Δευτέρα 20 Μαϊ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Χαιρετίζει τις αποφάσεις του Υπουργικού για τη φοιτητική χορηγία ο ΔΗΣΥ

  15/03/2019 15:23
Χαιρετίζει τις αποφάσεις του Υπουργικού για τη φοιτητική χορηγία ο ΔΗΣΥ

Χαιρετίζει τις αποφάσεις του Υπουργικού για τη φοιτητική χορηγία ο ΔΗΣΥ

  15/03/2019 15:23
Χαιρετίζει με ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, που αφορούν τη φοιτητική χορηγία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι δύο τροποποιήσεις θα αυξήσουν τους δικαιούχους φοιτητές καθώς πολλές οικογένειες που γνώριζαν ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και κριτήρια η αίτηση τους θα απορριφθεί δεν προχωρούσαν σε υποβολή αίτησης».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει τις σημερινές πολύ σημαντικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν την φοιτητική
χορηγία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για περαιτέρω βελτίωση των κριτηρίων παροχής.
 
Σύμφωνα με τις σημερινές αποφάσεις για το κριτήριο του οικογενειακού εισοδήματος: το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα οικογενειών με περισσότερα από δύο εξαρτώμενα τέκνα, θα μπορεί να υπερβαίνει τις πενήντα εννέα χιλιάδες ευρώ κατά πέντε χιλιάδες για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του δεύτερου, αντί των τριών χιλιάδων ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 
Επιπλέον, στον οικογενειακό εισόδημα δεν θα υπολογίζονται επιδόματα για αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις.
 
Επί της ουσίας, οι δύο αυτές τροποποιήσεις θα αυξήσουν τους δικαιούχους φοιτητές καθώς πολλές οικογένειες που γνώριζαν ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και κριτήρια η αίτηση τους θα απορριφθεί δεν προχωρούσαν σε υποβολή αίτησης.
 
Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι εν λόγω τροποποιήσεις θα εφαρμοστούν άμεσα και θα ισχύσουν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
 
Οι δύο αυτές τροποποιήσεις είναι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό προς την σωστή κατεύθυνση. Η προσπάθεια που γίνεται θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε ως πολιτεία να στηρίζουμε έμπρακτα και στον μέγιστό δυνατό βαθμό τους φοιτητές μας αλλά και τις οικογένειες τους.
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας