Φεύγει από το Υπ. Οικονομικών, αλλά δεν θα τους κάνει την… Χάρη

Βόμβα μεγατόνων επεφύλασσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατά τη διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε σήμερα, προκειμένου να σχολιάσει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, το οποίο-ως γνωστό- του καταλογίζει το μεγαλύτερο μερίδιο και βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευσή του.
 
Ο Χάρης Γεωργιάδης, προανήγγειλε την έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα και την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος του χρόνου, κάτι το οποίο, όπως υπέδειξε, συζήτησε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
 «Έχω συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συνεχίσω στο Υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος του έτους. Θεωρώ πως η συμπλήρωση σχεδόν επτά χρόνων στο Υπουργείο Οικονομικών είναι υπεραρκετή για κάθε άνθρωπο που ανέλαβε μια ευθύνη να βοηθήσει στα δύσκολα», τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως έχει πετύχει πλείστα όσα είχε καθορίσει ως δικούς του στόχους και όσα είχαν καθοριστεί ως στόχοι της Κυβέρνησης.
 
«Κανένας δεν υπηρετεί από εμάς σε μόνιμη βάση. Ήδη, είμαι ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών στην Ευρωζώνη…Στο τέλος του χρόνου ένας κύκλος θα φτάσει στο τέλος του», σημείωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, για να προσθέσει ότι παράτεινε την παραμονή του στον υπουργικό θώκο λόγω των εξελίξεων του Συνεργατισμού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αιχμές Χάρη και οι απαντήσεις στην Ερευνητική
 

Ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ταυτόχρονα πως η αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών δεν επισπεύδεται λόγω της έκθεσης της Ερευνητικής Επιτροπής, ενώ φρόντισε να στείλει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες.
 
Ότι η αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών και από το κυβερνητικό σχήμα, δεν αποκλείει την προοπτική να συνεχίσει στην πολιτική.

Συναφώς, ερωτηθείς αν μετά την αποχώρησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει μέλος της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η διάθεσή μου να παραμείνω μέχρι τέλος του χρόνου δεν αίρει το απόλυτο δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανά πάσα στιγμή να διαμορφώνει το κυβερνητικό σχήμα, αλλά η πρόθεσή μου είναι να αποχωρήσω από το κυβερνητικό σχήμα στο τέλος του 2019.
 
Θα αποφασίσω τι θα κάνω στη συνέχεια και δεν θα απέκλεια καθόλου σε κάποιο στάδιο την παραμονή μου στην κυπριακή πολιτική».

Πρόκειται για δήλωση-μήνυμα που ο Χάρης Γεωργιάδης είχε φροντίσει να στείλει και μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές του 2018, όταν προέκυψε το ζήτημα με την άρνησή του ν’ αποδεχθεί επαναδιορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών, κάτι ωστόσο που τελικά-και κατόπιν έντονων πιέσεων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη- αποδέχθηκε. 
 
Η τότε άρνησή του να συνεχίσει στο πηδάλιο του Υπουργείου Οικονομικών, αξίζει να σημειωθεί, είναι κάτι που πολλοί σήμερα διασυνδέουν με τις εξελίξεις που ακολούθησαν στον Συνεργατισμό. Ότι δηλαδή ήταν γνωστής της δυσχερούς κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο Συνεργατισμός και του επερχόμενου κλεισίματός του, και δεν ήθελε ακριβώς να χρεωθεί την εξέλιξη αυτή.
 
Ανεξαρτήτως τούτων, το σίγουρο είναι πως οι τελευταίοι μήνες του χρόνου θα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον όσον αφορά τις διεργασίες στο κυβερνητικό σχήμα, μιας και η εκ των πραγμάτων αναγκαστική απόφαση που θα πρέπει να λάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον διάδοχο του Χάρη Γεωργιάδη, θα φέρει στο προσκήνιο και θα φουντώσει ως είθισται τη σεναριολογία για έναν ενδεχόμενο ευρύτερο ανασχηματισμό.
 
Ενώ όσον αφορά το πολιτικό μέλλον του Χάρη Γεωργιάδη, κοινό μυστικό αποτελεί εδώ και καιρό η συμπερίληψη του ονόματός του ανάμεσα στους πιθανούς εν δυνάμει υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με ενδιάμεσο σταθμό ενδεχομένως, την Πινδάρου…    

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χάρης: Αποχωρώ από ΥΠΟΙΚ, δεν αποκλείω να συνεχίσω στην πολιτική

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές
Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή