Οριστικά εκτός… αποστολής ο Ακιντζί-Δεν πάει στην Πύλα

Όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν θα παραστεί τελικά στη δικοινοτική αθλητική εκδήλωση .«Ημέρα Φιλικού Ποδοσφαίρου», που θα πραγματοποιηθεί στην Πύλα.
 
Πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ελληνοκυπριακής Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και της τουρκοκυπριακής Magusa που διοργανώνουν ο διεθνής οργανισμός Peace and Sport (Ειρήνη και Άθλημα) και το Stelios Philanthropic Foundation με την στήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Στην εκδήλωση, όπως έχει ανακοινωθεί θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ αναμενόταν να παραστεί και ο κ. Ακιντζί.
 
Το παρών του θα δώσει επίσης ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Peace and Sport Joel Bouzou και ο Αντιπρόεδρος του Didier Drogba, καθώς και ο Στέλιος Χατζηιωάννου.
 
Η εκδήλωση που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Eleven Campaign θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της παγκόσμιας ψηφιακής εκστρατείας #WhiteCard, της οποίας ηγείται η Laurence Fischer, υπέρμαχος της ειρήνης και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε.
 
Χθες, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι αν ο αγώνας πραγματοποιηθεί στη νεκρή ζώνη, ο κ. Ακιντζί ήταν έτοιμος να παραστεί αλλά αν ο αγώνας γίνει σε περιοχή υπό τον έλεγχο της κατά τον ίδιο Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, τότε δεν θα παραστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης