Στα άκρα Αναστασιάδης-Άντρος Κυπριανού για το Κυπριακό

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στο Προεδρικό και το ΑΚΕΛ, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και το νέο αδιέξοδο που φαίνεται να επέρχεται μετά και την πρόσφατη επίσκεψη της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αποψινές του δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα, παρά γι αυτόν τον τόπο, επιστρέφοντας έτσι τα πυρά της Εζεκία Παπαϊωάννου και την κριτική που του ασκείται για το Κυπριακό». Στις κατηγορίες του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε με ανάρτηση του στο twitter o Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σε ερώτηση αν τον προβληματίζει η παραδοχή από πλευράς Ακιντζί της δημογραφικής αλλοίωσης στα κατεχόμενα και αν νοιώθει έντονα από την κριτική που δέχεται στο εσωτερικό μέτωπο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «νοιώθω έντονα για όσους προκειμένου να προσελκύσουν κάποιες δανεικές ψήφους κατά τις Ευρωεκλογές, αντί να υιοθετούν τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, προσπαθούν με κάθε τρόπο πως να προβάλλουν τα αδικαιολόγητα που παρουσιάζει η Τουρκοκυπριακή ηγεσία».

«Με στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός και θα πρέπει να προβληματίσει, είναι μια σειρά γεγονότων που δυστυχώς υποχρεώνουν να γίνονται πολλές φορές και σκληρές δηλώσεις», είπε.

«Θέλω να αποφεύγω την όξυνση, θέλω να αποφύγω την σύγκρουση, θέλω να επιτύχω την ενότητα, αλλά δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα παρά για αυτό τον τόπο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μου είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, «να ακούω να γίνεται κριτική για σωρεία πραγμάτων - δεν θέλω απόψε να επεκταθώ αλλά θα μου δοθεί η ευκαιρία – για να δούμε πόσο ωφέλιμοι γινόμαστε προς αυτό που επιδιώκουμε».  

«Λένε ότι προσπαθώ να ακυρώσω το πλαίσιο Γκουτέρες. Τι έχουν να απαντήσουν με αυτή την δημογραφική αλλοίωση που παρατηρείται και την αξίωση της Τουρκίας για ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και Τούρκων πολιτών;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «θα περιοριστώ μέχρι εδώ».
 
Η απάντηση Άντρου
Στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν άργησε να απαντήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ο οποίος διερωτήθηκε από πότε η κοινοβουλευτική δημοκρατία και η αποκεντρωμένη έγιναν θέσεις της εκ πλευράς. 
 
Δείτε την ανάρτηση του Άντρου Κυπριανού:

 

Δειτε Επισης

Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ