρκία στο Κραν Μοντανά ζητά με συνέπεια επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου είχαν φτάσει. Και αυτό βεβαίως σημαίνει με δεδομένη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των ΗΕ. Αν κάποιος όλο αυτό το διάστημα, σε κάθε ευκαιρία, διαμηνύει ότι πρέπει να βρεθεί «άλλο μοντέλο» είναι η τουρκική ηγεσία, Πρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και σημαντική μερίδα των Τουρκοκυπρίων πολιτικών.

Ποιο λόγο έχει το ΑΚΕΛ να κάνει ότι δεν ακούει;

Παρομοίως το ΑΚΕΛ με ένα περίεργο τρόπο αντιστρατεύεται συνεχώς την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης για να ξεκινήσουν ξανά  οι διαπραγματεύσεις στη βάση των έξι παραμέτρων που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας.

Γιατί επικαλείται σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ημερομηνίες; Μήπως αμφισβητεί ότι στις 30 Ιουνίου 2017 ο κ. Γκουτέρες πρότεινε και την εγκατάλειψη του παλαιού και αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων και την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και τη ρητή αναφορά στη Μόρφου και τη συζήτηση για το πού, πότε και πώς θα μπορούσε να υπάρχουν ειδικές διευθετήσεις για την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων κ.ά.;

Οι μόνοι που το αρνούνται και παίζουν με ημερομηνίες του Πλαισίου, θέλοντας να αποφύγουν συζήτηση για εγγυήσεις και κατοχικό στρατό είναι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Η ουσία όμως είναι απλή και σαφέστατη: διεκδικούμε όλοι το Πλαίσιο Γκουτέρες με την κατάργηση εγγυήσεων-επεμβάσεων, αποχώρηση τουρκικού στρατού, ρητή αναφορά στη Μόρφου κ.ο.κ, ή μήπως συμβιβαζόμαστε με την τουρκική μεθόδευση που θέλει να εξουδετερώσει όσα προέβαλε ο ίδιος ο Γ.Γ. των Η.Ε.;

Δειτε Επισης

Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...