Στη Λευκωσία υψηλού επιπέδου διαδραστικό Ευρωπαϊκό Φόρουμ Οικονομικών Ιδεών

Υψηλού επιπέδου διαδραστικό Ευρωπαϊκό Φόρουμ Οικονομικών Ιδεών (EIF) πραγματοποιείται στη Λευκωσία, στις 19 Μαρτίου, μετά τις προηγούμενες πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις σε Βρυξέλλες, Μπρατισλάβα, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι τα προηγούμενα χρόνια.
 
Το φόρουμ, συνδιοργανώνεται από το Wilfried Martens Center For European Studies, την επίσημη δεξαμενή σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και θεωρείται πανευρωπαϊκά πρωτοπόρο στην καλλιέργεια της σύγχρονης σκέψης.
 
Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι «σημαντική θα είναι η ομιλία που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Ενέργειας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Δημοκρατίας, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης και ο τέως Υπουργός Εξωτερικών».
 
Προσθέτει ότι «στο πλαίσιο των ολοήμερων εργασιών του, θα συζητηθούν θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ατζέντας, η αναγέννηση της μεσαίας τάξης, η νέα ψηφιακή οικονομία, η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά και το παράδειγμα της Κύπρου στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».
 
Επίσης, «η επιλογή της Κύπρου για τη φετινή διοργάνωση αυτού του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού δεν είναι καθόλου τυχαία και βασίζεται όχι μόνο στην επιτυχή οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και ιδιαίτερα στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως ο κόμβος για την ενέργεια, της ανάπτυξη και την ψηφιακή οικονομία».
 
Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλού επιπέδου ομιλητές και εισηγητές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό.
 
Χαρακτηριστική είναι η παρουσία των πρώην Πρωθυπουργών της Σλοβακίας, Mikuláš Dzurinda και της Μάλτας, Lawrence Gonzi, του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maarten Verwey, του πρέσβη του Ισραήλ,  Sammy Revel και των ακαδημαϊκών,  Rosamaria Bitetti και Μαρίνας Σκορδέλη.
 
Θα συμμετάσχουν, επίσης, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Αθανάσιος Έλις, η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, τα κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη,  Lenard Koschwitz, της Συμμαχίας για τις StartUp επιχειρήσεις και Thomas Spiller της Walt Disney, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Wilfried Martens, Tomi Huhtanen.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ