Άντρος Κυπριανού: Έχουν πέσει οι μάσκες, η κυβέρνηση γενικότερα και ο ΔΗΣΥ το πραγματικό τους πρόσωπο

«Μιας και είμαστε στα καρναβάλια να πω ότι έχουν πέσει οι μάσκες πλέον, έχει δείξει ο κ. Αναστασιάδης, η κυβέρνηση γενικότερα και ο ΔΗΣΥ το πραγματικό τους πρόσωπο» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στον απόηχο της δημοσιοποίησης του πορίσματος της επιτροπής για τον Συνεργατισμό και υπό το φως της γραπτής δήλωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα αυτό και τον ΥΠΟΙΚ.
 
Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης το πρωί αντιπροσωπείας του κόμματός του, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο κ. Κυπριανού είπε πως  εδώ και χρόνια οι κυβερνώντας έκαναν μαθήματα σε όλους για τη δεοντολογία, η οποία θα πρέπει να διέπει τις τοποθετήσεις μας, για την ανάγκη να σεβόμαστε πορίσματα ανεξάρτητων επιτροπών, για το πόσο σέβονται όλα αυτά τα θέματα.
 
«Να υπενθυμίσω ότι πολύ πρόσφατα και στη Βουλή μας έγινε ένα μάθημα και από τον κ. Νεοφύτου στο οποίο μας έλεγε ότι εμείς δεν παίρνουμε τα πορίσματα αλά καρτ και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα εμείς θα το σεβαστούμε, μάλιστα είπε ότι θα διαπιστώσετε στην πράξη ότι όποιον και αν αφορούν οι ευθύνες, θα τις δεχτούμε, βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση τώρα, μια προσπάθεια απαξίωσης του πορίσματος και δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων», ανέφερε.
 
Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε πως αποκαλύπτεται ότι υπήρχε ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, ότι ήταν προαποφασισμένο το κλείσιμο του Συνεργατισμού «και δεν ήταν αυτά που μας έλεγαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μας έλεγαν άλλα, έλεγαν ψέματα στον κυπριακό λαό και αποσιώπησαν την αλήθεια στο τελικό στάδιο».
 
Ανέφερε ότι ο λαός έδωσε 1,7 δις ευρώ και η κυβέρνηση είχε πει ότι ανακεφαλαιοποιήθηκε επαρκώς ο Συνεργατισμός και ότι ήταν βιώσιμος «και λίγους μήνες πριν τις εκλογές, όταν έγινε  η σύσκεψη στο Προεδρικό, όταν υπέβαλα εγώ ο ίδιος ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών μας έλεγαν ότι ο συνεργατισμός είχε ικανοποιήσει όλους τους στόχους που έθεσε η κεντρική τράπεζα, δεν μας έλεγαν ότι είχε προβλήματα και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως αυτά τα λέει προς απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο οποίος «είπε τόσα μαζεμένα ψέματα τις τελευταίες μέρες που είναι να διερωτάσαι ειλικρινά».
 
«Θα πω ότι μας έλεγαν ότι ο ερασιτεχνισμός έχει αντικατασταθεί από τον επαγγελματισμό, ότι η προχειρότητα αντικαταστάθηκε από τον σχεδιασμό και οι μέτριοι και οι ανεπαρκείς αντικαταστάθηκαν από τους άριστους των αρίστων, όλοι αυτοί λοιπόν, η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ο ΔΗΣΥ, οι φίλοι οι κουμπάροι τους οποίους διόρισαν, με βάση το πόρισμα, οδήγησαν τον συνεργατισμό στην κατάρρευση, οι ευθύνες τους είναι τεράστιες».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει με απόλυτο τρόπο τον ΥΠΟΙΚ, ο ίδιος θεωρεί πως οι ευθύνες οι οποίες αποδίδονται με το πόρισμα στον Υπουργό, μεταφέρονται στον κ. Αναστασιάδη.
 
Παραίτηση Νίκολσον
Ερωτηθείς για την παραίτηση Νίκολσον ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως το κόμμα του είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή που είχε έλθει στην επιφάνεια το πρόβλημα ότι θα πρέπει να λειτουργήσει η νομιμότητα, «και στο τέλος χαιρόμαστε γιατί ακολουθήθηκε η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα».
 
Σε παρατήρηση ότι φαίνεται να προκρίνεται Κύπριος για την διαδοχή του, ανέφερε ότι όποιος και να διοριστεί πρέπει να έχει ικανότητες και να έχει ως στόχο του να βοηθήσει τον ΟΚΥΠΥ να διαδραματίσει σωστά τον ρόλο του στην προσπάθεια εφαρμογής και υλοποίησης του ΓεΣΥ.
 
«Το δικό τους το κομμάτι θα είναι η διαχείριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είναι τεράστιο θέμα, ένας τομέας με τεράστια προβλήματα με ευθύνη της Κυβέρνησης, απαίτησή μας να στηριχθεί οικονομικά ο τομέας της υγείας για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις», ανέφερε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι η παραίτηση βεβαίως και είναι αρνητική εξέλιξη και ότι το κόμμα του ανησυχεί και ο καθένας θα πρέπει να ανησυχεί.
 
Ανέφερε ότι το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να διοριστεί αντικαταστάτης με την προϋπόθεσή να είναι κατάλληλος και να μπορεί με τους συνεργάτες του να δουλέψουν όλοι μαζί για να καλύψουν το κενό και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις.
 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο κ. Κυπριανού έστειλε μήνυμα προς τις γυναίκες σε όλο το κόσμο λέγοντας ότι η σημερινή μέρα υπενθυμίζει ότι και οι άντρες έχουν υποχρέωση να εργαστούν για να πάρουν οι γυναίκες της θέση που τους αξίζει στην κοινωνία.
 
Ανέφερε ότι στην Κύπρο έχουμε ακόμη απόσταση να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, για την ισομισθία και την ανέλιξη και την αντιμετώπιση άλλων θεμάτων όπως προβλήματα μητέρων με παιδιά με αναπηρίες, σημειώνοντας ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι κοινός, και των ανδρών και των γυναικών.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας