Δημοσκόπηση REPORTER: Μάχες τριπλής παραλλαγής σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Σαφές προβάδισμα στον Λευτέρη Χριστοφόρου για επανεκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανοικτούς λογαριασμούς μεταξύ Λουκά Φουρλά και Νίκου Τορναρίτη για την δεύτερη έδρα που αναμένεται να εξασφαλίσει ο ΔΗΣΥ-με προβάδισμα αυτή την στιγμή στον κ. Φουρλά-, καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER-IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με δείγμα 1200 ατόμων, ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μάιου.  
 
Η δημοσκόπηση του REPORTER καταγράφει την μάχη των σταυρών προτίμησης για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, δηλαδή τα τρία κόμματα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην έρευνα και για τα οποία το δείγμα μπορεί να θεωρηθεί ως αντιπροσωπευτικό.
 
Για τους σταυρούς προτίμησης σε κάθε κόμμα ρωτήθηκαν και απάντησαν όσοι στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου απάντησαν πως θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο κόμμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Άνετη πρωτιά ΔΗΣΥ, μεγάλη μάχη για την 6η έδρα
 
*Όσον αφορά στον ΔΗΣΥ, όπως έχει προαναφερθεί, ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου φαίνεται να βαδίζει ολοταχώς για επανεκλογή, μιας και βρίσκεται, με διαφορά, πρώτος στις προτιμήσεις των Συναγερμικών ψηφοφόρων.  
 
Απ’ εκεί και πέραν, ο αριστίνδην υποψήφιος του κόμματος Λουκάς Φουρλάς φαίνεται να συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες εξασφάλισης της δεύτερης έδρας που αναμένεται να κερδίσει στις Ευρωεκλογές ο ΔΗΣΥ, καθότι ψηφίζεται από το 40% των ψηφοφόρων του κόμματος και δείχνει να διατηρεί μια ιδιαίτερα καλή δυναμική.
 
Για την δεύτερη έδρα του ΔΗΣΥ, ωστόσο, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης του REPORTER, φαίνεται να πολεμά με αξιώσεις και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος με 29% βρίσκεται τρίτος στη σειρά των επιλογών των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά όχι σε απόσταση απαγορευτική από το να δώσει την μάχη για την δεύτερη έδρα.
 
Από απόσταση ακολουθούν Ελένη Σταύρου, Παναγιώτης Σεντώνας και Τζιώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου.
 
Αυτό που μπορεί να λεχθεί ως γενικό συμπέρασμα για την μάχη των σταυρών προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, είναι πως δείχνει το ψηφοδέλτιο να σπάζει στα δύο, με τρεις υποψήφιους να ξεχωρίζουν και να φαίνεται πως θα δώσουν την μάχη για τις δύο έδρες που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εξασφαλίσει ο ΔΗΣΥ, και τους άλλους τρεις υποψήφιους να δίνουν μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

*Όσον αφορά στο ΑΚΕΛ, και εδώ φαίνεται να προκύπτει-ακόμη πιο έντονα μάλιστα σε σύγκριση με τον ΔΗΣΥ-, ντέρμπι τριπλής παραλλαγής όσον αφορά τους υποψήφιους που θα εξασφαλίσουν τις δύο έδρες που αναμένεται να κερδίσει το κόμμα.
 
Οι ισορροπίες στο ΑΚΕΛ μοιάζουν να είναι ακόμη πιο εύθραυστες, καθώς οι διαφορές μεταξύ των τριών πρώτων στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος υποψηφίων είναι οριακές.
 
Ο νυν ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης διατηρεί αυτή τη στιγμή προβάδισμα και δείχνει ότι εύκολα ή δύσκολα θα επανεκλεγεί, με τους Γιώργο Γεωργίου και Γιώργο Κουκουμά, ωστόσο, να ακολουθούν από πολύ κοντά και πιασμένοι χέρι-χέρι να αγωνίζονται, είτε για να προσπεράσουν τον κ. Συλικιώτη είτε για την εξασφάλιση του δεύτερου εισιτηρίου του ΑΚΕΛ για τις Βρυξέλλες.        

Συμπερασματικά, όπως στον ΔΗΣΥ, έτσι και στο ΑΚΕΛ η μάχη των σταυρών προτίμησης φαίνεται να δίνεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο με τους Νεοκλή Συλικιώτη, Γιώργο Γεωργίου και Γιώργο Κουκουμά να πολεμούν για τις έδρες, και σε δεύτερο επίπεδο, με τους Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, Μαρίνα Νικολάου και Χρύσανθο Γεωργίου να αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

*Όσον αφορά στο ΔΗΚΟ, ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Μαυρίδης δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι το μεγάλο φαβορί για κατάληψη της μίας έδρας που αναμένεται να εξασφαλίσει το ΔΗΚΟ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
 
Ο Κώστας Μαυρίδης βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων εξασφαλίζοντας 56%, με την Ελένη Θεοχάρους ν’ ακολουθεί με 31% και να δείχνει πως θα δώσει με αξιώσεις τη δική της μάχη προκειμένου να προσπεράσει την κ. Μαυρίδη και να διατηρήσει τη δική της έδρα στην Ευρωβουλή, αυτή τη φορά ως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ.
 
Άξια αναφοράς είναι η παρουσία της κατ’ επιλογήν υποψήφιας του προέδρου του ΔΗΚΟ, Κατερίνας Χριστοφίδου, η οποία με 28% βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων, αφήνοντας πίσω της παραδοσιακά κομματικά στελέχη-αξιωματούχους του κόμματος, όπως είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Μαρίνος Μουσιούττας και ο βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας.     

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης