To ΡΙΚ, το BBC, οι σαπουνόπερες και η ραδιοτηλεόραση που θα ήθελε ο Αβέρωφ

Στον...αέρα βρίσκεται ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ μετά την καταψήφισή του, την περασμένη Παρασκευή, από την Ολομέλεια της Βουλής, και συγκεκριμένα από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. 
 
Ιδιαίτερη αίσθηση και έντονη συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο-και όχι μόνο-προκαλεί η καταψήφιση του προϋπολογισμού της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, με τον πρόεδρό του Αβέρωφ Νεοφύτου να αιτιολογεί και να τονίζει-μεταξύ άλλων-, πως «θέλουμε ραδιοτηλεόραση τύπου BBC, που να προάγει τον πολιτισμό, να είναι σοβαρή και αξιόπιστη και όχι ένα ανταγωνιστικό κανάλι που θα παράγει και μεταδίδει σαπουνόπερες».
 
Ο συγκεκριμένος παραλληλισμός, ωστόσο, από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, και δη η αναφορά του σε ραδιοτηλεόραση τύπου BBC που επιθυμεί να γίνει το ΡΙΚ και όχι  ανταγωνιστικό κανάλι που θα παράγει και μεταδίδει σαπουνόπερες, μάλλον ως άστοχος μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και το BBC, και ανταγωνιστικό είναι και σαπουνόπερες μεταδίδει.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτο Υπουργικό για το ΡΙΚ πραγματοποιείται την Τετάρτη
 
Μάλιστα, οι πιο πετυχημένες σαπουνόπερες όλων των εποχών της Μεγάλης Βρετανίας μεταδόθηκαν και μεταδίδονται από το πρώτο και το δεύτερο κανάλι του BBC, ενώ πέραν των ιστορικών σειρών που μεταδόθηκαν κατά καιρούς στο BBC, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο σημερινό πρόγραμμα του καναλιού, για να διαπιστώσει πως την τρέχουσα σεζόν, το πρώτο κανάλι του BBC μεταδίδει τρεις σαπουνόπερες.  Δύο στη μεσημβρινή ζώνη και μία στη βραδινή.
 
Πρόκειται για το «Eastenders», το «Doctors» και το «Shakespeare & Hathaway-Private investigators», που μεταδίδονται μάλιστα επί καθημερινής βάσης, ενώ και άλλες σειρές που αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας μεταδίδονται σε εβδομαδιαία βάση. Μεταδίδει επίσης realities shows, όπως είναι για παράδειγμα το «Master Chef». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενισχύονται τα πολιτιστικά προγράμματα, μειώνουν τις ανακοινώσεις κομμάτων στο ΡΙΚ
 
Eastenders: Το Eastenders μεταδίδεται καθημερινά στις οκτώ (ώρα Μεγάλης Βρετανίας) και ακολουθεί τις ιστορίες των κατοίκων της περιοχής στην πλατεία Αλβέρτου στο Ανατολικό Λονδίνο, στη φανταστική περιοχή Γουόλφορντ.
 
Πρωτο-μεταδόθηκε από το BBC το 1985 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, αφού παραμένει ένα σημαντικό πρόγραμμα για την επιτυχία του BBC.  Αρχικά υπήρχαν δύο τριαντάλεπτα επεισόδια ανά εβδομάδα, αργότερα έγιναν τρία και σήμερα μεταδίδεται κάθε ημέρα, εκτός Τετάρτης.
 
Το 2013, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης για ένα επεισόδιο ήταν περίπου 30%. Επίσης, έχει ξεπεράσει θέματα ταμπού στον βρετανικό πολιτισμό και την κοινωνική ζωή, που προηγουμένως ήταν αθέατα στη βρετανική τηλεόραση.
 
Doctors: Το «Doctors» είναι ιατρική σαπουνόπερα που πρωτο-μεταδόθηκε το 2000 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Η σειρά λαμβάνει χώρα στη φανταστική περιοχή Midlands που ορίζεται ως η πόλη του Μπέρμιχαμ και ακολουθεί τις ζωές των γιατρών στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά και της ιατρικής σχολής της περιοχής.
 
Shakespeare & Hathaway: H συγκεκριμένη σαπουνόπερα έκανε πρεμιέρα μόλις το 2018 και όπως και το «doctors» μεταδίδεται καθημερινά στη μεσημβρινή ζώνη του BBC One.
 
Πρόκειται για δραματική σειρά μυστηρίου με μπόλικη δόση χιούμορ και είναι παραγωγή της ίδιας ομάδας με το «doctors». Το σενάριο πραγματεύεται τις καθημερινές περιπέτειες του Frank Hathaway και της Luella Shakespeare.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές
Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή