Τετάρτη 5 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Από τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο η Μέδουσα 8»

  18/04/2019 09:35
«Από τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο η Μέδουσα 8»

«Από τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο η Μέδουσα 8»

  18/04/2019 09:35
Τεράστια σημασία αποδίδει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» στη συνεχιζόμενη μέχρι τις 19 Απριλίου, μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, από τότε που αυτή ξεκίνησε, το 2015.
 
«Η άσκηση είναι μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις στη Μεσόγειο και αντανακλά το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου», τονίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα, αναφερόμενη στη δήλωση του εκπροσώπου του αιγυπτιακού στρατού, Τάμερ Ελ Ρεφάι.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «η άσκηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών «στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου για τις κοινές ασκήσεις των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων για την προώθηση και υποστήριξη στρατιωτικής συνεργασίας με αδελφικές και φιλικές χώρες».
 
Το εξαιρετικό κλίμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών αποδεικνύεται και από τη χθεσινή θερμή υποδοχή των Υπουργών Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη και της Ελλάδας Ευάγγελου Αποστολάκη, από τον Αιγύπτιο ομόλογό τους, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.
 
Τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Αγγελίδη συνόδευσε ο Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής Αεροπορίας Γαβριήλ Πατίχης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης και ο Ακόλουθος Άμυνας της Κύπρου Κώστας Φωτίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας