Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου στον REPORTER: Η ζωή μου πέραν της πολιτικής

Δικηγόρος στο επάγγελμα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Γραμματέας Πολιτικού Εκσυχρονισμού του κόμματος, και πλέον, υποψήφια ευρωβουλευτής. Σημαντικότερος για την ίδια ρόλος της ζωής της ωστόσο, αυτός της μητέρας.
 
Ο λόγος για την Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, η οποία μίλησε στον REPORTER και το Celebrity για την προσωπική της ζωή, τα όνειρά της για την Κύπρο, την απόφασή της να κατέλθει ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές. «Αρκετά, λοιπόν, με τις θεωρίες. Ώρα να πάμε στην πράξη. Στα έργα», λέγει χαρακτηριστικά.  

Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, μας υποδέχτηκε στο σπίτι της με ένα μεγάλο χαμόγελο, και δεν αργήσαμε να αντιληφθούμε πως εκτός από πολύ χιούμορ, διαθέτει και μια καλλιτεχνική πλευρά, καθώς η ίδια έχει ζωγραφίσει μερικούς από τους πίνακες που κοσμούν τους τοίχους στο σπίτι της, ενώ η ίδια φρόντισε επίσης και για την εξαιρετική διακόσμηση όλων των χώρων του σπιτιού. 

 
-Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις. Πόσο δύσκολος είναι τελικά ο ρόλος της γυναίκας σήμερα;
-Πες μου αλήθεια, θα έκανες την ίδια ερώτηση σε ένα άντρα; (χαμογελά). Είναι αλήθεια πως η καθημερινότητα και για τα δύο φύλα γίνεται όλο και πιο απαιτητική, όλο και πιο πιεστική. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μία γυναίκα και ένα άνδρα που επιθυμούν να είναι πρωταγωνιστές στους ρόλους της ζωής τους, είτε ως γονείς και σύζυγοι είτε ως επαγγελματίες.
 
Η μόνη ίσως διαφορά είναι πως μια γυναίκα χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ετοιμαστεί και να φροντίσει τον εαυτό της, αν και οι άντρες σήμερα προσέχουν εξίσου, αν όχι περισσότερο, την εξωτερική τους εμφάνιση! Για μένα το μυστικό βρίσκεται στο να θέτεις ορθά τις προτεραιότητες σου. Έρχεται μια στιγμή όπου ο χρόνος απλά δεν αρκεί. Είναι σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή που οφείλεις να ζυγίσεις τα πράγματα και να επικεντρωθείς σε αυτό που έχεις και να κάνεις σωστό time-management. Για μένα προτεραιότητα έχει πάντα η οικογένεια μου. Εφόσον στο μέτωπο εκείνο έχω ισορροπία, έχω τον χρόνο και τη δημιουργική διάθεση να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα. Από εκεί, μάλιστα, αντλώ τη δύναμη και την έμπνευση και σε εκείνους οφείλω ό,τι έχω πετύχει μέχρι σήμερα. Στην αγάπη και την υποστήριξή τους.
 
-Είστε περισσότερο γυναίκα καριέρας ή της οικογένειας; Πάντως καταφέρνετε να τα συνδυάσετε και τα δύο. Πώς τα καταφέρνετε αλήθεια;
-Νομίζω για τις  γυναίκες στο 2019 δεν υπάρχει η πολυτέλεια να επιλέξουν ανάμεσα σε οικογένεια και καριέρα, αλλά η ανάγκη να τα καταφέρουν και στα δύο! Άλλωστε αν δεν μπορεί μία γυναίκα να κάνει multitasking τότε ποιος; (γέλια)  Έρευνες καταδεικνύουν πως οι γυναίκες είναι περισσότερο πολυσχιδείς και μπορούν με επιτυχία να ασχολούνται ταυτόχρονα με περισσότερα πράγματα. Για μένα δεν είναι θέμα επιλογής να είμαι καλή μητέρα και σύζυγος ή καλή δικηγόρος. Η επιλογή είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να είμαι όσο καλή γίνεται ως άνθρωπος. Ως προς αυτή την επιλογή είμαι περήφανη και πραγματικά εύχομαι και ελπίζω εκ του αποτελέσματος να επιτυγχάνω τους στόχους μου στο μέγιστο δυνατό.

 

-Πώς είναι η μαμά Τζώρτζια;
-Καταρχήν λατρεύω τα παιδιά μου και την οικογένειά μου. Αν και δεν το πίστευα μεγαλώνοντας, τελικά μάλλον έγινα σαν τη μαμά μου! Σοβαρά, πασχίζω και εγώ όπως όλες οι μαμάδες να κάνω το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μου. Περνώ από όλα τα στάδια συναισθηματικά και σωματικά όπως κάθε μαμά. Από την μια είναι ο φόβος και η ανησυχία όταν κάτι δεν πάει καλά, αϋπνία και εξουθένωση στα δύσκολα, αμηχανία μπροστά στις ερωτήσεις και το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν. Κάποιες φορές ενοχές... Αλλά από την άλλη, απίστευτη χαρά και καμάρι, ενέργεια και ελπίδα μόνο και μόνο γιατί τις αγαπώ. Μόνο γιατί έχω την τιμή να είμαι η μαμά τους.  
 
-Πώς περνάτε τα Σαββατοκύριακα; Τι προσπαθείτε να χωρέσετε σε αυτά που δεν το χωρά η εβδομάδα για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας;
-Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην οικογένεια και τον εαυτό μου. Προτεραιότητα έχουν οι δραστηριότητες με τις κόρες μου, όπως βόλτες, σινεμά, πάρκα ή απλά ξάπλα στον καναπέ βλέποντας καρτούν (τα οποία λατρεύω). Κατά δεύτερο, επιλέγω να κάνω τη βόλτα μου για περπάτημα και τρέξιμο στο πάρκο. Δεν το κρύβω πως εκεί, πέρα από την αναγκαία σωματική άσκηση, βρίσκω χρόνο να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Να χαμηλώσω το κινητό, να ακούσω τη μουσική μου. Να γαληνέψει η ψυχή μου και να φορτίσω τις μπαταρίες μου απολαμβάνοντας την ομορφιά και την απλότητα της φύσης, την οποία όσο περνούν τα χρόνια εκτιμώ όλο και περισσότερο. 
 
-Έχετε δύο κόρες. Ποιες αρχές δίνετε στα παιδιά σας; Ποια είναι τα πολυτιμότερα στοιχεία που θέλετε να κρατήσουν από εσάς και τον σύζυγό σας;
-Η πιο δύσκολη ερώτηση. Τα παιδιά μεγαλώνουν σήμερα σε ένα περιβάλλον πολύ πιο σύνθετο από αυτό στο οποίο εμείς μεγαλώσαμε. Υπάρχουν πολλές πηγές πληροφορίων, πολύ εύκολα προσβάσιμες, πολλαπλάσιοι πειρασμοί και κίνδυνοι και μαζί με αυτά ο χρόνος που περνά η οικογένεια μαζί στο σπίτι έχει μειωθεί. Δεν υπάρχει δυστυχώς συνταγή για να μεγαλώσεις σωστά παιδιά, ούτε και πιστεύω σε πρακτικές με ντιρεκτίβες. Ακολουθώ θα έλεγα μια χαλαρή προσέγγιση προσπαθώντας να μην τις περιορίζουμε στην έκφρασή τους. Να μην τις καταπιέζουμε. Εκεί που θα είμαι πιο αυστηρή είναι στις αρχές και αξίες, π.χ. ευγένεια, σεβασμός. Εκεί υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα όρια. Η απόφαση, που από κοινού πήραμε με το σύζυγό μου, είναι να γίνουμε εμείς τα σωστά πρότυπα για τα παιδιά μας. Μέσα από τη δική μας συμπεριφορά να τα διδάξουμε να είναι άνθρωποι που θα αγαπούν και θα σέβονται τον συνάνθρωπό τους, θα δέχονται τη διαφορετικότητα, θα αγαπούν τον πλανήτη και την πατρίδα τους, θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και θα είναι δίκαιες με τον εαυτό τους και τους άλλους. Να είναι εργατικές, υπεύθυνες, τολμηρές, ανεξάρτητες, να στοχεύουν ψηλά. 
 
-Βλέπετε χαρακτηριστικά δικά σας στις κόρες σας;
 -Το DNA φαίνεται να έκανε και εδώ τη δουλειά του. Και οι δυο μας κόρες συνδυάζουν χαρακτηριστικά και δικά μου, αλλά και του συζύγου μου. Πιστεύω πως είναι όμως βελτιωμένες εκδόσεις! Ειδικά η μικρή έχει πάρει κάποια «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά μου... είναι μεγάλο πειραχτήρι και μίμος, ενώ η μεγάλη έχει πάρει περισσότερο από τον πατέρα της και το.. παίζει πιο σοβαρή!
 

 
-Κάτι που λίγοι ξέρουν για εσάς….
-Πολλοί δεν ξέρουν πως έφτασα να έχω σήμερα το δικό μου δικηγορικό γραφείο. Η αλήθεια είναι ότι στα 26 μου και έγκυος την πρώτη μου κόρη, παραιτήθηκα από μια εξαιρετικά καλή δουλειά για να δημιουργήσω το δικό μου δικηγορικό γραφείο, έχοντας και στεγαστικό δάνειο. Ευτυχώς δηλαδή που μου βγήκε σε καλό. Κάτι άλλο που γνωρίζουν όσοι με ξέρουν καλά είναι ότι είμαι workaholic, μεγάλος σπασίκλας, είμαι πάντα καλά διαβασμένη και προετοιμασμένη, κάτι που σημαίνει φυσικά ότι όποτε θα φιλοξενηθώ σε πρωινή εκπομπή ξυπνώ από τις τρεις για να είμαι up to date με την επικαιρότητα. Ε και φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι έχω ψυχαναγκασμό με το σιγύρισμα σε βαθμό που στοιχίζω τα τηλεχειριστήρια ανάλογα με το μέγεθος πριν πάω για ύπνο διαφορετικά δεν θα ησυχάσω! Γι’ αυτό ειδικά με πειράζει ο σύζυγος μου χαλώντας μου την σειρά τους!
 
-Τι είναι αυτό που ακόμα δεν ήρθε στην ζωή σας, αλλά θα το θέλατε;
-Θεωρώ πως γενικά η ζωή είναι γενναιόδωρη με μένα. Γιατί έχω ισορροπία στη ζωή μου, οικογενειακή και επαγγελματική ευτυχία. Και νιώθω πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα έχω σήμερα. Τα οποία είναι προϊόν σκληρής δουλειάς. Τίποτε δεν μου χαρίστηκε, τίποτε δεν βρήκα έτοιμο. Αντίθετα εργάστηκα επίμονα και με πολλές αντιξοότητες στη ζωή μου. Για αυτό που είμαι πραγματικά πολύ ευγνώμων είναι το ότι ευτυχίσαμε με τον Πάνο να έχουμε δύο υπέροχα κοριτσάκια, τα οποία μας κάνουν περήφανους κάθε μέρα. Και όταν βλέπεις τα παιδιά σου να είναι υγιεί και χαρούμενοι άνθρωποι γεμάτοι καλοσύνη, πραγματικά δεν μπορείς παρά να νιώθεις πλήρης και ευλογημένη. 
 
Η ανάμειξη στην πολιτική
-Η πολιτική ήταν κάτι με το οποίο θέλατε ανέκαθεν να ασχοληθείτε; Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για αυτή;
-
Μεγάλωσα στη Λεμεσό με γονείς ενεργά πολιτικοποιημένους. Από μικρή παρακολουθούσα κάθε βράδυ τις ειδήσεις με ενδιαφέρον και πάντα άκουγα με προσοχή τις συζητήσεις των μεγάλων στο σπίτι. Ως φοιτήτρια εντάχθηκα ενεργά ως στέλεχος στη ΦΠΚ Πρωτοπορία Αθήνας.
 
Με την Πρωτοπορία Αθήνας είχα την ευκαιρία να μελετήσω ενδελεχώς τις κομματικές θέσεις όχι μόνο του ΔΗΣΥ, αλλά και των άλλων παρατάξεων σε μια σειρά θεμάτων και κυρίως του Κυπριακού. Το φοιτητικό κίνημα της περιόδου εκείνης στην Αθήνα αποτελούσε μικρογραφία της πολιτικής σκηνής του τόπου και ο πολιτικός διάλογος διεξαγόταν άμεσα από σπίτι σε σπίτι μέσω επισκέψεων.  Η τριβή αυτή με βοήθησε να αποκρυσταλλώσω τις απόψεις μου και να είμαι σε θέση να τεκμηριώσω πρώτα στον εαυτό μου και μετά σε άλλους, την πολιτική μου επιλογή.
 
Αρχίζοντας την καριέρα μου ακολούθησε μια πολυετής ελάττωση του χρόνου ενασχόλησης με την κομματική ζωή, κατά την διάρκεια της οποίας παντρεύτηκα τον Πάνο, αποκτήσαμε τις κόρες μας και εδραίωσα το Δικηγορικό μου γραφείο στη Λευκωσία.  Επανήλθα το 2014 ως μέλος στις ομάδες εργασίας για το Κυπριακό, στις οποίες με διόρισε ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης και από τον Ιούνιο του 2018 είμαι αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού μετά από διορισμό από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Η εκ νέου εμπλοκή με την πολιτική προέκυψε κυρίως από την δική μου διαπίστωση σαν Κύπρια, γυναίκα και επαγγελματίας της ανάγκης για νέες ιδέες, και νέα μυαλά που να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις νέας εποχής και να πάρουν την Κύπρο μπροστά.
 
 
-Περιγράψτε μου την μέλλον της Κύπρου όπως το ονειρεύεστε...
-Όραμά μου είναι η Κύπρος να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Κράτος-Πρότυπο, όσο μακρινό και αν ακούγεται αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τον τόπο μας. Να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα, να πάψουν οι εγγυήσεις και τα μονομερή επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών. Να μπορέσουμε μέσα από μια λειτουργική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, να κτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας απαλλαγμένο από τα πάθη του παρελθόντος. Παράλληλα, και ενώ εργαζόμαστε συλλογικά για τον μεγάλο στόχο της επανένωσης, οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε τις δομές του κράτους.
 
Να προχωρήσουμε με τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις όπως τροχοδρομούνται σε όλους τους τομείς. Να δημιουργήσουμε ένα κράτος σύγχρονο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη. Βασικά, ένα κράτος που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι να βασανίζει τον πολίτη. Αυτό δεν είναι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνει όνειρο. Αυτό αποτελεί σκοπό και επιδίωξη και μέσα από τη δράση μου θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω στην πραγμάτωσή του.
 
-Πώς είναι και τι σημαίνει να υπηρετείς ένα κόμμα από την θέση του εκπροσώπου Τύπου όπως εσείς; Λέγεται πως η θέση αυτή είναι η βιτρίνα του κόμματος…
-Η αλήθεια είναι πως νιώθω έντονα την άμεση έκθεση στο κοινό. Αυτή η έκθεση στην αρχή σε παγώνει. Καθώς περνά ο καιρός συνηθίζεις. Συμβιβάζεσαι. Στη δική μου περίπτωση αποτελεί πλέον κίνητρο και ώθηση για να γίνομαι καλύτερη. Άλλωστε, αποτελεί για εμένα τεράστια τιμή να εκπροσωπώ τη  μεγαλύτερη πολιτική παράταξη του τόπου που είναι και κυβερνών κόμμα και συναισθάνομαι το βάρος της ευθύνης που συνοδεύει το ρόλο αυτό.
 
Έχοντας αυτά κατά νου, αντιμετωπίζω κάθε ανακοίνωση και κάθε παρουσία στα ΜΜΕ σαν ένα αγώνα. Και όπως για ένα αθλητή, κάθε αγώνας απαιτεί σωστή και καλή προετοιμασία. Προετοιμασία σημαίνει να παρακολουθείς αδιάληπτα τα δρώμενα σε όλους τους τομείς και να είσαι σε θέση όχι μόνο να εκφράσεις την ορθή πολιτική θέση, αλλά και να υπεισέλθεις σε διάλογο με τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Διάλογο με επιχειρήματα, όχι ατάκες και για χάριν εντυπώσεων. Δικός μου στόχος είναι να αποφεύγω τον στείρο και κάποιες φορές ξύλινο πολιτικό λόγο που παραπέμπει στο παρελθόν και να εκφέρω τεκμηριωμένες απόψεις, με στόχο τη γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών. Αυτό έχει σημασία. 
 
-Γενικότερα τι είναι αυτό που σας έχει διδάξει η μέχρι τώρα τριβή με τα πολιτικά δρώμενα;
-Αυτό που έχω εισπράξει κατά τη μέχρι σήμερα παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ως αναπλ. Εκπρόσωπος τύπου και ως Γραμματέας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού είναι πως υπάρχει άμεση ανάγκη να επιστρέψει η πολιτική στους πολίτες. Οι πολίτες επιλέγουν την αποχή και έστω και αν υπάρχουν πολλές έρευνες που καταδεικνύουν τους λόγους για τη στάση αυτή των πολιτών για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία να βρούμε τους τρόπους, ώστε να ανατρέψουμε αυτό το σκηνικό.
 
Από δικής μου πλευράς θα ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια ως μία νέα πολιτικός απευθυνόμενη στους πολίτες με λόγο σύγχρονο και κατανοητό και κτίζοντας κανάλια άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες. Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και ανανέωση της πολιτικής, για τον εμβολιασμό της με νέες ιδέες, με μεγαλύτερο ανθρωποκεντρισμό , αλλά και με νέα ικανά πρόσωπα,  αποτελεί πλέον ένα ρεύμα. Μια κοινωνική απαίτηση.   Την οποία έχουμε χρέος να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της. Αρκετά λοιπόν με τις θεωρίες. Ώρα να πάμε στην πράξη. Στα έργα.

 
 
-Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο πώς αντιμετωπίζεται μια γυναίκα στο πολιτικό στερέωμα;
-Υπάρχουν περιστατικά σεξιστικής συμπεριφοράς από άντρες προς γυναίκες  ή και από γυναίκες προς γυναίκες, σε όλους τους χώρους και η πολιτική δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. 
 
Προσωπικά στους εννέα μήνες που ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική δεν έχω βιώσει κάποιου είδους αρνητική συμπεριφορά μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα. Θα έλεγα μάλιστα ότι έχω εισπράξει σεβασμό και ευγένεια από τους άντρες συναδέλφους μου από στον ΔΗΣΥ, αλλά και από τα άλλα κόμματα. Σεβασμό, τόσο προς το άτομο μου αλλά και τις θέσεις μου. Ενδεχομένως κάποιοι ή κάποιες που με πρωτογνωρίζουν, κρίνοντας από το soft περίβλημα, να περιμένουν και soft attitude. Εκεί θα πέσουν σιγουρά έξω. Έχω συνεισφέρει δυναμικά μέσα σε αίθουσες ανδροκρατούμενες ή και γυναικρατούμενες, όπως έχω συμμετάσχει καθοριστικά και σε σημαντικά τραπέζια συνεδριάσεων ως η μόνη γυναίκα.
 
Αλλά και σε ένα περιβάλλον γυναικοκρατούμενο, που είναι εξίσου απαιτητικό και πάλι το όπλο μου είναι η δύναμη των επιχειρημάτων μου. Για μένα σημασία έχει η δύναμη του επιχειρήματος , η διανοητική ισχύς των λόγων , από όπου και αν προέρχεται και εάν ποτέ υπάρξει κάποια αρνητική επιφύλαξη ή προκατάληψη, τότε δεν θα είναι δικό μου πρόβλημα. Αλλά αυτού που πάσχει από τέτοιες αντιλήψεις. Εάν όμως αντιληφθώ ότι αυτό στέκεται ως εμπόδιο στην δίκαιη αντιμετώπιση και ορθή κρίση των απόψεων μου εμένα ή άλλου, δεν υπάρχει περίπτωση να το ανεχθώ, και εκεί θα δράσω με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό. Γενικά έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε στο θέμα αυτό ως Κύπρος, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία 15 χρόνια είχαμε μόνο 2 γυναίκες Ευρωβουλευτές.
 
-Στην προσπάθεια σας για τις Ευρωεκλογές, ποια είναι η στάση του συζύγου σας και των παιδιών σας;
-Αν ρωτήσετε τις κόρες μου τι θα κάνουν αν εκλεγεί η μαμά τους θα σας απαντήσουν «party»!. Η αλήθεια είναι πως χωρίς την έγκριση και τη στήριξη του συζύγου μου και των παιδιών μου δεν θα συμμετείχα σε αυτή την προσπάθεια. Η δική τους έγκριση αποτελεί το πιο σημαντικό λογικό κριτήριο ορθότητας της απόφασής μου. Είμαι πραγματικά τυχερή που έχω μέσα στο ίδιο το σπίτι μου τους πιο αυστηρούς μου κριτές, αλλά και τους πιο ένθερμους μου υποστηρικτές. Φυσικά έχω μοιράσει αρμοδιότητες: Ο σύζυγος μου ασχολείται με θέματα οργανωτικού και οι κόρες μου έχουν αναλάβει ρόλους ενδυματολογικών συμβούλων!
 
-Αν σας ζητούσα να μου περιγράψετε τον εαυτό σας με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;
-Εργατική, οραματίστρια και δυναμική. Πολύ περιληπτικά. 
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον