Δημοσκόπηση REPORTER: Άνετη πρωτιά ΔΗΣΥ, μεγάλη μάχη για την 6η έδρα

Σχετικά ικανοποιητικό ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μάϊου αποτυπώνει μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER, την οποία πραγματοποίησε το Γραφείο Ερευνών IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με δείγμα 1200 ατόμων.
 
Περίπου ενάμιση μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές, σχεδόν έξι στους δέκα ψηφοφόρους(σε ποσοστό 58%) δηλώνουν πως ενδιαφέρονται σε μεγάλο ή αρκετό βαθμό για τις Ευρωεκλογές, ενώ το 54% δηλώνει ότι παρακολουθεί σε μεγάλο ή αρκετό βαθμό τις εξελίξεις που αφορούν τα θέματα για τις Ευρωεκλογές.
Την ίδια ώρα, το 65% του εκλογικού σώματος εκφράζει την πρόθεσή του να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, με σχεδόν πέντε στους δέκα να έχουν αποφασίσει πως σίγουρα θα ψηφίσουν.
 
Αναφορικά με το μείζον ερώτημα που αφορά τα ποσοστά των κομμάτων, η μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER δείχνει ξεκάθαρο προβάδισμα του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά το ποιο κόμμα θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ επιβεβαιώνεται η διαφαινόμενη μάχη που θα δοθεί ανάμεσα στο ΕΛΑΜ και την ΕΔΕΚ για την εξασφάλιση της έκτης έδρας, με το ΕΛΑΜ να διατηρεί αυτή τη στιγμή ένα πολύ ελαφρύ προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι της ΕΔΕΚ.
Οι συσπειρώσεις
Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των τριών μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, τα ευρήματα της δημοσκόπησης του REPORTER καταδεικνύουν πως και για τις τρεις αυτές πολιτικές υπάρχει τεράστιο πρόσφορο έδαφος, ώστε μέσα από το ανέβασμα των στροφών των κομματικών τους μηχανών, να ανεβάσουν τα ποσοστά τους.
 
*Η συσπείρωση του ΔΗΣΥ βρίσκεται στο 64%, με τη μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων του(6%) να κινείται προς το ΕΛΑΜ. Την ίδια ώρα, ένα 8% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει, ενώ ένα 12% ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει.

 
*Η συσπείρωση του ΑΚΕΛ βρίσκεται στο 66%, με το μεγαλύτερο πρόβλημά του να εντοπίζεται όχι στις διαρροές του προς άλλα κόμματα, αλλά στο 13% που δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει και στο 15% που εμφανίζεται αναποφάσιστο.
 
*Η συσπείρωση του ΔΗΚΟ βρίσκεται πιο χαμηλά σε σχέση με τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, και συγκεκριμένα στο 53%. Όπως και στην περίπτωση του ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ δεν καταγράφει μεγάλες διαρροές προς άλλα κόμματα, ωστόσο, καλείται αλλάξει την απόφαση ενός 14% των ψηφοφόρων του που σήμερα δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει, αλλά και να πείσει δύο στους δέκα ψηφοφόρους του, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν αποφάσισαν, να το ψηφίσουν. 
 
 

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ζητά να μάθει ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν και σύνταξη η Χαραλαμπίδου
Σκότλαντ: Οι χώρες της Κοινοπολιτείας να ηγηθούν την προσπάθεια για προστασία των Ωκεανών
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ