Διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα λόγω των αυξήσεων

Αύξηση 2 ΤΛ (33 σεντ) από σήμερα στο πακέτο τα τσιγάρα σγμεώθηκε στα κατεχόμενα, ακολουθώντας την αντίστοιχη αύξηση που έγινε στην Τουρκία στις 6 Απριλίου. Την ίδια ώρα πέντε «δήμοι» ανακοίνωσαν αύξηση από αυτό το μήνα στην τιμή του νερού που ελέγχουν και πουλούν οι ίδιοι από πηγάδια εντός των ορίων τους.
 
Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις σε ηλεκτρικό και καύσιμα, που προκάλεσαν την ανακοίνωση από τρεις συντεχνίες «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS, Kamu İs, Kamu Sen) σε γενική απεργία, μεθαύριο Παρασκευή, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται στις 10.30 το πρωί μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο». Οι ηγεσίες των τριών συντεχνιών πραγματοποίησαν χθες συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του «υπουργού οικονομικών» με σύνθημα «υπάλληλοι και εργάτες χέρι με χέρι πάμε σε γενική απεργία!».
 
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί και οι οδηγοί λεωφορείων στην Αμμόχωστο δένοντας συμβολικά με σχοινί τα αστικά λεωφορεία. Διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν πάρει αύξηση στην «κρατική χορηγία» για την μεταφορά μαθητών και φοιτητών που είναι κυρίως οι επιβάτες τους και γι’ αυτό κάλεσαν σε παραίτηση τον «υπουργό παιδείας», Κεμάλ Οζγιγίτ.
 
Εκδήλωση διαμαρτυρίας επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα και η συντεχνία των υπαλλήλων στις τηλεπικοινωνίες (Tel Sen) ενάντια στην μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση του αρμοδίου «τμήματος» που θα καταλήξει στην ιδιωτικοποίησή του, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές. Η εν λόγω συντεχνία εξήγγειλε χθες σειρά μέτρων που θα άρχιζαν σήμερα από την Αμμόχωστο.
 
Σύμφωνα με την Κίπρις, οι αυξήσεις σε πέντε «δήμους» στο κόστος του νερού, περιλαμβανομένης και την Λευκωσίας, είναι αναπόφευκτη αφού το «τμήμα υδάτων» έχει αυξήσει το κόστος εκμετάλλευσης του νερού από τοπικές πηγές, την διαχείριση των οποίων παρέδωσε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις πέντε «δημάρχων» για το τι σκοπεύουν να πράξουν ή έπραξαν, δεδομένης και της κακής οικονομικής τους κατάστασης. Στην Αμμόχωστο και την Λεύκα οι αυξήσεις ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ. Οι αυξήσεις θα κυμαίνονται έως και 3 ΤΛ (50 σεντ) τον τόνο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών