Πιθανή συμμετοχή Πομπέο στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Την πιθανή συμμετοχή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην επόμενη τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Πάιατ επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται συζήτηση, προκειμένου να συμμετάσχει ο κ. Πομπέο στη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο τόπος και o χρόνος της πραγματοποίησής της εναπόκειται στη ρύθμιση πρακτικών ζητημάτων.
 
Ως προς τον τομέα των ενεργειακών, ο Αμερικανός Πρέσβης χαρακτήρισε τον αγωγό Eastmed ως ένα σημαντικό έργο που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η αγορά θα αποφασίσει κατά πόσο θα δημιουργηθεί αυτός ο αγωγός. «Προφανώς οι ανακοινώσεις της Exxon Mobil χθες θα επηρεάσουν θετικά την αγορά», πρόσθεσε ο κ. Πάιατ.
 
O Αμερικανός Πρέσβης αναφέρθηκε, επίσης, και στην πιθανή διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης από την Exxon Mobil, σε συνεργασία με την Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αναφέροντας ότι «ελπίζουμε ο Υπουργός κ. Σταθάκης να ολοκληρώσει και τα τελευταία γραφειοκρατικά θέματα και να τον ρωτήσετε για αυτό».
 
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι τη φετινή χρονιά ολοκληρώνεται το τελευταίο μέρος του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑP), συγχαίροντας τις ελληνικές κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν, η καθεμία κατά τη θητεία της, στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.
 
Τέλος, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της Ελλάδας ως σημαντικού δρώντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, υποδεικνύοντας ως πιο προφανή έκφραση αυτού του γεγονότος τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»