Μετά από έντονη κριτική υπερψηφίστηκαν προϋπολογισμοί Ημικρατικών Οργανισμών

Με νέα προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση από τον Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος Δημήτρη Συλλούρη ότι η Βουλή θα τερματίσει την υπό πίεση συζήτηση προϋπολογισμών ημικρατικών οργανισμών και φορέων που δεν κατατίθενται έγκαιρα, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε προϋπολογισμούς ημικρατικών οργανισμών.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής διαμήνυσε πως έστω και αν μείνουν άνθρωποι απλήρωτοι ή συμβατικές υποχρεώσεις ανεκπλήρωτες, η Βουλή είναι αποφασισμένη να τερματίσει αυτή την πρακτική.
 
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης, αφού παρατήρησε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα, δήλωσε ότι είναι η τελευταία φορά, που η Βουλή κάνει υπέρβαση.
 
Μετά από έντονη συζήτηση ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τον Προϋπολογισμό του ΘΟΚ για το 2019. Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε σε νόμο με 41 ψήφους υπέρ, 2 εναντίον και 3 αποχές.
 
Προηγουμένως η Ολομέλεια της Βουλής σταύρωσε το μισό (50%) κονδύλι του προγράμματος Θεμέλη με 29 ψήφους υπέρ, 3 εναντίον και 3 αποχές.
 
Επίσης με 39 ψήφους υπέρ και 2 αποχές ψήφισε τον Προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για το έτος 2019, ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €40.698.770 και δαπάνες ύψους €40.698.770.
 
Η Ολομέλεια της Βουλής μετά από έντονη συζήτηση αναφορικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την έλευση του φυσικού αερίου, το αποθεματικό της ΑΗΚ και το αίτημα της Κυβέρνησης να περάσει μέρος αυτού στο πάγιο ταμείο ψήφισε σε νόμο τον Προϋπολογισμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου του 2019 ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €904.022.000 και δαπάνες ύψους €1.312.624.000.
 
Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε με 37 ψήφους υπέρ και 2 αποχές.

Δειτε Επισης

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού