Αβέρωφ: Ίσως και να θεωρούν ότι θα κάνουν προεκλογική μέσω των απεργιών

  Για προεκλογική εκστρατεία μέσω απεργιών και επίδειξη ισχύος από τους εργαζόμενους προεκλογικά, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυτό το διάστημα.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ο λαός τα τελευταία τρία χρόνια έκανε μεγάλες θυσίες ώστε να καταφέρει να βγει από το μνημόνιο, το οποίο, όπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά ποιος το έφερε.

Είπε ακόμα ότι το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαγάγει είναι ότι μερικοί φαίνεται να έχουν ενοχληθεί πολύ επειδή οι θυσίες του λαού έχουν διώξει την Τρόικα και θέλουν να την επαναφέρουν.

«Ίσως και να θεωρούν ότι θα κάνουν προεκλογική μέσω των απεργιών, όπως και άλλοι να κάνουν προεκλογική διαμέσου των διαρροών. Εμείς θα συγκρατηθούμε, θα μείνουμε με τις θέσεις μας ξεκάθαρες. Αυτός ο τόπος έκανε θυσίες, οι κοινωνία μας, το σύνολο των πολιτών. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να πάνε χαμένες με το να πάμε πίσω στις κακές πρακτικές», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Παράλληλα διερωτήθηκε αν η κοινωνία τον θέλει να λέει «ναι» σε κάθε αίτημα δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο.

Είπε επίσης ότι αν υποθέσει κανείς ότι η πολιτεία είχε €35 εκ προς διάθεση, τότε θα έπρεπε να αξιολογήσει αν θα τα διέθετε για αύξηση του ανεργιακού επιδόματος ή του ΕΕΕ, ή αν θα έδινε 30% αυξήσεις σε 3000 εργαζόμενους επειδή έχουν κάποια αιτήματα. Σε αυτό τον τόπο, είπε, πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες.

Αναφέροντας ότι κατανοεί το λειτούργημα του νοσηλευτή, τον υπάλληλο της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ και τους υπαλλήλους της Αρχής Λιμένων, διερωτήθηκε αν οι ίδιοι κατανοούν ότι δεν μπορούν, επειδή δουλεύουν σε νευραλγικούς τομείς, να κρατούν υπό ομηρία το σύνολο των ασθενών, το σύνολο των εισαγωγών και το σύνολο των καταναλωτών.

Αναφορικά με την απεργία στην ΑΗΚ, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι δεν ξέρει για ποιους λόγους προχωρούν σε απεργία. Όπως είπε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ούτε νομοθετική ρύθμιση, ούτε νομοσχέδια, ούτε πρόταση νόμου, ούτε δημόσια συζητείται για θέμα ΑΗΚ, πέραν αυτών που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν πριν από μερικούς μήνες.

«Τί θυμηθήκαμε σήμερα, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τί έχει συμβεί. Ίσως να θέλουμε όλοι να κάνουμε επίδειξη ισχύος», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ισχύς όταν υπάρχει το όπλο της απεργίας όταν είναι προεκλογική περίοδος και όταν δουλεύεις σε οργανισμό που εξαρτάται όλος ο κόσμος από σένα.

«Δικαίωμα του καθενός να απεργεί, υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει την λειτουργία του κράτους και την εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε.

Ερωτηθείς αν θα γίνει κάποιο βήμα για τη ρύθμιση των απεργιών όπως είχε γίνει από την κυβέρνηση Χριστόφια, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι το ΑΚΕΛ τόλμησε.

«Το κόμμα της εργατιάς, του κόμμα της αριστεράς, έφερε στη Βουλή, εκτάκτως με Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων τον κ. Φλουρέντζου, νομοσχέδιο για ρύθμιση της απεργίας στον ευαίσθητο τομέα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορία», ανέφερε. Διερωτήθηκε παράλληλα κατά πόσο τα λιμάνια και ο τομέας της υγείας δεν είναι κρίσιμοι τομείς, όπως ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας. Κάλεσε το ΑΚΕΛ να απαντήσει στο ερώτημα.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ