Πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ ο Μάρκος Κυπριανού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη Σύνοδος του Πολιτικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος, στο οποίο μετέχουν όλοι οι πρώην Υπουργοί και βουλευτές μέλη του Κόμματος και άλλες προσωπικότητες. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εισηγήθηκε ως Πρόεδρο του Πολιτικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος, τον κ. Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος αποδέχτηκε «την τιμή», όπως είπε.


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για την παρουσία τους και για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους στο Δημοκρατικό Κόμμα και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι η εμπειρία τους και οι γνώσεις τους θα ενισχύσουν τη δράση του κόμματος και την παραγωγή πολιτικής, που θα θωρακίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα στηρίζει την κοινωνία των πολιτών.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και αναφέρθηκε στις πληροφορίες που δημοσιεύονται και αφορούν το ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσης για το κυπριακό του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Στα αποσπάσματα της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979 για το κυπριακό και καμία αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το κυπριακό. Μοναδικά σημεία αναφοράς για τον ΓΓ του ΟΗΕ, είναι το Κοινό Ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και τα τεκταινόμενα της πενταμερούς διάσκεψης στο Crans Montana», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Επικρίνει ο κ. Γκουτέρεζ, τη δημόσια ρητορική στο νησί, όπως αναφέρει, χωρίς όμως να προσδιορίζει την προκλητική και απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, στην ΑΟΖ, στα Στροβίλια, στη Δένεια. Η Τουρκία μένει και πάλι στο απυρόβλητο και η πειρατική της συμπεριφορά εξισώνεται με τις δηλώσεις της Ε/κ πλευράς», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος σχολίασε και το θέμα του λεγόμενου «μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για την κινητή τηλεφωνία.

«Όταν στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμφωνούσε με τον κατοχικό ηγέτη για το λεγόμενο ‘‘ΜΟΕ’’ για την κινητή τηλεφωνία, το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε ότι το μέτρο αυτό, από τη στιγμή που παραβιάζει νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εφαρμοστεί θα έπρεπε είτε να υποβαθμιστεί η τηλεπικοινωνιακή αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, που, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα έχει ακριβώς το ίδιο καθεστώς όπως η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και οι εταιρίες που λειτουργούν παράνομα στο ψευδοκράτος, είτε να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος, καθώς η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και κάθε εταιρία που λειτουργεί παράνομα στα κατεχόμενα, θα συνάψουν συμφωνία με κάποιο τρίτο πάροχο. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Αυτό το λεγόμενο ‘‘μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης’’, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Μιλώντας ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Μάρκος Κυπριανού είπε ότι η Κύπρος, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, βιώνει και επηρεάζεται από τα κοινά ευρωπαϊκά ζητήματα, τα οποία προστίθενται στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής και φυσικά λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που έπληξε τον τόπο μας.

«Τόσο η Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως ο τόπος μας, χρειάζονται λύσεις. Λύσεις, που δεν μπορεί να προσφέρει ο λαϊκισμός ή ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός. Λύσεις, που μπορεί να προσφέρει μόνο η φιλοσοφία του κεντρώου χώρου. Και ο κύριος και αυθεντικός εκφραστής αυτής της φιλοσοφίας είναι το κόμμα μας, το ΔΗΚΟ. Οι πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας μπορούν να τύχουν σωστής διαχείρισης μόνο με πολιτικές ισορροπημένες, που θα θέτουν ως προτεραιότητα την κοινωνική ευαισθησία, που θα έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο, που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη χωρίς ιδεοληπτικά βαρίδια, και που θα αντιμετωπίζουν τη γραφειοκρατία. Το ΔΗΚΟ έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι πιστεύει στον διάλογο, προωθεί τη συναίνεση, προάγει τη μετριοπάθεια και αποφεύγει τις ακρότητες. Εξάλλου, γι’ αυτό όποτε κυβέρνησε το Δημοκρατικό Κόμμα, ήταν χρυσές εποχές για την Κύπρο», είπε ο Μάρκος Κυπριανού.
 
Απευθυνόμενος στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Κυπριανού τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι η σοφία σας, οι γνώσεις και η εμπειρία σας, συσσωρευμένες σ’ αυτό το σώμα του Πολιτικού Συμβουλίου, θα συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε το κόμμα μας να συνεχίσει να διαδραματίζει τον σημαντικό του ρόλο στην πολιτική ζωή της Κύπρου με στόχο το κοινό καλό του λαού μας».
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ