Κυριακή 25 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ως επίτιμος δημότης Αμμοχώστου θα τιμηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος

  17/04/2019 18:14
Ως επίτιμος δημότης Αμμοχώστου θα τιμηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ως επίτιμος δημότης Αμμοχώστου θα τιμηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος

  17/04/2019 18:14
Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και Πρόεδρο της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου, Αλέξη Γαλανό, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Γαλανός χαρακτήρισε ως ικανοποιητική και χρήσιμη τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι συζήτησαν για «το Κυπριακό και ειδικότερα για το θέμα της Αμμοχώστου, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Επιπλέον, ο κ. Γαλανός σημείωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε να επισκεφτεί σύντομα την Κύπρο και να τιμηθεί ως επίτιμος δημότης Αμμοχώστου.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου πραγματοποίησε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος 74».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος 74», κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε «το προσφυγικό πρόβλημα της Κύπρου, καθώς και η στασιμότητα που υπάρχει στο Κυπριακό». Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος 74» Λοΐζος Λοΐζος προέταξαν ως κεντρικό ζήτημα την επιστροφή της Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι «η επιστροφή της “αιχμάλωτης πόλης” δεν είναι μόνο μέρος της λύσης, αλλά προϋπόθεση της λύσης», ως το «το κυριότερο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοτήτων της Κύπρου».

Ο κ. Γαλανός θα μεταβεί σήμερα στην αδελφοποιημένη με την Αμμόχωστο πόλη του Μεσολογγίου, όπου αύριο Πέμπτη θα τιμηθεί σε ειδική τελετή. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου θα παραμείνει στο Μεσολόγγι μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας